Sp yavrusu pul kalkması gibi bir şey?


FaithlyÇevrimiçi

Kayıt: 13/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
FaithlyÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2010 21:24

Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Arada kuma, kayaya sürtünme. Solungaçlarının orda pul kalkması gibi bir olay tam anlayamadım. Gözler kararıyor. Yeme ilgi var, davranışlar normal.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80x40x40 128 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 14 sp yavrusu (3-4 cm)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26.5 derece, 8.5 ph , sert bir su, Amonyak 0.

Filitrasyon: eheim 2213 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bir miktar kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Bu gün %15 civari dip çekimi ve kaya tuzu ekledim. Balıkları koymadan önce cichlid lake salt ve malawi buffer kullandım.

5 gündür akvaryumdalar. Sanki kafalarının yan tarafında solungaçların orda deri kalkması gibi beyazlıklar var. Baştan beyaz benek sandım ama sanki bu daha çok deri aşınması gibi. Vucutlarının üs kısmındada  kararmalar var resimdeki gibi vede gözlerde kızarık bazılarının. 14 yavrunun yaklaşık 7 tanesinde bu sorun var. Kuma sürtündüklerinden derileri aşınmış olabilir mi ? veya başka bir şey mi

Elimde  Biyo Ichthyo Antiseptik Çözelti ve Azoo Freshwater Anti Protozoa mevcut. Kullanmalı mıyım ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

snownÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2009
Mesaj: 25
snownÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2010 22:29
 Su kalitesi ve strese bağlı olabilir.bir tür dış parazit durumu da var olabilir . sen genede suya bir test yap berraklığına aldanma...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FaithlyÇevrimiçi

Kayıt: 13/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
FaithlyÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 01:42
Düzenli dip çekimi yapıyorum yemleme miktarı az özellikle dikkat ediyorum dipte yem kalmamasına. Nitrat fazlasından olucağını düşünmüyorum.

Ancak ışıklar açıldığında rahatsız oldukları ve stress e girdikleri çok bariz. Belli bir saat evde yoktum ve şimdi baktım neredeyse bütün balıkların alt kısımları(özellikle karın bölgesi) bembeyaz olmuş renkleri açılıyor balıkların. Hele bir balık (aralarında en küçük olanlardan biri) resmen bembeyaz kesilmiş. Beyaz olmayan kısımlarında sarıları açılmaya başlamış. Işık fazlalığından veya ani ph düşüşlerinden renk açılması olduğunu duymuştum. Ph'i ölçtüm hemen sabit hala 8.5. 36 watt çok açık mavi ışık(osram akvaryum florasanı) var. Belli bir süre ışıkları hiç açmayıp test etmek istiyorum. Acaba hiç ışığı açmasak balıklar üzernide herhangi bir yan etkisi olur mu?

Bu arada balıklarımı Sera granugreen, sera flora, Tetra pro vegtable ve nls cichlid formula ile besliyorum. Günün 1 öğünü nls diğer 2 öğününde diğer bitkisel yemlerden veriyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir