Soğuk su türleri ?


Uğur0990Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Aydin
Mesaj: 519
Uğur0990Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 16:45
Ben 5 tane lepistesi bütün kış boyunca buz gibi suda hava motoru ve ısıtıcı olmadan besledim ve şu anda yavruları büyüdü 1 - 2 cm oldular ve rengarenkler lacivert sarı kırmızı ay kuyruk gibi rengi olanlar bile var yani bu balıkları biraz alıştırma ile ilgili ben bu balıkları soğuk suda yaşayanlardan aldım sıcak suda yaşayan balığı içine attım 2 3 hafta içinde öldü ama benim ürettiklerim buz gibi suda bile yaşıyorlar dayanıklıklarının sebebi ise suyun kirliliği bir akvaryumda mikrop olmazsa balıklar sağlıklı yaşamazlar yanı faydalı mikroplarda var zararlıda ancak ben akvaryumu ayda bir temizliyorum ve akvaryumun camı yosundan geçilmiyor balıklar o yosunlar ile besleniyor arada sivrisinek yakalayıp içine atıyorum onları yiyorlar yani ben sana kendimi örnek olarak gösterdim buna göre sende nasıl beslemek istiyorsan besleyebilirsin ancak çok soğuk bir memleketteysen dışarı koymayı deneme bile bunun yanı sıra birde en gaddar olan sarı prenseslerdir onlarıda deneyebilirsin ama unutma doğan yavrular hangi suda doğar ve yaşarlarsa ona yaışıyorlar benim lepisteslerim sıcak suda mayışıyorlar önceden söyliyeyim. Faydalı olabildiysem ne mutlu ban Onur Nergiz2013-05-07 17:51:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScorpioÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 17
ScorpioÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2013 02:06
Kışın çatıda durabilecek derken, açık havayı kastediyorsanız ısıtıcısız hiçbir balığa bakamazsınız. Çünkü su donar. Hayvanlar nefes alamaz. (Donan göllerde buzun altında yaşayan balıklardan bahsetmeyelim adı üstünde onlar "göl".)

Sizin akvaryumunuz / yada havuzunuzda eğer ki açık havada değilse ısıtıcısız bakabileceğiniz balıklar vardır. Fakat burda bir diğer önemli konu havuzun/akvaryumun boyutudur. Hiç bir balık gün içerisinde 10 derecelik bir su sıcaklıgı oynamasını kolay kolay tolere edemez. Ama 24 saat içinde 4-5 derece tolere edebilecek bir sıcaklıktır. Burda önemli olan konu, havuzun boyutu. Küçük bir su kütlesinin ısı alışveriş hızıyla büyük bir su kütlesinin ısı alışveriş hızı aynı olmayacaktır. Yani kapalı bir alanda kışın geceleri suyun 12 13 derecenin altına düşmeyecek şekilde koi/japon/sazan/alabalık :) tarzı balıklar sorun çıkarmaz. Yazında 25 26 derecenin üstüne çıkmayacaksa tabi. Bunun için önemli olan suyun miktarı. Gece gündüz sıcaklık farkı 2 3 derece ise Alligator Gar gibi türler dahi besleyebilirsiniz. Lakin dikkat edin timsahtan pek farkı yoktur :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uğur0990Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Aydin
Mesaj: 519
Uğur0990Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2013 21:26
Ben bütün kış boyunca buz gibi suyun içinde lepistes besledim bahsettiğim şekilde akvaryum 45 lt civarında ve balıklar gayet sağlıklı yani hiç ısıtıcı kullanmadım ve elimi suya soktuğumda ise kırmızı bir şekilde suyun içinden çıkartıyordum ama bu olayın dez avantajı o soğukta yavru almak zor yani 1 ayda yavru alınıyorsa normal şartlarda soğuk suda 2 ayı buluyo ama yavrular gayet sağlıklı doğuyorlar bir tane lepistes alın ve normal olması gereken sıcaklıklarda 26 ve 28 derece arasında bir lepistesin yavrularını alın ve sonra yavruları soğuk suya koyun orda büyütün yavrular soğuk suya alışacaktır zaten benim aldığım lepistesler zaten soğuk sudan çıkmaydı bu yüzden bu işlemleri uygulamadım hiç

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_volkan_Çevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 99
_volkan_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2013 22:14
Yavru lepistesleri soğuk suya koyduğunuz an ölür.Acaba nasıl yapabildiniz bu işlemi.Ha alıştıra alıştıra suyu soğuttuysanız ona bişey diyemem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uğur0990Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Aydin
Mesaj: 519
Uğur0990Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 19:50
Öncelikle şu şekilde anlatayım ben yeni açılan bir balıkçı vardı orayı dalaşmak amaçlı gittim iki akvaryumda ayrı lepistesler vardı birisi sıcak su birisi soğuk su dedi bu şekilde alıştırılmış bunlar dedi bende ısıtıcı olmadığı için soğuk suda yaşayanlardan aldım yalnız yavru alamazsın kışın dedi ben tamam dedim yaklaşık 2 hafta sonra falan balık yavruladı ve gayet sağlıklı dpğdu yavrular geçen günlerde moskov blue lepistes aldım bunun yüzünden ısıtıcı aldım fakat ısıtıcıyı pek kullanmadım aldığım blue öldü ısıtıcıyı kullanmadığım için çünkü sıcak sudan çıkan bir balıktı şimdi ise ısıtıcıyı kullanmıyorum ve kışında ısıtıcım yoktu 1 hafta önce yeni yavrularım oldu ve diğer küçük akvaryuma aktardım ve 1 2 hafta kadar yavru yemi ile besliyorum ve hafifçe kendilerini kurtaracak boya geldiklerinde büyüklerin içine atacağım bide önemli olan esas konu akvaryumun mikrobu eğer hafif bir güneş görür ve camı veya otları yosunlandırırsanız o yosunlardan balıklar vitanim alıyor ve bağışıklık sistemleri güçleniyor ben akvaryumu 1 ayda bir temizliyorum cam yosun tutuyor ve hava motorumda yok şu an renkleri çok güzel oldu balıkların gayet sağlıklılar maşallah nazar değmesin :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir