Şimdiden Görüşleriniz nedir.


özcanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 410
özcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 18:16
Ben üç ay sonra sakaryadan izmire gideceğim.Buranın suyu son derece doğal, clor oranı yok denecek kadar az.Fakat izmir in suyu malum. Son derece clorlu ve son derece kreçli bir su. Ben bile alışamyıyorum oraya ki. Balıklarım ne yapacak. Zaten bu akvaryum 3 haftada ancak oturdu. Bir sürü ölümler oldu. Akvaryum tam oturmuşken izmire götürünce(yaz tatili boyunca)balıkların uyum sürecini en uygun biçimde atlatması için ne yapmalıyım daha şimdiden beni kara kara düşünceler aldı bile. Acaba buradan su götürsem ki, en fazla 6-7 liştre götürebilirim. Oraya gidince hazır su mu kullansam acaba musluk suyu yerine. Bitkilerin uyumu ise başka bir muamma. Profesyonel olan arkadaşlar ve izmirde ki akvarist akkadaşlar ne düşünüyor?Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.OkurÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2007
İl: Manisa
Mesaj: 804
M.OkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 18:29


  Sizin de dediğiniz gibi malum İzmir'in suyu çok kireçli.O sudaki kirecin gitmesi için en az 3-5 gün arası bekletmeniz gerekir.Bence ta Sakarya'dan İzmir'e 5-6 litrelik su götürmeye çalışmayın .
   Ama size tavsiyem kloru arındırılmış sular kullanın.Mesela damacana suyu gibi.
   
          Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özcanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 410
özcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 18:36
Peki damacana suyu kullanırım sorun değil ama. Orada akvaryumun oturmasını bekleyemem. Arabamla 6 saatte gidiyorum. Balıkları akvaryumu kurar kurmaz salmak zorundayım. Taşıma kaplarında(poşet veya kavanoz büyük boy) ne kadar bekleyebilirki zavallılar. Bu taşıma işi şimdiden bütün akvaryum zevkimi öldürdü. Orada da iki ay sonra tekrar geleceğim gene aynı sorun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EchoeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2005
İl: Bursa
Mesaj: 1829
EchoeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 18:43

3 ay sonrasını şimdiden düşünmeye başlamanız iyi olmuş. Önünüzde uzun bir süre var. Nerelerden nerelere transfer yapılıyor da Sakarya'dan İzmir'e mi olmayacak. Gönlünüzü ferah tutun, o güne kadar araştırın. Emin olun problemsiz götürebilirsiniz.

Ne ile taşınacaksınız bilmiyorum ama akvaryumunuz sanırım 50-60 litre arası. Bütün suyu yanınıza alsanız 3 damcana yapar. O kadar yer de vardır herhalde götüreceğiniz araçta. Yoksa 2 damacana alırsınız, o da yeter. Yani suyunuzu yanınızda götürmeniz zor değil.

Balıklar için de birçok alternatif yöntem mevcut. O damacanalara da koyabilirsiniz aslında.

Çok problem olacağını sanmıyorum.

Siz Taşınma ayrıntılarını ve imkanlarınızı söyleyin, olasılıkları biz söyleyelim.

Bir de imza bölümünüze ad-soyad bilgilerinizi girmenizi rica edebilir miyim?

Echoe2007-3-14 18:44:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özcanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 410
özcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 18:48
Yani akvaryumdaki suyu damacanalara doldurmamı söylüyorsun sanırım. Aslında bu imkanı zorlayacağım ama boş damacana yada bidon bulmalıyım. Arabam polo 1.4(2004). Pc, ses teşkilatı, valizler, akvaryum... Muhakkak sığdırmam lazım damacanaları. Suyu buradan götürürsem bitkilerde balıklarda uyum sorununu çabuk çözer.Dip çekimleriyle de izmir in suyuna alışırlar sanırım öylemi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vagusÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 140
vagusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 19:05

Yanınıza akvaryumunuzun suyundan bir miktar alın .Suyu gıderken havalandırırsanız balıklarınız  ve bakterileri saglıklı biçimde nakledersınız Bu aldığınız suyu ve cesme suyunu kı bence ılk sefer için damacana tercıh edın karıstırarak akvaryuma koyun böylece su otursun sorununuz olmaz kendı floranızı yenı akvaryuma taşıyacağınız için balıklarınızda bocalamaz .Yenı kurulmus boş akvaryumlarda suyun oturması beklenır ancak 1/4 oranında balıkların kendi sularındn katabilirseniz böyle birşey söz konusu değildir.Malesef akvaryumculardan alınan sularda da hastalık ve parazit riski var.Onlarda balık sirkülasyonu fazla olduğu için akvaryumcudan alınan balıklar ayrı bır kovaya bosaltılmalı daha sonra bunlara kendı akvaryumunuzdan su ekleyerek alıştıktan sonra sadece balıkları akvaryuma almak önerilir.Yurt dişindaki litarütürlerde de buy aynıdır.Ama siz tamamen sizin elinizdeki hayvanları koyucagınızdan 1/4 su alıp yenı akvaryuma koymak sonra damacana su ekliyerek buraya balıklarınızı koymak sorunu cözer.

Arkadasşlar malesef bazı şeyler gereğinden fazla abartılıyor.Ben direkt cesme suyuna diskusta koydum hiç sorun yaşamadım.Bu birkez olsa şans denir de ben bunu çok sefer tekrarlamış bir insanım zorda kalınca direkt çeşme suyuda koyuyorum.

Sizin korktuğunuz kadar felaket bir olay değil bu su değişimi .Hayvanlar taaaaa singapurdan türkiyeye geliyor.Burdaki akvaryumlara giriyor.1-2 Haftada 5-6 toptancı ve akvaryumcu ve bizim evimizi görüyor.Sağlıklı ise de hiçbirşey olmuyor.(buyuk sehırlerde belki bir toptancı ama kucuk sehırlerde baya bır yer geziyorlar)

Ayrıca izmirin cesme suyuda 7,3-7,5 arasında su anda turkiyenin geneline bakarsanız ortalama 7 nin üstünde arkadaşlar.Abartmayın kimin evinden 6,1 su aktığı görülmüş.Ölcüm yaptınızmı nerden biliyorsunuz suyunuzun yumusaklığını sertlıgını.Eğer yaptıysanız izmir damacana suları genelde 6,5-7,0 arasında.Ayrıca balıklar için asıl risk yuksek ph tan alcak ph a gelmektır yoksa alcak ph tan yuksege gecırırsenız sadece bocalar. Ölme ihtimali zordur.

saygılar Saygun

vagus2007-3-14 19:10:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özcanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 410
özcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 19:30
Akvaryumcularda balık yaşadığı sürece sorun yok. Ama biz evlerimizde bunu göz zevkimiz için yaptığımızdan dolayı suyun berraklığı balıkların neşesi sağlığı. Bitkilerin canlı bir şekilde büyümesi bunlar bizim için çok önemli. Bu yüzden iki aylık tatili onları bir kenarda bekleyerek görmek istemiyorum. Ama içim ferahladı şimdiden. Herkese şimdiden teşekkürler. En azından akvaryum suyumun yarısını götüreceğim. Benimle beraber.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir