Son Karar Fluval ve Netice...


SarıalibeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 238
SarıalibeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 22:16
Aylardır süren dış filtre araştırmam tetra ve eheim üzerinde yoğunlaşmıştı.Tetralarda sızdırma problemi eheimlerde ses problemi beni farklı arayışlara itmişti.Jebo lifteck gibi uzakdoğu menşeyli filitrelerede bulaşmak istemiyordum.

 Kararsızlık içindeyken Fluval alternatifi belirdi.Ufak çaplı ses yaptığı söyleniyordu ancak bunun dışında tek şikayet yoktu.Son kararımı verip yaklaşık 20 gün önce Teleskop Akvaryumdan 3 taksitle 190 TL'ye Fluval 305 sipariş ettim.200 litrelik akvaryumda 2 haftadır kullanıyorum gözlemlerimi aktaracağım.





Debi



1-FİLTRASYON
Filtrasyon gayet iyi.Sarımsı olan suyun rengi 1.5 günde cam gibi oldu.

2-DEBİ
Bir metrelik akvaryumda oldukça iyi bir sirkülasyon sağlıyor.

3-SES
En çok merak edilen şeylerden biri de sestir.İnanılmaz sessiz kulağımı dayayınca duyuyorum diyecek kadar sessiz değil.Ancak dolabın içinde ses pek duyulmuyor tv açıkken iki kişi konuşuyorken duyulmuyor.En sessiz iç filtrenin 3 te biri kadar sesi var.Rahatsız edici bir ses değil.Dolabın içine strafordan izolasyon yapıp az olan sesi iyice azaltmayı planlıyorum.

4-KURULUM.
Filitre kurulumu oldukça basit ürün ile birlilkte gönderilen cdyi bir kez izleyip rahatlıkla kurabilirsiniz.


Bence bu filtrenin en eksik yanı hava alma işinin uzun sürmesi.Hava alma düzeneği emanet gibi duruyor.Daha pratik şekilde olabilirdi.Hava alma aparatıyla 10 dakika uğraştıktan sonra filitrenin içindeki havanın anca yarısının çıktığını görünce emme hortumundan içeri su doldurdum 1 dakikada pratik şekilde hava alma işlemini hallettim.

Sonuç olarak orta bütçe ile iyi performans arayanlara tavsiye ederim.

Fluval 305'i Kurmadan ÖNCE



Kurduktan SONRA











Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

voltranÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 450
voltranÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 22:27
Fuluval in bir avantajı, iç hacim olarak eheim 2217 den daha geniştir. hemen hemen aynı elektrik sarfiyatını yapıyor.voltrun2011-01-03 22:28:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir