su değişimi(bilgiye ihtiyacım var)


goncagülÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1
goncagülÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2007 12:58
Merhaba,ben bu hobiye yeni başladım.Akvaryum alalı daha 25 gün oldu.150 litrelik tatlı su akvaryumum var.balıklarımda birbirleriyle geçinebilen karışık 14 adet ciklet türleri idi!!(henüz isimlerini bilemiyorum).20. günde su değişimi yaptım.Tabiiki hiç bilgim olmadığından akvaryumcuya sorarak suyu değiştirdim(akvaryumun kumlarını iyice karıştırmam söylendi ve yukarı kalkan pisliklerle birlikte %20 su değiştirmem gerektiği anlatıldı.2 saat içinde de suyun kirliliği,bulanıklığı filtre tarafından temizlenir dendi)ve maalesef 9 balığımı kaybettim ve ölü halleri çok kötü görünüyordu.renkleri solmuş ve pis kokuyorlardı.(2 vatoz,bir çöpçü ve 2 salyangozum yaşıyor onları saymıyorum)moralim çok kötü,birdaha balık almak bile istemiyorum onları öldüreceğim diye korkuyorum.Acil yardıma ihtiyacım var!akvaryumumda kendinden hazır şelale filtresi var.Filtreyi kapatarak Carbonlu kısmını ve elyafı her hafta akan su altında yıkıyorum.tekrar açtığımda ise bi müddet akvaryum i,çine pis su akıtıyor,sonra düzeliyor,normalmi?temizliğini doğru yapıyormuyum acaba?Başka filtreye ihtiyacım varmı?ACİL açıklayıcı ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var,bu işte yeni olan bana anlatacağınızı unutmayın lütfen.Teşekkürler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2007 13:06
Arkadaşım su değiştirmen tamamen hata nasıl yapılacağına gelince
1- Akvaryumda dip çekimi yap bunu nasıl yapacağına gelince akvaryumcularda dip çekimi için aparat var onu al onlar sana kullanımını açıklar
2- akvaryumdaki zemini asla karıştırma üst kısımdan su al ve ilave et
3- Filitren eger iç filitreyse içini her hafta temizle
4- Akvaryuma ilave edeceğin su miktarı kadar o ilave edeceğin suya dezenfekten at
5- İstersen ilave olarak her su değişimden 1 gün sonra suya vitamın ilave et
6- akvaryumun iç dekoronu asla değiştirme baktığın balıklar bundan hoşlanmaz ve alışmaları 2-3 gün alır o yüzden iç dekoru değiştirme
 
Bunlar şu an aklıma gelenler ama başka kafanıza takılan soru olursa bana meaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpertozanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2007
İl: Bursa
Mesaj: 395
alpertozanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2007 13:16
Sayın Goncagül;

İlk önce geçmiş olsun demek istiyorum. Beslediğiniz balık türlerinin isinlerini ve akvaryumdaki filtrenin modelini verebilirseniz daha fazla yardımcı olabileceğimize inanıyorum. 20 gün baya bir uzun zaman dip çekimi için. O boyuttaki akvaryumlar için 1 haftada %20 su değişimi önerilir. Ayrıca 14 adet balık o boyuttaki bir akvaryum için biraz fazla gibi geldi bana. (Balık türlerini ve boyutlarını yazarsanız daha kesin bir şey söylenebilir). Dip çekimi için size önerebileceğim akvaryumcularda 3-4 milyona bir aparatvar onun ile dip çekimi yapmanız. Kanımca sizin başınıza gelen durum kumu kaldırmanız sonucu kumun içinde biriken balıklara zararlı NO3' ün seviyesinin artması. Benzer durum benim başıma geldi ve bu sonuca arkadaşların verdiği bilgiler doğrultusunda ulaştım.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=107224&KW=

Yararlı olabileceğini düşündüğümden dolayı linki yukarıda verdim.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HalukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 359
HalukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2007 13:21
150 litrelik tatlı su akvaryumum var.balıklarımda birbirleriyle geçinebilen karışık 14 adet ciklet türleri idi.

Balık almadan önce, hangi türlerin akvaryumunuzun hacmine uygun olduğunu öğrenin. Daha sonra araştırma yaparak bunların hangilerinin bir arada bakılabileceğini öğrenin. Farklı türlerin bir arada barındırılabilmesindeki en temel iki şart, benzer akvaryum koşullarında yaşayabilmeleri (su değerleri, beslenme, saklanma alanları...) ve sosyal davranışlardır (üreme şekli, alan sahiplenme, saldırganlık..).

Farklı türlerin "geçinebileceğine" bir iki günlük davranışlarına bakarak karar veremezsiniz. Akvaryuma alışma dönemi bittikten sonra yada üreme dönemlerinde "geçinir" zannettiğiniz türlerin saldırganlaştığını görebilirsiniz.

Akvaryumun kumlarını iyice karıştırmam söylendi

Gerekmedikçe (bitki dikimi, gübreleme vb. durumlar harici) taban kumunu karıştırmayın. Aksi halde kumda yerleşmiş faydalı bakteri kolonilerine zarar verebilirsiniz. Ayrıca kumun içinde ayrıştırılmakta olan yem artıkları, dışkı gibi atıkların suya karışmasına neden olarak su değerlerinin kötüleşmesine sebep olabilirsiniz. Doğru hareket kumu bozmadan dip çekimi yapmaktır.

C(K)arbonlu kısmını ve elyafı her hafta akan su altında yıkıyorum

Karbon suda yıkanarak temizlenmez. Sadece ilk kurulumda mevcut olabilecek kömür tozlarının akvaryum suyuna karışmaması için yıkanır.  Filtre malzemeleri çeşme suyuyla yıkanmaz.  Çeşme suyundaki klor, malzeme içine yerleşmiş faydalı bakterilerin ölümüne sebep olur. Doğrusu filtre malzemelerinin akvaryumdan alınan suyla yıkanmasıdır.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir