SİS MAKİNASI


emreeeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 586
emreeeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2008 11:39
[QUOTE=dj06zgr]Arkadaşlar nedir peki bu sis makinesi?Ne işe yarar?Bilen bir arkadaş acaba izah edebilir mi?

Saygılar,[/QUOTE]
 
Sis makinesi,ortamı nemli tutmak için kullanılır...
 
Su seviyesinin üstünde 4-5 cm lik tabaka halinde sis oluşturur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

silent_controlÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 11
silent_controlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 00:30

Sevgili akvaristler öncelikle eski tarihli bir mesaja cevap yazdığım için sizlerden gerçekten özür diliyorum.  Sis makinası ile ilgili olarak Emre beyin sorusuna ve bu konu ile ilgilenen tüm akvaristlere bir fikir verebileceğim kanısındayım.

 

Sis makinası olarak adlandırılan cihazın bir diğer ismide soğuk buhar makinasıdır. ( en azından bir çok akvaryumcu bu şekilde adlandırır. Bunun nedeni Engin beyin resmini koyduğu başlık kısmının su dolu bir kabın içine konarak suyu soğuk buhara çevirmesidir. ) Bu cihazın orjinal ismi MİST MARKER' dır. ( Mist = duman, sis, buğu, buğulandırmak  Marker = işaretleyen, işaretleyici ) Cihazın isminin bilinmemesi veya tam Türkçe karşılığının olmaması nedeni ile bir çok değerli akvarist bu cihazı forumlarda yada magazalarda (akvaryumcular, alışveriş merkezleri, 1 milyoncu olarak adlandırılan genellikle Çin malı ürünlerin satıldığı mağazalarda ve internette ) bulamamışlardır. Bu cihazdan çeşitli projelerde yaklaşık 4 adet kullandım.

 


Ürünün teknik özellikleri : (cihazın kullanım kitapcığından alınmıştır.)

-İyonlu Soğuk buhar motoru,ortamdaki havayı nemlendirir ve negatif iyon yayarak temizler.
 
-İnsan kulağının duyamayacağı (ultrasound)yüksek frekanslı titreşimler üreterek,soğuk suyu buharlaştırır.

-Soğuk buharın yayılması,sağlık üzerinde faydalı etkiler yaratarak ortamdaki doğru nem oranını sağlar.

-Su damlalarının havaya geçişinin iyonlaştırıcı etkisi vardır; negatif iyonlar,havadaki kirlilik yaratan partiküllere saldırarak,yere düşürür ve böylece sigara dumanını,polenleri ve tozları azaltır.

-Tıbbi çalışmalar,negatif iyonların hem stres önleme fonksiyonları hem de solunum cihazlarına direkt etkileriyle,insanların fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde pozitif etkisi olduğunu göstermiştir.

-Çeşitli koku esansları ile bir kaç damla ile bulunduğu ortamı yaydığı koku ile nasıl nemledirdiğini ıspatlar.

-Özellikle klimalı ortamlarda ortamı kurutmayarak nemlendirir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

silent_controlÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 11
silent_controlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 00:30

Mist Maker' ın akvaryumlarda kullanımı tamamen güvenlidir özellikle birçok akvaryumcu tuzlu su tanklarında bu ürünü dekoratif bir şekilde kullanmaktadır. Aşağıda resimleri bulunan ürünün çeşitli versiyonları vardır ve genellikle üzerinde renkli ledler bulunmaktadır. Mist Maker 12 voltluk enerji ile çalışmaktadır ve kesinlikle su yalıtımlıdır. Bunun temel nedeni başlık kısmının tamamen suyun içinde olarak çalışmasıdır. Bu başlık genelde paslanmaz çelikten yapılır ancak zamanla kireçlenebilir. Başlık kısmını istediğiniz derinlikteki su dolu bir tanka koyabilirsiniz. Ancak ortalama 20-30 cm den sonra buhar çıkartma özelliğinde ciddi bir azalma görebilirsiniz, bu durumda suyun içinde özellikle tuzlu suda küçük hava kabarcıkları gözlenir. Benim tavsiyem eğer buhar elde etmek isterseniz başlık kısmı tamamen suyun içinde kalacak şekilde su seviyesi başlık kısmının üzerinden maksimum 5 ila 10 cm olmasıdır. Su içinde çok ince hava kabarcığı çıkartmak isretseniz elektrik kablosundaki ek yeri dışarıda kalacak şekilde istediğiniz derinliğe koyabilirsiniz.


Bu resimde gördüğünüz sağda kalan soket başlık kısmından çıkan ve ürünün elektrik kaynağına bağlandığı sokettir. Ortalama 70 ila 100 cm arasında olabilir. Resimin sol arkasında ise adaptör bulunmaktadır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

silent_controlÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 11
silent_controlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 00:31

Mist Maker'ın kullanım alanları çok geniştir;

Hastanelerde soğuk buhar makinası olarak adlandırılan ve hastaların geçirdikleri ameliyatlardan sonra anestezinin etkisinden kurtulmasını sağlar.


Ciddi solunum yetmezliği bulunan kişi ve hastalarda kullanılır.

Aşağıdaki ürünün markası Plusmed'dir ve fiyatı yaklaşık 170 TL. civarındadır.


Yaşlı ve yeni doğan bebekler dahil olmak üzere solunum problemi olan hastalarda havayı nemlendirmek amaçlı kullanılır. (aşağıdaki resimde bulunan cihaz evlerde kullanılır ve Engin beyin dediği gibi fiyatı pahalı olabilir. Aslında çok çeşitli markalar mevcut ve fiyatları 35 TL. den başlayıp 175 TL. ye kadar çıkmaktadır. Eylül ayında bu ürnden yeni bebeği olan bir arkadaşıma tefalden almıştım. Fiyatı biraz tuzlu idi.)

Aşağıdaki ürünün markası Tri Star Soğuk Buhar makinası dır ve fiyatı yaklaşık 100 TL. dir.


Aşağıda resimleri bulunan cihazlar ise dekoratif ürünlerdir ve insanlar tarafından aslında yukarıda yazdığım teknik özellikler bilinmeden satın alınıp tamamen mekanlara güzel görünüm kazandırmak için kullanılır. fiyatları 30 TL. den başlayarak büyüklüğüne ve gösterişliliğine göre 150 TL. ye kadar çıkmaktadır.

 




Resimleri bu ürünlerin satıldığı veya tanıtıldığı sitelerden yönlendirdim. Link değişimi veya benzeri olaylardan dolayı kaldırılırsa linkleri yenileyeceğim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadirhanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 485
kadirhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 13:49
Merhabalar, ben ve arkadaşım İstanbul'da bu makinelerin fiyatını sorduğumuzda bize 80ytl'den kapıyı açmışlardı. İlk resimde de görülen basit aparatları makul fiyata nereden bulabiliriz yardımcı olabilirseniz çok sevineceğiz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 01:58
Bu ürünün akvaryumda uygulanmış bir videosu varmı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir