söğüt ağacının kökleri


akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 11:20

Kavak ve söğüt ağacı direk suyun içinde toprağa ihtiyaç olmadan sağlıklı şekilde büyürler. Merak edenler varsa bir kovanın içine kavak yada söğüt dalı bıraksınlar bakalım bir kaç ay sonra ne oluyor Bizzat denediğim bir yöntemdir. Kuru kökler iyice kaynatıldıktan sonra ciddi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Fakat canlı kök koyarsanız çok kısa sürede filizlenecektir ve akvaryum suyunun değerlerini ne şekilde etkiler bir fikrim yok açıkcası.

Mesut bey satıcı size doğru demiş. Bambu ağacının yapraklı kısımlarının su dışında olmasında fayda var. Aksi halde zamanla çürümeye başlayacaktır. Sonuç olarak bambu direk suda yetişen fakat hava yolu ile fotosentez yapan bir bitki.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 11:22
[QUOTE=viper37][QUOTE=hakanserin]

Söğüt yapraklarının zehirli/uyuşukluğa neden olduğunu duymuştum.

Hatta bazı uyanık balıkçılar söğüt yapraklarını ezerek elde ettikleri püreyi suya atıp bayılan balıkları topladıklarını anlatırlardı.Ama ne denedim ne de gözümle şahit oldum.Belki uydurmadır,yine de ileteyim istedim.

[/QUOTE]

Bu çeşit avlanma Batı Karadeniz bölgesinde ve özellikle Kastamonu ilinde sıklıkla uygulanır . Söğüt yaprağı ve balıkotu diye tabir edilen bir bitkinin karşımı biraz un ve su karışımı yeşil bir hamur haline gelir. Küçük parçaları alabalık ve sazan gibi türlerin olduğu göl ve akarsulara attığınızda balıklar 10-15 dakika sonra sersemlemiş bir şekilde kısa süreliğine su yüzeyine çıkarlar. Size de toplamak kalmış.

[/QUOTE]

 

Ben kastamonuluyum fakat söğüt yaprağı yöntemini ilk defa duyuyorum. Bizim oralarda daha çok yeşil ceviz kabuğundan sizin tarif ettiğiniz yöntemle balık avcılığı yapılır. Bir aralar denemişliğimde var. Oldukça etkili yöntem avcılıkta fakat yinede tasvip etmediğim bir yöntem o ayrı mesele. Çünkü o bölgedeki canlıların hepsi az veya çok etkileniyor durumdan.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 12:08
bu demek oluyor ki sömğüy kökleride akvaryumda kullanılır. mango köklerinin yanına söğüt köküde eklersem bi problem olmaz ozaman?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir