Sorunlu bitkiler.


miyaw33Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 140
miyaw33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 23:16
Merhaba,100 litrelik akvaryumumda anubias,cabomba,elodea,subulata,burgulu saz(1 kök),moss ball ve cristmass moss bitkileriyle 30 civarı karısık canlı doğuran besliyorum.
Gübreleme olarak,haftada 10 ml seachem potasyum,haftada 6 ml seachem flourish,haftada 10 ml seachem trace kullanıyorum,ışıklandırmam 18 watt grolüx,18 watt daylight ve 20 watt tasarruflu ampul.Co2 vermiyorum akvaryuma.Haftada 1 defa yüzde 30 su değişimi yapıyorum,dış filtre ile filtreleme yapıyorum ve ufak bir hava taşı ile hava takviyesi yapıorum,dış filtre borusu ve hava tası cabombaların arkasında gözükmüyor.
Akvaryumumdaki cabomba,elodea,moss ball,nilüfer,subulata ve saz hızla büyüme periyoduna girdiler,birer kök olan bitkiler enaz 20 şer kök oldu ama anubias,cristmass moss ne hikmetse büyümüyorlar,anubiasta yeni yaprakta cıkıyor ancak kararma basladı.Asagıdaki resimde sorunu görebılırsınız,acaba neden kararma oluyor anubiasta?Gübreleri üzerinde yazan dozajlara göre yapıyorum.
anubias

cabomba elodea ve moss balllar(hepsi bir kökten 2 haftada bu hale geldiler.


nilüfer ve subulata.subulata yeni geldi ancak arkada 5-6 sürgün var.Biraz karanlık bu bölge cunki yukarda dıy yavruluk var elma salyangozları için.


akvaryum geneli


şimdiden tesekkur ederım.Bu arada kırmızı bitki olarak ne önerirsiniz,sanırım moss wallı cıkarıp arkayı kırmızı agırlıklı bir bitki ile kapatacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir