Su Değişimi


çinlijaponbalığıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2020
İl: Giresun
Mesaj: 28
çinlijaponbalığıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2021 19:28
Herkese kayıpsız hobiler ben 40 lt bir akvaryum sahibiyim ve su değişimleri yaparken çok zorlanıyorum 10 lt bir bidon a dip çekimi yapıp sonra aynı bidona. Akvaryum ile aynı dereceyi tutturup koyuyorum ama bu çok zor oluyor su derecesini tutturmak uğraştırıyor ve 120 lt lik. Akvaryum alıcam ama su değişimi beni daha da zorlayacak gibi Bunun hiç kolay bi yolu yokmu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vortiaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 416
vortiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2021 19:31
Oda sıcaklığında koy suyu 1 2 derecelik farkın bir etkisi olmaz, dinlendirdiğin suyu direkt olarak koyabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PantaserÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2020
İl: KKTC
Mesaj: 142
PantaserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2021 19:39
[QUOTE=çinlijaponbalığı]Herkese kayıpsız hobiler ben 40 lt bir akvaryum sahibiyim ve su değişimleri yaparken çok zorlanıyorum 10 lt bir bidon a dip çekimi yapıp sonra aynı bidona. Akvaryum ile aynı dereceyi tutturup koyuyorum ama bu çok zor oluyor su derecesini tutturmak uğraştırıyor ve 120 lt lik. Akvaryum alıcam ama su değişimi beni daha da zorlayacak gibi Bunun hiç kolay bi yolu yokmu ?[/QUOTE]

Merhabalar ;
Akvaryumunuzun bulunacağı yer herhangi bir su giderine yakın ise, bir hortum yardımı ile suyu boşaltabilirsiniz. Fakat suyu depolayabilmek için bir su depoauna ihtiyacınız olacaktır. 50lt bir depo az çok işinizi görür gibi. Eğer ki bu koyacağınız su deposu akvaryum seviyesinin üzerinde ise , herhangi başka bir aparata gerek duymadan hortum yardımı ile su aktarılabilir. Eğer su deposunun konumu akvaryum seviyesinin altında olacaksa , bir sump motoru ile suyu akvaryuma aktarmanız gerekir.
Benim tankım balkona yakın. Bütün işlerimi orada hallediyorum.
Sağlıklı hobiler
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir