Şikâyet Var Bölümü Hakkında...


HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2017 12:49
"Şikâyet Var" adlı bölüm, bu forumda en çok takip ettiğim ve en sevdiğim bölüm: [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/sikayet_var!_f143.asp[/URL]

Böyle bir başlık açma gereği duydum.

Gün içinde bu bölüm açıp okuyorum. İlginç başlıklar açılıyor gerçekten. Ders verici nitelikte bir sürü başlık...

Kendi adıma, bu başlıktan çıkardığım bazı dersler:

1- İnternetten alışveriş yapmak her zaman risk taşır. İnternetten alıveriş yapmadan önce bunu iyi düşünmeliyiz. Referansı iyi olan kişi ve kuruluşları tercih etmek, olası olumsuz durumları en aza indirecektir. Referansı iyi olan kişi ve kuruluşlar dabazen hatalar yapabiliyorlerveya kargo firmasının hatalı uygulamaları alıcıyı mağdur edebiliyor.

2- Canlı satın alırken en iyisi, elden alışveriş yapmak sanırım. Yani gidip görerek, inceleyerek alışveriş yapmak... Özellikle de canlı balık satın alırken elden almak en uygunu diye düşünüyorum. Çünkü kargoda ölümler meydana gelebiliyor.

3- Malzeme alışverişlerinde de en iyisi gaiba elden alışveriş yapmak. Yani gidip görerek alışveriş yapmak... İkinci el malzemelerde çoğu zaman sıkıntı çıkabilir. Her şeyi önceden açık açık konuşmak gerekiyor.

4- Petşop veya akvaryumudan alışveriş yapmadan önce yakın civarda fiyat ve kalite araştırması yapmak da çok önemli. Önceden gereken araştırmayı yapmadan, alınması düşünülen malzemeyle ilgili tecrüberi olan güvenilir hobicilere danışmadan alışveriş yapmak bazen üzücü durumlara neden olabiliyor. Gerek kalite, gerekse fiyat anlamında araştırma yapmak çok önemli. Mesela bir akvaryumcuda 10 TL olan bir ürün aynı semt veya aynı ildeki bir başka akvaryumcuda 50 TL olabiliyor. Bunları iyi araştırmakta yarar var. Ayrıca, özellikle büyük meblağ tutan alışverişlerde sonradan sıkıntı yaşanmaması için fatura talebinde bulunmak gerekiyor. Belki 3-5 TL'lik yem gibi basit alışverişlerde bu durum çok mümkün görünmese de büyük ve pahalı bir filtre veya büyük bir tank alırken mutlaka faturasını almak gerekiyor.

5- Kendilerini hobici gibi gösteren gizli tüccarlara da dikkat etmek gerekiyor. Satış ilanı veren kişinin referanslarını iyi okumak lazım. Açtığı konu başlıklarını, daha önce satış amacıyla açtığı ilanları iyi takip etmek gerekiyor. Bildiğim kadarıyla bu forumda geribildirim sistemi var bununla ilgili. Şahsen bunun da %100 güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Ahbap çavuş ilişkisiyle insanlar pekala birbirine olumlu geribildirimlerde bulunabilir. Dikkatli olmak lazım.[EDIT]Hitit,2017-05-25 12:49:44[/EDIT]

Beğenenler: [T]184682,UmitKARAKAYA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitKARAKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2016
İl: Ankara
Mesaj: 230
UmitKARAKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2017 16:02
Petshoplardan tavsiye bile alsanız 100 defa araştırın...[:iyi:]

+1: [T]11617,Hitit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir