Snow white damızlık adaylarım


HobiciÇevrim Dışı

[B]1193,1[/B] [B]966,3[/B]
Kayıt: 02/12/2006
İl: Edirne
Mesaj: 140
HobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 11:02
 
Bu gibi durumlardan nekadar kaçınmaya çalısamda polemik ister istemez doğuyor, Tolga kardeşim, herhangibir arkadaşın balığının güzel olduğunu formunun düzgün olduğunu söylemek kadar, senin yada başkasının üretiminin yada satın aldığının formundaki bozklukları sağlık sorununu vs. söylemekte okadar doğal, yanlış bildiğin varsa ve ben bunu söylüyorsam niçin bukadar zoruna gitti onu anlıyamadım, illa her gördüğüme alkış tutmalımıyım şak şak yapmalımıyım, ben gördüğümü söylerim arkadaş.
 
Ki bunuda rencide ederek aşağılayarak hakaret etmeden yaptığım sürece karşımdakinin de eleştirye açık olmasını polemik yaratmamasını beklerim...
[QUOTE=tolgakırcalı].Eminim benden bu yavruları almak için aradığında sana da yavru vermiş olsaydım sende çok daha güzel olurlardı.
Yinede bunun yavrularını takip edeceğim bakalım hilkat garibelerini dahada yükseltip burunlarını birazdaha kısaltabilecekmiyiz.......
 
[/QUOTE]
 
Bu nedemek  bune saçma sapan bi yaklaşım kardeş? senden fiii tarihte balık almak istemiş olmamla ne alakası var? almayı düşündüm ve almadım konuyu başka yerlere çekme... ki emin ol bana o balığı yollasaydın sana geri gelirdi.
 
Ben bu forumda bilgi palaşımında bulunmak için yazıyorum ortada bi yanlış bilgi vardı ve uslubunca kendi bilgimi yazdım, sürekli alkış maşallah inşallah mesajı isteyenler başlık açarken parantez içinde istediklerini belirtsinler bizde ona göre yazalım.
 
 
Hobici2007-12-11 11:14:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgakırcalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 392
tolgakırcalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 13:29
Tamer kardeş fikirlerin için teşekkür ederim amacımız tabiiki polemik değil hele seninle hiç değil .
Aradan bir cümleyi alınca böyle bir izlenime kapılmışsın .Tamamen iyi niyetle yazmıştım.
Dikkat edersen her mesajın sonunda senden fikir istemişim.
Sende beni biraz motive et kardeş ...Belki yavruları falan güzel çıkarde;
 6 aydır beslediğim balığın özürlü olduğunu öğrenmek belkide zoruma gitti.İşte bizde elimizdeki balıklarla birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Böyle internet ortamında güzel konuşma yazma dersi gibi kompozisyon gibi olmuyor insan anlatmak istediğini tam yazamıyor.
İnşallah daha çok buluşma, konuşma fırsatımız olur...........

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HobiciÇevrim Dışı

[B]1193,1[/B] [B]966,3[/B]
Kayıt: 02/12/2006
İl: Edirne
Mesaj: 140
HobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 14:05
Başlıktaki ilk mesajımdan alıntıdır,
 
 [QUOTE=Hobici]Tolga bey kutlarım iyi şekilde bakılıp büyütüldükleri çok açık gayet sağlıklı gözüküyorlar, fakat resimde çizgi içine aldığım balıkta fiziksel bir özür mevcut, kafada çöküklük var, farklı bir varyasyon olma yolunda bir balık olmadığı gibi deformasyonlu bir balık, zannedersem bi kaç karede gözüken balıkta aynı balık yani 1 adet o şekilde balığınız var, şunuda ekliyeyim budemek değilki bir işe yaramaz umarım son günlerine kadar iyi bakarsınız. [/QUOTE]
 
Tolga kardeşim, amacım kimseyi demoralize etmek değil, aksine Ülkemizdeki discus sevgisini ve hobisini ilerletmek geliştirmek için sadece evde baktığım balıkların yemini verip suyunu değişitirmekten çok çaba sarf eden birisiyim, hobideki ve diğer yakın çevrem bunu çok iyi bilir, yazdıklarımdan heves kırmak yada moral bozmak gibi bir sonucu çıkartman beni üzdü, ki hepsi önceki mesajlarımda duruyor, bir mesaj yazarken  tamamen kendi bilgi ve terübelerime dayanarak yazıyorum ve hatta çoğu zaman bunu yeterli bulmuyor dünyadaki bi çok yetiştiricinin evvelde o konu ile alakalı dedikleri yazdıklarını da baz alıyorum dikkata alıyorum, senide anlıyorum çok heveslisin ve daha öncede dediğim gibi çokta başarılısın hatta ben bile senin balıklarından almayı bi zaman düşünmüş idim, biliyorsun herkesten balık almam ve kolay kolay beyenmem, ama hakikatıda kabul etmek lazım balıkta özür olabilir bu onu atmayı satmayı gerektirmez dediğim gibi umarım sende son nefesine kadar mutlu bakılır iyi bakılır.Moral bozmaya gerek yok daha çok çalışmalı daha çok çaba sarfetmelisin ki güzel balıklar üretesin, şimdi elindeki whıtlar ile 3 jenerasyon çalışarak buda minumum 2,5-3 yıl eder stabil olarak whıte face melon ve red vhıte yavrular alabilirsin benimde bu yönde bir düşüncem vardı ama son anda fikir değiştirmiştim, stabil olarak demem yani bir batından en azından aldığın yavrunun %90 ı red whıte almaısın bunun içinde orjinide çok temiz kaliteli melonlar olan, melon yavrularını elindeki whıte lar ile büyüt ve birbiri ile çaprazla, dediğim gibi 3. jenerasyonda beyaz yüz melonların ve bunların çaprazlanması ile yani whıte face melon ve whıte yada melon ilede red whıtelar yakalayabilirsin, elde etmeye yönelik vucut tiplerindende sana önerim makbul olan yuvarlaklığı bence bozma uluslar arası kriterlerde de aranan tam yuvarlaklık ve ürettiğin yavrulardada kırmızı göz yakalamaya çalış ve bunları elinde tut, ileride çaprazlamalarda çalışmak için. çünki bakıyorum whıtlarda kırmızı göz eksik buda aranan önemli ir kriter.Sana yada diğer arkadaşlara yardımcı olabileceğimiz ne varsa burdayız kimseden bu zamana kadar bildiğimizi esirgemedik bilgimiz dahilinde aktaraya çalıştık başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr.EdimÇevrim Dışı

[B]2146,3[/B]
Kayıt: 05/03/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 312
Mr.EdimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2007 19:20
">
" width=28>
 
Tolga Bey kardeşleri sanırım, sizin kadar bakamadık ama elimizden geleni yapıyoruz. Boy farkı devam ediyor artarak...
Mr.Edim2007-12-16 19:23:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgakırcalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 392
tolgakırcalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 13:54
Adem bey ellerinize sağlık çok güzel gelişmişler.Bu işin en keyifli yanı bu sanırım........
Boy farkı diye balıkların arasındaki farkları kastediyorsanız bu herzaman oluyor ve büyük olasılık dişi erkek farkından kaynaklanıyor(istisnalar hariç)
4-5ay  sonra başka haberlerde beklerim..
İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr.EdimÇevrim Dışı

[B]2146,3[/B]
Kayıt: 05/03/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 312
Mr.EdimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 23:47
Tolga Bey boy farkı olarak evet balıklar arasındaki farkdan bahsediyorum. Kimileri çok daha iyi gelişirken kimileri çok yavaş ilerliyor. 13 balık göndermiştiniz 2 kayıp verdik kalan 11 iyi durumda. Büyümeyenlerden bir kaçını elden çıkarıp sayıyı azaltmak istiyorum. 8 li bir grupla devam edeceğim inşallah. Ölüm kalım olmazsa 4-5 ay sonra iyi haberlerle görüşürüz inşallah....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir