Sp çiftleşmesi soru?


Erdal HocaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2009 16:03
Halil Bey, çiftleşmenin olabilmesi için hem erkeğin hem de dişinin bu eyleme hazır olması gerekir. Baskın erkek, dişinin etrafında dönebilir, titreyebilir.. Ancak dişi hazır değilse buna çiftleşme değil erkeğin kur yapması  diyebiliriz.
 
Birbirinin etrafında dönmesi her zaman çiftleşme oldu ve balık yumurtladı anlamına gelmez.. Bu bir restleşme, meydan okuma, bölgesini koruma, dişiye gösteriş yapma  da olabilir.
 
Eğer dediğiniz gibi balıkların cinsiyetinden eminseniz, zamanı gelip balıklar hazır olduğunda dişi yumurtaları ağzında kuluçkaya yatırır ve yavruları bırakana kadar yem yemez.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2009 16:49
1- Cikletler dönerek çiftleşirler ve yumurta bırakırlar erkekte o dönme sırasında yere düşen yumurtaları döller ve dişi döllenen yumurtaları ağzına alır.Ama Erdal Abininde dediği gibi her dönem çiftleşme değildir aynı cinslerde dönerler baskınlık kurmak için ve dişi erkekte döner kur yapmak için.Dişi yumurta yapmaya elverişli ama erkek döllemeye hazır değilse dişi boş yumurta döker ve ağzına alır bazende almaya bilir,ama ikisindede yumurtalar boştur ve ağzına almışsa bir kaç gün sonra dişi ya yutar yada atar ağzından.
2- Ağızda kuluçka yapanlar çiftleşme esnasında döktükleri yumurtaları erkek dölledikten sonra ağzına alır yani dişi yumurtalaraı başka bir yere döküp erkekte sonrada gidip döllemez.Onlar Amerika türlerinde genelde olur.
3- Hacim mbuma yani s.prenses gibi o ailede olan canlılar için idealdir.Bol saklanma yeride koyarak daha rahat etmelerini sağlayabilirsiniz.Tabi en az dişi sayısı daima erkek sayısının dört katı olacak şekilde düşünülmelidir.Ve sizin tankınızda 1e 7 dişi besleyebilirsiniz.
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir