sızce ne yapmalıyım


bluedreamsÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 5
bluedreamsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2009 12:00

Arkadaşlar öncelikle aranızda katılmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Ben bu akvaryum işinde yeni biri olarak sizlerden bir kaç soruma yanıt vermenizi istiyorum.
1:100*45*50* boyutlarında bir akvaryumum var.İçinde bir adet midas, 2adet sarı prenses, 2adet blue acara, 1adet yunus ve 4 adet papağanım var. Akvaryumum çok karışık olduğunun farkındayım. Bu duruma gelmesinde yakınlarımında hatası var. Akvaryum alınca herkes bir iki balık getirdi. Ben daha ne besleyeyim diyene kadar akvaryum doldu. Bu ebetlardakı bir akvaryumda hangi tür balık beslemeliyim ve kaç tür olabilir ve sayısı ne kadar olmalıdır?
2:Papağanlardan bir tanesi dişi ve şu anda yumurtlamaya hazır gibi gözüküyor. Midas yanından h ayrılmıyor ve der balıklara özelikle 3 adet papağan yerinden sadece yem yemek için çıkabiliyorlar. En ufak boşlukta midas canlarına okuyor. Gerçi midasım erkek mi onuda bilmiyorum ama bir tek yumurtlayacak olan balığa saldırmıyor. Etrafında titreme filan yapıyor. Haraketleri biraz değişik, ne yapmalıyım?
3:Bu akvaryumundan 3 adet papağanı ve 2 adet blue acara balıklarımı çıkarsam geriye 1 adet midas, 1adet papağan,2 adet sarı prenses ve 1 adet yunus kalır. Sarı prensens ve yunus balıklarından bu akvaryumda bu ortamda yavru almam mümkün olabilir mi acaba?

reis2009-03-07 16:30:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2009 01:29
Bluedreams imzanıza isiminizi ekliyebilirseniz isiminizle hitap edebilirim.
Aramıza hoşgeldiniz Türkiye'nin en iyi akvaryum portalında eminim aradığınız soruların cevaplarını bulacaksınızdır. Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelikle akvaryumda bulunan türler sizinde bildiğiniz gibi çok uyumsuz. Blue acara agrasif bir balıktır ve eş tutarsa diğer balıklara rahat vermiyecektir. Midas yumurtaları döllese bile acara , yunus veya s.p.lere güzel bir akşam yemeği olucaktır. Hatalı bir gene sahipler ,papağanların üretilmesini veya satılmasını doğru bulmuyorum.

Akvaryumdaki balık sayısını ''balığın boyu 1cm e 1 lt '' olarak basit bir formülle değerlendireyim siz yinede akvaryumunuzu çok fazla balıkla doldurmayın.Temizliği veya su kalitesi açısından sizi zora sokucaktır.

Akvarumda en güzel uyum sadece tek tür beslemektir.Her balığın kendine uygun ortamları vardır bu mekanları balık için dizayn etmeye çalışırız.Su kalitesi her tür için farklıdır ve yavru almak istiyorsak en ideal yöntem yine tek türdür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir