solungaç paraziti var


deryacagatayÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2013
İl: Sakarya
Mesaj: 2
deryacagatayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 12:07
Fotoğraf:Yok

Canlıdaki Belirtiler:Melek ve kılıç balıklarımız çok hızlı solumakta, sürekli saklanmakta ve yem yememektedir. Sanıyorum solungaç paraziti var.

Akvaryum Kapasitesi (litre):40*25*17

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 adet pembe renkli zebra, 7 adet neon, 2 adet kılıç kuyruk, 5 adet lepistes ve 1 adet melek

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhabalar, 
Ofisimizde 40 cm uzunluğunda 25 cm derinliğinde, 17 cm genişliğinde bir akvaryumumuz var. 
içersinde 3 adet pembe renkli zebra, 7 adet neon, 2 adet kılıç kuyruk, 5 adet lepistes ve 1 adet melek balığımız var. (3 adet lepistesi yeni aldık) maalesef melek ve kılıç balıklarımız çok hızlı solumakta, sürekli saklanmakta ve yem yememektedir. Sanıyorum solungaç paraziti var balıklarımızda ancak balıkları aldığımız akvaryumcu, yemlemeyi günde bire düşürmemizin yeterli olacağını söyledi. daha önce de bir meleğimizi aynı tanılardaki hastalıktan kaybettik. ne yapabileceğimiz noktasında yardımcı olmanızı rica edeceğim. kılıçla melek balığını ayırmalı mıyız? ki başka tankımız da yok. yol göstermenizi rica ederim. şimdiden teşekkürler. 
omardaing2013-05-22 15:37:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgakırcalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 392
tolgakırcalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 13:47
Akvaryuma seçtiğiniz neonlar ve lepistesler harici hiçbir balık tankınızın boyutuna uygun değil.Melek kılıçvs. bunların hepsi sert ve bölgeci balıklar bence sadece neonları bırakın yanına bir iki cüce vatoz alın biriki ay yaşatın ve sonra güney Amerikan cüce çikletlerinden bulabilirseniz alın bu balıkların yetişkinleri 5-6cm olur ve sonderece barışçıldırlar.Su hacminizde bu balıklar için yeterlidir .tabi bir çift için..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir