Su Değişim Sistemi Yapıyorum


JamkambaskaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 34
JamkambaskaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2016 15:33
Akvaryum hobisinin en zahmetli kısmı su değişimdir. Su değişimini sadece vana açıp kapatarak yapabileceğimiz veya tam otomatik olarak kendi kendine su değiştiren bir sistem arıyorum. Birkaç tesisatçıyla görüştüm ''sen söyle biz yapalım'' modundalar. Hobi ile ilgileri olmadığı için proje üretemiyorlar. Ben de kendim yapmaya karar verdim. Duvar delme, kırma vb şeylere elim yatkındır. Nasıl bir proje yapabilirim?
Duvarda kanal açıp akvaryumun arkasına iki musluk getirmeyi düşündüm. Biri su verecek diğeri kirli suyu atacak. Suyu banyodaki lavabonun altındaki fleks hortumdan ayırıp alacağım, aynı şekilde atık suyu da lavabo giderine bağlayacağım. Ancak duvarda kanal açmak için olan makinelerden yok, 4-5 bin tl civarındalar[:x] Darbeli matkap ile de bu işi yapmak epey zahmetli olacak.

Başka fikri olan?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Caglar_JDEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2016
İl: Isparta
Mesaj: 194
Caglar_JDEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2016 15:40
Benim su değiştirmek için yaptığım vardı da tam otomatik denemez. Dış filtre gibi bir hortumu akvaryum içine sabitliyorsunuz, diğer hortumu kirli suyun dolacağı varil/kovaya uzatıp ucuna vana yerleştiriyorsunuz. Değişim zamanı gelince vanayı açıp istediğiniz miktarda suyu boşaltıp yenileyebiliyorsunuz. Benim yaptığım buydu. [:)] Şamandıralı sistem düşündüm ama biraz zahmetli olacaktı ve yeterli yerim yoktu o vanalı sistemi yaptım. Belki işinize yarayabilir.

Beğenenler: [T]140503,lvlustafadogan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir