Siz Siz Olun Elden Para Almayın Vermeyin


serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 09:19
Merhaba değerli hobici arkadaşlar.
Geçen hafta başımdan geçen bir olayı size anlatmak istedim.Bu sayede benim gibi kimsenin sıkıntıya düşmemesine belki çare olurum.
Elimde bir takım malzemedir,akvaryumdur,balıktır ...vs şeyler vardı.Gerek memlekete gidişim gerekse ayağımdaki rahatsızlığım yüzünden her şeyi çok ama çok uygun fiyatlara verdim.Hatta yanında verdiğim dış motor iç motor yemler yavrularda cabası.Maksat hem alana hayrı olsun hemde toplu gitsin diye.Verdiklerimi tek tek sıralasam 20 - 25 kalem var neredeyse.Hatta malzemeleri verdiğim arkadaşın 250 TL si yetişmedi onuda maaşı alınca ayın 15'inde versen olur dedim.Ayın 15'inde hesabına yatırırım dedi!!!(Bunu konuştuğumuzda ayın 15'ine 20 güne yakın zaman vardı.Ama amca hevesli verir dedik nasılsa.Neyse ayın 15'inde aradım kaç defa açmadı en son beni aradı ve yarın 16'sında elden veririm dedi ve elden parayı verdi!!! 1 tane 200 TL 1 Tane 50 TL.

Neyse aradan zaman geçti tabi balık hobisi bir yerde hastalık olunca elimdeki parayla dedim bir tane akvaryum alayım içine de çok zahmeti olmayan balıklardan alayım haftada 1 kere de suyunu değiştirsem yeter diyerekten bir tane 120 cm 2 senelik mobilyalı akvaryum aldım.
Daha sonra iş geldi balıkları almaya.Eşim ve çocuğumla birlikte balıkları almak için gittim.Balıkları aldım parayı verdim geldim.

Olayda bundan sonra başladı zaten.Parayı verdikten 3 gün sonra balığı aldığım arkadaş beni aradı ve 200 TL'nin sahte olduğunu söyledi.O da borcu olan arkadaşına benim verdiğim parayı vermiş ve o da parayı bankaya yatırmaya gidince iş ortaya çıkmış.

Neyse arkadaş beni aradı.Durumu anlattı.Tabi ben şoka girdim.Arkadaş durumu güzelce anlattı.Karşılıklı olarak durumu çözme yoluna gitmeye baktık.Tabi ki bu sayede mağdurlar oluştu.

Ben paranın kimden geldiğini ve bu paraya malzeme ve balık alıncaya kadar dokunmadığımı biliyorum.Kendi malzeme ve balıklarımı sattıktan sonra parayı toplu bir şekilde aldım muhafaza ettim.Başka bir parayla bu paranın kuruşunu dahi karıştırmadım.

Neyse arkadaşa sordum emin misiniz?Belki borcunuzu verdiğiniz diğer arkadaşınız karıştırmış olabilir mi falan filan bir sürü konuştuk.Arkadaşta şunu insanın hayatta güvenebileceği sayılı insanlardan biri olabileceğini sürekli iş yaptığı bir arkadaşının olduğunu hatta parayı bile beraber bir yere koyduklarını ve sadece borcu olarak verdiği paraları bankaya götürünce olayın ortaya çıktığını anlattı.

Arkadaşa tamam dedim.Bende bir sorup soruşturayım dedim.Ve bana 250 TL veren adamı aradım.Durumu izah ettim adam gibi.Adam da bana ben sana vereli 2 hafta oldu ne bileyim ben parayı karıştırmadığınızı demez mi?Şimdi bu yönden adam söylediğinde haklı !!! Ama adama diyorum ki bu parayı bana vermeden önce nerden aldım diyorum.Falanca bankanın bankamatiğinden çektim dedi.Bende madem öyle paranın üstündeki seri numarasını vereyim bankaya bir sorun bakalım dedim sizde böyle bir paranın kaydı var mı diye.Adam yanaşmadı yok ben uğraşacağım ben sana vereli 2 hafta oldu.Ben nerden bileyim sizin parayı karıştırmadığınızı falan filan.Adama tüm mukaddesatım üstüne yemin ettim senden aldıktan sonra bir kuruşuna dokunmadım diye ama hani derler ya "Yağız hırsız ev sahibini bastırırmış." diye bizimki de o hesap oldu.

Neyse ben arkadaşı aradım.Kardeşim dedim lanet olsun dedim bu parayı ben sana hesabımdan gönderirim dedim.200 TL için adıma laf getirmem dedim.Ve arkadaşla anlaştık.

Şimdi diyeceksiniz balıkları verdiğiniz adamın yapmadığına nasıl emin oldunuz?
Birincisi arkadaş forumdan herkesin övgüyle bahsettiği ve sevilen alışveriş yapılan birisi.
İkincisi yerini bizzat gördüm ve milyarlarca liralık balık ve malzemeye sahip.
Üçüncüsü bu kadar şeye sahip olup üç kuruşun hesabını yapmayarak bana aldığım balıklarla ilgi riske girip balıkları başka bir ilden getirtip üstüne de bir o kadar yemdir malzemedir hediyedir veren bir arkadaş.
Zaten pozisyon olarak ta iyi bir firmada söz sahibi bir adam.Şimdi ben bu adamdan nasıl şüphe edeyim.Hatta adama ben paranı göndereyim dediğimde bile bana boşver hocam ben hallederim diyen bir adam.Ama benim gönlüm arkadaşın mağdur olmasına elvermediği için gönderme ihtiyacı hissetti.
Hatta ve hatta arkadaş bana "Hocam parayı gönderip göndermemen problem değil ama böyle bir durumda bana beni ilgilendirmez arkadaş ben parayı verdim gerisine karışmam diyebilirdin.Demedin çözüm yoluna gitmek için uğraştın sağol hocam Allah razı olsun hocam dedi.Bende bunun altında kalmam diyerek balık sözü verdi.Ve en kısa sürede müsait olunca göndereceğim hocam dedi.

Ve bu olay aslında bize ne kazandırdı biliyor musunuz?
İnsanların zor durumda karakterlerinin ortaya çıkarak sıkı arkadaşlıkların başlayabileceğini ak ile karanın arasındaki farkı görebilmemizi sağladı.
Bu sayede inşallah bu hobiyle ilgili olduğumuz müddetçe benim bu arkadaşla iş yapmama vesile oldu.
Diğer bu işi bilerek veya bilmeyerek yapan sahtekar ve dolandırıcıları da,başkasının malında gözü olanı Allah her daim süründürsün demekten başka bir şey demek gelmiyor içimden.Kusura bakmayın beddua eden bir insan değilim ama bu yapılanı da hak ettiğimi zannetmiyorum.

Ha bu olay bana ne gösterdi?

Bir daha iğne dahi alsam veya iğne dahi satsam kimseden nakit para almam kimseye de nakit para vermem.Yoksa sıkıntıyı her iki tarafta giriyor.

O yüzden en güzeli hesaba havale.

Kafanızı şişirdiysem affola.Böyle bir sıkıntıya ben düştüm siz düşmeyin.Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TuntusÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 79
TuntusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 09:30
Bu kadar uzun bir yazıyı nasıl okuduğuma inanmıyorum öncelikle Saol bilgi verdeğin için ama beddua etme Allah'ından bulsun de. Beddua döner dolaşır geri gelir derler.Ailenle ve balıklarınla birlikte mutlu bir yaşam geçirmen dileğiyle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 23:08
Çok enteresan keşke şikayet var a açsaydınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_Eresbos_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2014
İl: Konya
Mesaj: 512
_Eresbos_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 23:15
Bana kalırsa bu adam sahte para bulduysa sizi değil istediği herkesi kandırır :) havaleninde riskleri var karşı tarafın yollamama ihtimalinide unutmamak gerekir 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2014 14:23
Polise gidecektiniz, parayı şu şahıstan aldım diye beyan edip şikayeçi olacaktınız. Polis arayacak ve onu sorguya çekecekti. Polis çözerdi olayı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2014 16:28
Yok fatih bey artık karşımdaki arkadaşlar konuşarak olayı halletme yoluna gittik.Hayatta böyle bir şey de gelecekmiş başıma.Ama zaten söyleyebileceğim en ağır şeyleri söyledim Allah ıslah etsin.Nasılsa insanın yaptığı yanına kar kalmaz çıkar bir şekilde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KibeleÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 155
KibeleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2014 04:59
Geçmiş olsun arkadaşım.Siz şikayetçi olsaydınız o şahıs bir başkasına aynı hareketi tekrarlayamazdı.Uğraşmamak için sorunu çözmeden meseleyi kapatmışsınız.Bankamatikten çektiğini söyleyerek kendini ele vermiş aslında.Birileri şikayet etmezse çark dönmeye devam edecek ve pek çok kişi zarar edecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir