SU DİNLENDİRME KONUSU


sonturqÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 51
sonturqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 12:47
Arkadaşlar su sinlendirme konusunda birkaç bilgi almak istedim.
 
-Forumda herkez suyun konulduğu kabın ağzının açık olması gerektiğini söylüyor ben su değişimini yaptığım zaman bidonu dolduruyorum ve ağzını kapatıyorum toz kaçmasın diye bu su bir hafta ağzı kapalı şekilde bekliyor doğrumudur?
 
-Akvaryumcudan aldığım aqutan sanırım su düzenleyici diye tabir ediliyor bunu nezaman karıştırıyoruz suya? Bidonudoldurduktan sonramı yoksa su değişimini yapmadan belli bir süre öncemi karıştırmalıyım aqutanı ve tuzu?
 
-Akvaryumda su değiştirdiğim zaman aqutan ve tuzdan başka ek bir madde kullanmıyorum ne kadar az kimyasal okadar sağlıklı balıklar politikası başka eklemem birşey varmı (normaldede başka birşey kullanmıyorum kullanmam gerekirm?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MERT MURATÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Samsun
Mesaj: 1377
MERT MURATÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 12:51
Soner bey bu tip kimyasal maddeleri bence akvaryuma eklemeyin.Suyu bir hafta kadar dinlendirmeniz uygun olacaktır fakat ağzını kapatırsanız içindeki kloru uçaramassınız ve klorlu su akvaryumunuz için uygun değil.Benim uyguladığım tek şey dip çekiminden sonra tuz atmak.Şükür hiç bir hastalık olmadı şimdiye kadar. MERT MURAT2008-03-03 13:00:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 12:58
Aquatan gibi düzenleyicileri kullanmak gayet de işe yarar bence.Çünkü şehir suları insanların içimine hazır hale getirebilmek için bir çok kimyasal maddeyle karıştırılıyor.Su düzenleyicisi kullanmakla bu zararlı maddeleri etkisiz hale getirmiş oluyoruz.Ben bayadır kullanıyorum.Henüz zararını görmedim.Aksine balıkların sağlığının korunmasında çok işe yarıyor.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir