Sizce nasıl bir tropheus çıkar


blueaortÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 487
blueaortÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 14:42
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu arada ikolanun renklere bayıldım :) ahh ahh bulamadım öle safkan ikola bi türlü:S
 
[QUOTE=redrain][QUOTE=CaN_BaKıR] Valla bilmiyorum bir tane balıkla zengin olunur mu. :)

Ama adamda bir şeytan tüyü var bize denk gelmez öyle şeyler zaten.. Elini attığı balık ürer, bulunmaz hint kumaşı türler olmadık yerlerden eline geçer vs.. Var bir şeytan tüyü..

Bu balıkta olmadık bir şekilde eline geçmiş.. Bu balığı birisi akvaryumcudan almış zamanında ve papağan, melek, yunus ve sarı prenses karması bir tankta besliyormuş.. Besleyeninde bir şeytan tüyü olduğu kesin o kadar zaman bloat olmadan yaşattığına göre :)

Daha sonra zorunlu olarak tankını bozmuş ve bu balıklar bahsettiğim arkadaşın eline geçmiş.. 4 liraya almış bu balığı kendisinden.. :)

Diğer balıkların hepsini sattı. Bu balığıda satıyordu ya bana ver dedim yada satma. Sonra satmaktan vazgeçti ve şuan frontosalarla birlikte besliyor.. (Diyorum ya şeytan tüyü var...)

Alltan sülüyet gibi görünen desenlerine bakınca ilangi'yi andırdı bana ama daha tam olarak çözemedim. Biraz da ufak şuan.. Acaba ilangiyle felan yavru alsa bu balıktan yine OB yavru elde edermi... Eğer edebilirse hakikaten o zaman zengin olmuş olur..

Hatta ben o balığa bir şekilde el koyayım :)
[/QUOTE]
 
Onur Bey bazen böle kişilerle tanışma imkanımız olabiliyor.Akvaryumdaki taştan bile yavru alıyor desek abartmış olmayızKahkahaKahkahaKahkaha.Kırmızı ile yazılan soruya ise diyelimki ilangiyle çiftleşti ve yumurtalardan yavru aldık.Çıkan yavrular OB olsa dahi bunu en az 5-6 nesil devam ettirmelisiniz ki hibrit olsun.Yani çıkan yavruların torununun torununun torununun... torunu yine çiftleştiğinde OB çıkması lazım.Ekliyeceğim resimlerde 2 adet yavru dan büyümüş balık var ve ikiside farklı renklerde.Bu olayı bozar.Zaten özelliklede bir tanesi sizi tropheustan soğuturHöyt.Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.


[QUOTE=alper76]Gercekten önemli bir konu bu bende evimdeki tankta duboisi vede benba besliyorum bir adet te chinba dişim var chinba 4 kez yumurta aldı ki son yumurtaları dün akşam aldı yalnız bir şey dikkatimi cekti chinba nezaman yumurta alsa agrasifleşiyor benbanın dişileriyle kavga etmeye başlıyor dün akşamda aynısı oldı sabah baktıgımda chinbanın hırpalanmış oldugunu gördüm vede yumurtalarını attıgını gördüm ve bugündeartık chinbayı tanktan ayıracam  sizce neden agresifleşiyordur balık veya chinba yumurta aldıgında genellikle agresifleşirmi.Not.. chinbayı calıştıgım işyerindeki akvaryumdan yavruyken getirdim  [/QUOTE]
Alper Bey chimbayı yavruyken koloniye karıştırmanız kabul edilmemesini önlemiş görünüyor.Yumurta alan dişiler bu dönemde oldukça korumacı ve agresif olurlar.Eğer bemba dişileriniz yumurta aldıklarında kendi dişileriyle kavga etmiyorsa chimbanızı erkekle çiftleşmesinden dolayı kabul etmeme olabilir.
Zamanında benim başımdanda benzer olay geçmişti.Akvaryumda 1erkek 5 dişi duboisi,2erkek 11dişi ikola,2erkek 3dişi chimba vardı ve hepsi damızlık boyda ve yaştaydı.Chimba dişilerime takviye amaçlı piyasada bilinen bir abimizde 4 adet dişi aldım.Acemi olduğumuzdan dolayı gelen balıkların chimba dişisi olmadıklarını anlıyamadım.Gelen balıklar 7cm boyda ve tam renklerini verememişlerdi.Zaten akvaryumda da hiç bir zaman o kalabalıkta veremediler.Moliro yada uzakdoğudan gelme çakma kasanga dişilerinden birisiydi diye düşünüyorum şimdi.Akvaryuma dekor değişikliği ışık vs ile ekledim 1 hafta sorun çıkmadı.Sonrasında ise hergün yeni gelen dişilerden sırayla dayak yer oldular.Bu sırada duboisiler sürekli çiftleşiyor ve yumurta tutuyorlardı.İkolalarda da çiftleşme hareketleri var ama bir türlü yumurta dökemiyorlardı.İkolaları sattıktan sonra iki hafta içinde 2 dişinin yumurta aldığını ve sonuna kadar tutup yavrularını kendisinin bıraktığını öğrendim.Chimbalarıda sattıktan sonra onlarında iki dişisinin yumurta aldığını öğrendim.Yorum sizin....


[QUOTE=_OZ_]herkeze merhaba; tropheus besleğen arkadaşlar, pek balıklar hakkında bilgi toplayamamışsınız galiba benim baktığım makalelerde tropheusların morii türü ile sadece mori türü eşleşir, ilangi ve bemba arasında tür farkından dolayı eşleşme yapmazlar! eşleşme yaparlarsada heralde yumurtadan bişey çıkmaya bilir. saygılarla...
[/QUOTE]
 
Mustafa Bey hibrit türleri duymamışsınız heralde.Dediğiniz gibi İlangi Moorii bemba Black türüdür.Eşleme olmaması diye bir ihtimal yoktur.Düşükte olsa vardır.Bu ihtimallerin düşüklüğünü bizim kaç dişi kaç erkek kaç cm tankta beslediğimiz dekorumuz yavrudan alıp büyütmemiz falan filan hepsi etkiler ve ihtimali düşürür veya yükseltir.Sizin için birde resimli başka bir örnek veriyim.
 
Gördüğünüz gibi
Tropheus Moorii Red Rainbow Kasanga ile
Tropheus Sp Black İkola
İnşallah yeterli bir paylaşım olmuştur.Düşüncelerinizi belirttiğiniz içinde teşekkür ederim.


[QUOTE=ghost rider26]Neden normalde çiftleşmesi gerek balıkla çifleştirmiyorsunuz anlamadı.Bu şekilde herkes bir türle başkasını çiftleştirirse korkarım ki orjinal türler kalmayacak..  [/QUOTE]
 
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama yapılmaması gerekeni yapmamak bizim elimizdeyken yapmakta bizim elimizde.Ben kesinlikle karşıyım.Ayrıca ekliyeceğim alınan yavruların büyümüş halleride benim balıklarıma ait değildir.Hibritleşmeyi yapılacaksada profesyonel kişiler tarafından yapılıp neslin kalıtsal çeşitliği sağlandıktan;yani ortaya çıkan yavrularda çiftleştiklerinde artık anne ve babasına benziyorsa o zaman işlem büyük ölçüde tamam demektir.Çok derin bir mevzu ve o kadar bilgim malesef yok.İnşallah öğrenirsem yeni şeyler yine paylaşırım.Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_OZ_Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 10
_OZ_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 14:49
Ömercim saygılar sevgiler, resim çok güzel ve estedik . Bemba ile ilangi eşleşemez demedim, makaleleri okuyup gözlemlediğim için makalelerde yavru alınamaz deniyor, tabiki bu kişiler profesyonel eğiticiler ve senin çektiğin resimde  1adet Tropheus Moorii red rainbow kasanga diğer yanda 1 adet  Tropheus  morii .sp black ikola ve bunlar datropheus türlerinin alt grububunun aynı familyasına ait balıklardır bunlar eş tutar ve yavru verirler.saygılarla ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 15:23
[QUOTE=_OZ_]Ömercim saygılar sevgiler, resim çok güzel ve estedik . Bemba ile ilangi eşleşemez demedim, makaleleri okuyup gözlemlediğim için makalelerde yavru alınamaz deniyor, tabiki bu kişiler profesyonel eğiticiler ve senin çektiğin resimde  1adet Tropheus Moorii red rainbow kasanga diğer yanda 1 adet  Tropheus  morii .sp black ikola ve bunlar datropheus türlerinin alt grububunun aynı familyasına ait balıklardır bunlar eş tutar ve yavru verirler.saygılarla ...
[/QUOTE]
Mustafa Bey resim bana ait değildir.Bir alman hobiciye ait olması lazım.Bu arada ikola black türüdür.Moorii türü yazmamanız doğru olacaktır.Sp kısaltması bildiğim kadarıyla zaten species=tür anlamına geliyor.Uzakdoğuyla ilgili duyduğum bir cümleye göre red rainbow türüyle red türlerini çaprazlanması sonucu işte uzakdoğudan gelen çakma kasangalar olduklarını bunların bazılarının yeşilimsi bazılarının kırmızımsı vs olduklarını duydum.Ama imzamı atmam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_OZ_Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 10
_OZ_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 16:09
bu yazılar tabiki herkezi biliçlendirmek içindir. italatını yapan bir firmanın sadece örnek olması için aşağıya linkini koyuyorum,  f0 olarak morii ikola italatı vardır. f0 açılımını yapmak gerekirse direk olrak gölden gelen balıklara vurulan bi ibaredir ve böyle çok örnek var.

.saygılarla ..



 http://aquapetcenter.com/shopping/product_info.php?products_id=1725

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 16:26
[QUOTE=_OZ_]bu yazılar tabiki herkezi biliçlendirmek içindir. italatını yapan bir firmanın sadece örnek olması için aşağıya linkini koyuyorum,  f0 olarak morii ikola italatı vardır. f0 açılımını yapmak gerekirse direk olrak gölden gelen balıklara vurulan bi ibaredir ve böyle çok örnek var.

.saygılarla ..



 http://aquapetcenter.com/shopping/product_info.php?products_id=1725
[/QUOTE]
Mustafa Bey her yazılana inanmayın demekten başka ne desem boş olcak.F0 ifadesini biliyorum.Size forumumuzda daha fazla tropheuslarla ilgili konularda vakit geçirmenizi tavsiye ederim.
Zaten farkı görmek zor değildir.Aynı sitede 
Tropheus ilangi
Tropheus lufubu
Tropheus Golden kazumba yazıyor.Biz bunlara
Tropheus Moorii ilangi
tropheus Moorii lufubu
Tropheus Moorii Golden kazumba dersek tam adıyla yazmış oluruz.
Ama tutupta Tropheus Sp Black İkolaya
Tropheus Moorii İkola dersek işler karışır.Black türleri siyah gövde üzerine bant ve lekeleri vardır. 
Aynı firmada TROPHEUS RED RAINBOW KASANGA F0 yazan ilandaki resim ile
TROPHEUS MOORI KASANGA FO  yazan resim aynı balıktır.Ve üstteki yazılış doğrudur.Okuyan üyelerimizde bu konuda düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim.
redrain2010-01-24 16:36:24

İlangi ile bemba çaprazlanmasından çıkan yavruların büyümüş hallerini ekliyorum söz verdiğim gibi.Fakat kimseye türler arasında çaprazlanmayı tavsiye etmiyorum.Bırakın safkan balıklar besliyelim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alper76Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17
alper76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 12:12
Ömer bey bilgiler için teşekkürler bende yeni bir tank almaya karar verdim bu yeni tanka sadece ikola düşünüyorum  

İstanbulda ikamet eden arkadaşlara bir ricam olcak ikola 1.erkek vede 5.dişi  vede chinba 1.erkek 2. dişi nasıl bula bilirim benim duboiseleri vede benbaları aldıgım arkadaş hobiyi bıraktı elinde buyazdıgım balıklardan satmayı düşünen olrsa ilgilenirim şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremseçkinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 976
KeremseçkinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 18:39
Balıkların çaprazlanmasına ben de karşıyım elbette. Fakat bu tür saf bir türe olsaydı, eminim bu balık ilangi veya red rainbow kasanga kadar meşhur olurdu. Fiyatı da haliyle çok yüksek olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir