Su değişimi ve dip çekimi


gamaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 59
gamaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 15:06
Selam arkadaşlar. Merak ettiğim bir konu var... Akvaryumumda (yaklaşık 110 lt) 6 japon ve 7 adet çöpçü mevcut, ayrıca akvaryum içinde iki kök sert yapraklı bitkim var. Hava taşım ve asian star fh 1904 iç filtrem var. 15 gün boyunca ne filtreyi elliyorum ne de dip çekimi yapıyorum, buharlaşmadan sebep az da olsa 10 günde bir, az biraz dinlenmiş su ekliyorum. Ve balıklarım oldukça sağlıklı görünüyor. Hareketlileri ve iştahları oldukça iyi (maşallah).
Sormak istediğim nitrit ve nitrat, azot dengesi için dip çekimi ile dipten su ve pislik çekildiğini ve su değişimi yapıldığını biliyorum. Fakat benim iç filtrem suyu saatte neredeyse 5 yada 6 kez çevirebilecek kapasitede. 15 günde bir filtremin sadece süngerlerini temizliyorum, seramik halka ve bioballara yararlı bakterilere zarar vermemek için elimi sürmüyorum, su oldukça temiz görünüyor. Çöpçüler ve japonlar da her yemlemeden sonra malum olduğunuz üzre dipte ne var ne yok temizliyorlar, akvaryum tabanında ince bir kat küçük çakıl ve kum mevcut yani taban kum seviyesi ince, akıntı ve sirkülasyon bol...
Bu sebeplerden dolayı dip çekimimi az yapıyorum. Su değişimi neredeyse yok denecek kadar az yapıyorum...
Su temiz ve berrak göründüğü sürece akvaryumumun azot döngüsünün oturmuş olduğu söylenebilir mi?
Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum... Saygılar.
Özen Günay2011-02-23 16:45:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 15:15
Suyunu bi kokla suyunda asiri bir koku oldugunu tahmin ediyorum.Benimde atman 3400 filtrem var.Oda 300lt akvaryumda kullandigim halde haftada 1 kere dip cekimi yapiyorum.Dip cekimi gerekli birde 2 gun dinllenmis en az 2 gün dinlenmiş taze suyu herzaman ekleyin.Sadece buharlasan su yerine ekleme yaparsaniz olmaz.Bir sure sonra balıklara hastalanabilir ve genelde balıklar hastalandiklarinda tedavisi zor olur.Dip cekimi cok kolay bir olay zaten dip cekme aparati alicaksiniz.Pompasi var zaten onun pompalayip su gelince birakip dibdeki artiklarla birlikte cekme yapicaksiniz.Kumu cekmiycek sekilde veya cekersede geri birakacak sekilde yapacaksiniz.Sonra dinlenmis su ilave edin.Bu zor geliyorsa tetra safe start var.Normal su ekledikten sonra en fazla yuzde 20 yapin bunu bu ilaci iyice carkalayıp kullanirsaniz.Dengeyi en fazla 1 saatte oturtacaktir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir