Set


tuzlanılÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 142
tuzlanılÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 00:50




Arkadaşlar kurmak istediğim üretim setinin akvaryumlarını yaptırdım 13060*50(h) boyutlarında akvaryumlar ve yanlarında 20 cm lik sump bölmesi mevcut yaptırdığım kişi sump bölmelerini yapmamış ve ben bunu teslim alırken farkettim onlar için ayrı olarak 50 tl istedi ve bende yaptırmadım bütün param bu 3 akvaryuma gitti zaten :) Elimde olan camlardan sump bölmesi yapmak istiyorum cam kalınlıkları önemli olur mu sump için ? Bu arada cam kalınlıkları 8 mm ve şuan gayet sağlam duruyo üstte görüldüğü gibi kayıt kuşak mevcut. Sumpu 3 bölme düşünüyorum fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
yükseklik akvaryum içinden 49.2 sump 3 bölme olucak yani bi. akvaryum için 2 adet cam gerekicek bu camların ölçüleri ne olmalıdır ? Ilk bölmede cami tabana yapıştırmayi düşünüyorum diğer cami da 30 cm aralıkla tabana değilde üst tarafa daha yakın olucak sekilde yapmayı düşünüyorum suan tam anlatamadigimi farkettim bilgisayara geçtiğimde foto ile ayrıntıyı göstermeye çalışırım :)

http://www.langturk.com/sump-nedir-ic-yan-ust-sump-nasil-yapilir-akvaryum-filtreleme-sistemi-olarak-sump-yapimi/ 

bu linkte görünen gibi bi sump düşünüyorum ilk bölme 15 cm ikinci bölme 30 cm ve üçüncü bölme 15 cm olacak şekilde sizce uygun mudur ? 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

srknkdgnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 254
srknkdgnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 03:41
Merhaba asıl basınc akvayumun dış camlarında olacak dolayısıyla iç sump bölmelerinde kalınlık önemli degil. zaten 3 gözde  su dolu olacagı için bölme camları çift taraftan nerdeyse eşit basınca maruz kalacak ve bölmelerde esneme olmayacak.

Bölmelere gelirsek arkada kalan bölme sanırım motorunun olacagı bölme ve sumpta motorun oldugu bölme genelde geniş tutulur senin dizaynın yandan sump motorun olduğu bölmede su seviyesi cok fazla aşağı inmez(taşırma sistem altta duran sump tanklarına nazaran) ama yinede 20 cm ve üzeri tut riske atma derim. su seviyesi motorun su basmasından ötürü cok aşağı düşerse motorun su dışına cıkıp arızalanabilir.

Tekrar not düşüyorum. yandan sump olduğu için çok daha düşük bir ihtimal ama önerim motorun olduğu bölmeyi daha geniş tutman olucaktır. 

Cam ölcülerine gelirsek 40-45 cm aralıgı bir yukseklikte cam kestirebilirsin akvaryumun ön tarafında kalan bölmeyi yere bosluk kalmayacak şekilde  arkada kalanı ise akvaryum ust sınırını referans alırsak ya eşit seviyeden ya da 1 cm altından başlayacak şekilde yapıştırbilirsin.



srknkdgn2015-02-24 04:10:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuzlanılÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 142
tuzlanılÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 17:01
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için abi ama motor ön cam tarafında olucak çünkü setin bi tarafını duvar kapatıyor ve o tarafa müdahale etmem daha zor olacağı için motor ön cam tarafında olucak bunu göz önünde bulundurarak herhangi bir değişiklik olur mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

srknkdgnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 254
srknkdgnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 14:45
[QUOTE=tuzlanıl]Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için abi ama motor ön cam tarafında olucak çünkü setin bi tarafını duvar kapatıyor ve o tarafa müdahale etmem daha zor olacağı için motor ön cam tarafında olucak bunu göz önünde bulundurarak herhangi bir değişiklik olur mu ?[/QUOTE]

Motorun önde ya da arkada olması seni zorlamaz ki motoru bi kez sabitleyip fişe taktıktan sonra işin olmayacak senin işin ortadaki filtre malzemeleriyle olur motor müdehale gerektirmez hiç fişe tak çıkar sadece:)

Yine de ozaman açıklamı çöyle yapayım akvaryumun yanından sumpa boşalan delikten hemen sonra yapacağın ilk bölme yerden yukarı dogru olsun ust kısımda 5-8 cm kısa olacak şekilde ikici bölme yerden 5-8 cm arası yuksekten başlayıp akvaryumun ust seviyesiyle eşit yukseklikte bitsin.Motorun önden veya arkadan olacağı senin kontrolünde:) akvaryumdan sumpa geçiş yapacagın delik tam olarak ne kadar ortada bilmiyorum ama o boşluga maleme koymayacaksın anladığım olursa sadece ısıtıcı olacak oyuzden daraltabildiğin kadar deliğin ön ya da arka camına olan mesafeye göre daralt 2. ve 3. (malzeme- motor) bölmelerini geniş tut;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir