Smart 50 Wat Isıtıcı Derece Sorunu Çözüm ?


elmasalyangozu34Çevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 5
elmasalyangozu34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2020 00:20
Arkadaşlar merhabalar.25 litrelik akvaryumda 20 litre su var ancak yeni aldığım smart 50 watlık ısıtıcıdan pek memnun değilim.20 dereceye ayarladığım halde her yarım saatte bir kendisi birer derece ısıyı yükselterek 26 dereceye kadar ısıyı çıkarttığına şahit oldum ve hemen fişten çektim.kaç dereceye ayarlarsam ayarlayayım ısıyı belirlediğim değerde hiç sabit tuttuğunu göremedim.ısıtıcının bu kadar sapma yapması pek normal değil gibi.belki +1 -1 derece ısı kalibrasyonu sorunu yaşanabilir.ancak en düşük değerde tutmuş olmama rağmen 6 derece fark göstermesi sonucu bozuk olduğunu düşünüyorum.ısıtıcıyı su sirkülasyonun sık olduğu motora yakın ve uzak noktalarda denedim ancak sonuç hep aynı.ısı ölçerde yakınlarında.ısıtıcıda stardart + ve - kutupları var.üzerinde yazılı olan değerlere göre ayarlıyorum.yani kaç dereceye ayarladığımı kendisi gösteriyor.farklı bir ayarlanışı mı var acaba ? akvaryumun üstü ise kapalı.sadece kablolara yetecek kadar açıklık var.oda sıcaklığı 20.sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir ? bozuk mu yoksa 25 w yada 100 w mı ısıtıcı almam gerek ? teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2020 00:24
[QUOTE=elmasalyangozu34]Arkadaşlar merhabalar.25 litrelik akvaryumda 20 litre su var ancak yeni aldığım smart 50 watlık ısıtıcıdan pek memnun değilim.20 dereceye ayarladığım halde her yarım saatte bir kendisi birer derece ısıyı yükselterek 26 dereceye kadar ısıyı çıkarttığına şahit oldum ve hemen fişten çektim.kaç dereceye ayarlarsam ayarlayayım ısıyı belirlediğim değerde hiç sabit tuttuğunu göremedim.ısıtıcının bu kadar sapma yapması pek normal değil gibi.belki +1 -1 derece ısı kalibrasyonu sorunu yaşanabilir.ancak en düşük değerde tutmuş olmama rağmen 6 derece fark göstermesi sonucu bozuk olduğunu düşünüyorum.ısıtıcıyı su sirkülasyonun sık olduğu motora yakın ve uzak noktalarda denedim ancak sonuç hep aynı.ısı ölçerde yakınlarında.ısıtıcıda stardart + ve - kutupları var.üzerinde yazılı olan değerlere göre ayarlıyorum.yani kaç dereceye ayarladığımı kendisi gösteriyor.farklı bir ayarlanışı mı var acaba ? akvaryumun üstü ise kapalı.sadece kablolara yetecek kadar açıklık var.oda sıcaklığı 20.sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir ? bozuk mu yoksa 25 w yada 100 w mı ısıtıcı almam gerek ? teşekkürler.[/QUOTE][QUOTE=elmasalyangozu34]Arkadaşlar merhabalar.25 litrelik akvaryumda 20 litre su var ancak yeni aldığım smart 50 watlık ısıtıcıdan pek memnun değilim.20 dereceye ayarladığım halde her yarım saatte bir kendisi birer derece ısıyı yükselterek 26 dereceye kadar ısıyı çıkarttığına şahit oldum ve hemen fişten çektim.kaç dereceye ayarlarsam ayarlayayım ısıyı belirlediğim değerde hiç sabit tuttuğunu göremedim.ısıtıcının bu kadar sapma yapması pek normal değil gibi.belki +1 -1 derece ısı kalibrasyonu sorunu yaşanabilir.ancak en düşük değerde tutmuş olmama rağmen 6 derece fark göstermesi sonucu bozuk olduğunu düşünüyorum.ısıtıcıyı su sirkülasyonun sık olduğu motora yakın ve uzak noktalarda denedim ancak sonuç hep aynı.ısı ölçerde yakınlarında.ısıtıcıda stardart + ve - kutupları var.üzerinde yazılı olan değerlere göre ayarlıyorum.yani kaç dereceye ayarladığımı kendisi gösteriyor.farklı bir ayarlanışı mı var acaba ? akvaryumun üstü ise kapalı.sadece kablolara yetecek kadar açıklık var.oda sıcaklığı 20.sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir ? bozuk mu yoksa 25 w yada 100 w mı ısıtıcı almam gerek ? teşekkürler.[/QUOTE]

50 W 20 litrede çok ısıtması normal. Çünkü ısıtıcı ısınıyor ama su çok az olduğundan termostat kapandıktan sonra suyu ısıtmaya devam ediyor. 20 litreye minyatür ısıtıcılar var onlardan kullan. Balığı hızlı ısı değişimi kesin hasta eder. Beyaz benek kaçınılmaz.

Teşekkür Edenler: [T]227699,elmasalyangozu34[/T]
+1: [T]227699,elmasalyangozu34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilkammÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/11/2018
İl: Izmir
Mesaj: 546
MilkammÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2020 14:38
25wattlikta kullanabilirsiniz.13 litrede kullandim bende memnun kalmistim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir