Sp Ayirma


EMRECAN12Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 145
EMRECAN12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2019 19:26
Arkadaslar oncelikle merhaba 140 lt tankimda 1 e 2 d sari prensesim var bir d sp nin agzi dolu bu cuma gunu tam 2 hafta olucak 30 lt kucuk tankim var tavru tanki yapmak istiyorum acaba dolu olan baligi kucuk akvaryuma almam dogru olurmu kendisinin mi birakmasini bekliyim yoksa bu tanka kendim kusturdaktan sonra tekrar ana tanka birakmalimiyim ve tam olarak ne zaman kustirmam lazim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MennanKaraaliÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Hatay
Mesaj: 146
MennanKaraaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2019 19:37
Merhaba
Sorunuza cevap vermeden once bir tavsiyede bulunmak isterim. Oncelikle iki disi daha onerecegim.
30 lt baligi belki strese sokabilir ama kaya falan koyarsaniz belki rahat edebilir. Ayirmak icin acele etmeyin en azindan bence 10-15 gun bekleyin. Yavrulari anne yaklasik 21 gune atar agzindan. Kusturmak isterseniz de tavsiyem minimum 10 gun olacaktir. 10 gunde kusturdugunuzda kuluckaya almaniz gerekecek bunu unutmayin. Ana tankiniz eger musait ise yani bol kayalikli ve cok fazla saklanma yeri var ise disiyi kendi haline de birakabilirsiniz. Bir kerede belki de 2-3 balik kurtulacaktir sadece ana tankta.
Tercihiniz onemli ne yapmak istiyorsunuz. Yavru alip buyutmek mi adeti yuksek olacak sekilde yoksa kendi kendine dongusu olan bir akvaryum mu. Tercih size kalmis. Ben genelde 15 inci gunden sonra kusturuyordum. Bir hafta kadar da kuluckada ardindan da yavru tankinda boylandiriyordum. Bazen fazla disi yumurta tuttugunda karistirmamdan oturu bazilarini erken kusturup bazilarini da yanlislikla da olsa hic kusturmadigim oluyordu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir