Su düzenliyicilieri hakkında genel bilgi.


adnan_sarıkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 457
adnan_sarıkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2009 23:41

 Sera aguatan ;

                                        

   Akvaryum kurmanın ilk ve en önemli adımlarından biridir. Sera agutan, ağır metalleri birleştirerek zararsız hale getirir. Kloru ve çözülmemiş tuzları natulelize eder. B vitamini ve kompleksleri sayesinde, mukoza membranını kuvvetlendirir. B vitamini ve kompleksleri sayesinde balığın stresini önler. Mukoza zarına biyolojik koruma sağlar. Ağır metalleri bağlar. Klor maddesini etkisizleştirir. Akvaryum ve balık nakliyesi için ideal bir stres gidericisidir. Yeni akvaryum kurulmasında, akvaryuma su ilave edildiğinde, mutlaka kullanılması gereklidir. Sera agutan, musluk suyunu balıkların yaşayabilecekleri akvaryum suyu haline dönüştürür.

 

 Kullanma Talimatı ;

Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Yeni donatımda ve her su değişiminde 20 litre suya 5 ml sera aguatan ilave edilir. Yeni alımlarda (import) 20 litre suya 25 ml, banyo süresi45 dakika. Sonra, düzenlenmiş sudan katılır.

 

 

 

 Sera  nitrivec ;

 

 

 

 

                                                         

 

Sera nitrivec amonyum ve nitrit maddelerin yok edilmesini sağlayan özel bir bakteri karışımıdır. Bu mikroorganizmalar sudaki zararlı maddeleri derhal ve uzun süreli yok eder. Akvaryumun hızlı bir şekilde temizlenmesini ve balıkların hemen konulabilmesini sağlar.

Kullanma Talimatı;
Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Başlangıçta akvaryum suyu, Sera aqutan veya Sera aqumarin ile kullanma talimatına göre düzenlenir.
* 1 saat sonra 100 litre akvaryum suyuna 20 ml Sera nitrivec ilave edilir.
* 24 saat sonra balıklar yerleştirilir.
* 10 gün süre ile her gün, 100 litre suya 10 ml Sera nitrivec ilave edilir. Bu işleme 7. günde ölçümlerede nitrite rastlanmasa bile 10. güne kadar devam edilir.

Sera morena ;

 

                                             

 

                        

 

Doğal siyah su, içerisinde iz elementler, vitaminler ve hümik asit ihtiva eder. Su kondisyonu ve türe özel su yumuşaklığını sağlar. İstenmeyen bakterilerin oluşumunu ve yosun gelişimini engeller. Canlı doğuran türlerde doğurganlığı artırıcı bir etkisi vardır. Sera morena Güney Amerika kökenli discus, cardinal, neon türü balıkları doğal su ortamlarını hazırlamada idealdir. Sera Morena turba özü, gerekli maden tuzlarını, vitaminleri ve humin asitleri içermektedir. Yumuşak suda rahat olan balıklar için idealdir. Sera aquatan ile birlikte sera morena tropikal görünüme benzeyen bir çevre sağlar. Sera Morena bitkiler için suyu elverişli duruma getirir ve istenmeyen yosunların gelişmesini engeller.

Kullanma Talimatı :
Akvaryum yeni kurulduysa, 10 litre suya 5 ml ilave ediniz. Her sefer su değiştirildiğinde, en geç iki haftada bir, 20 litre suya 5 ml ilave ediniz. Su sertliği 13o dH üzerinde olduğunda, dozajı arttırarak 20 litre suya 8 ml ilave ediniz.

 

 

Sera mineral salt ;

 

                                                            

 

Sera mineral salt, tatlı su ve deniz akvaryumlarında mineral yönünden zayıf olan suları (örneğin, R/O suyu, kaynak suyu veya yumuşak suları) mineral yönünde zenginleştirmek ve sertleştirmek için toz halde su düzenleyici.

 

Osmozdan geç Xip 0 irilmiş her 100 litre için 5gr kullanıldığında elde edilen su değerleri: Karbonat sertliği (KH): 0,6 dH , Toplam sertlik (GH): 1,3 dH , İletkenlik: 82 mikro siemens/cm , pH: 7,4

 

 

Sera KH/pH-plus ;
                                        

 

                                                                 

 

sera KH/pH-plus kullanarak karbonat sertliğini ve pH değerini düzenleyip sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Sera Toxivec ;

                                                                  

 

Tatlı su akvaryumlarında amonyum, nitrat, ağır metalleri, klor ve kloramini güvenli bir şekilde nötralize eden su hazırlayıcısıdır. Balığın mukoza zarını korur. Suyun karbonat sertliği ve pH değerini dengelemenin yanısıra, balıklar ve yararlı bakterilere zararlı olan ağır metalleri (bakır, çinko, kurşun, civa) bağlar, nitrat düzeyini düşürerek yosun oluşumunu engeller, suyun temiz kalmasını ve sık su değişimini azaltır. Düzenli su değişimlerinde kullanılabileceği gibi akvaryum suyundaki kimyasal kirlenmelere karşı da (yüksek nitrit ve amonyum seviyesi, ilaçlama sonrası gibi) kullanılabilen su hazırlayıcısıdır. Klor ve Kloramini nötralize ederek musluk suyunu akvaryumda kullanılmaya uygun hale getirir

Kullanma Talimatı;
Filtre temizlendikten sonra her 20 lt akvaryum suyu için 5 ml kullanılması tavsiye edilir. Çok yüksek seviyelerde kirlilik söz konusu olduğunda herhangi bir su bitkisi olmayan tatlı su akvaryumlarında dozu beş katına kadar çıkarılabilir.

 

Tetra agua safe ;

 

 

 

                                                         

Musluk suyunu balıklar için güvenli akvaryum suyuna çeviren su düzenleyicidir.
Kirletici etkenleri uzaklaştırır. Oldukça yüksek etkili ve dayanıklıdır, ağır metalleri uzun süre bağlayıcıdır.
Kloru tamamen nötralize eder. Suya, nötralize edici aktif maddeleri ilave eder. İçerdiği çeşitli kolloidlerle, mukoz membranını korur.Magnezyum ve anti-stres faktör olan B1 vitaminini içerir.
Balık nakliyelerinde stresi yok eder.Damızlıkların kondisyonlarını geliştirir ve bitki gelişimine yardımcı olur. Balık, tedavi için karantinaya alındığında mukoza ve deri iyileşmesini hızlandırır.
AquaSafe ile kombine edilecek ideal ürün, Tetra Aqua Easy Balance''dir. Bu ürün, su içerisinde zamanla eksilen mineralleri tekrar suya kazandırarak, suyun mineral dengesini korur ve böylece periyodik su değişimlerinin süresini uzatır.


Tetra aqua balance ;
                                                         

 

 Balik ve bitkiler için saglikli bir akvaryum ortamini, 6 aydan fazla korur. pH ve karbonat sertlik derecesini güvenli bir sekilde stabilize ederek, asiditedeki tehlikeli olan ani düsüsü önler. Fosfati azaltir.

 

          

 

 Tetra aqua safe start ;

 

                                                                                  

 

     Yeni kurulmus akvaryumlari balik eklemeye uygun hale getirmenin hizli ve güvenilir yolu. Safestart içindeki patentli canli bakteri kültürü ile amonyak ve nitrit seviyesini düsürür. Yeni kurulum , tedavi,filtre temizligi vb. bakteri kolonisini azaltan, zayiflatan durumlarda kullanilir.

 

 

 

Tetra aqua black water ;

                                                                               

 

 

Türlere özgü doğal ortam suyu yaratır Doğal bataklık kömüründen üretilmiştir Biyoaktif maddeler. balığın doğal rengini zenginleştirir ve türe özgü davranışları geliştirir Üremeyi hızlandırır ve tipik tropikal sulardaki hassas ve değerli süs balığı türlerini korur Düzenli olarak kullanıldığında. alglerin gelişimini engeller. Su. ışığın girmesini engelleyecek şekilde kristalize kahverengimsi bir renge dönüşür Seçilmiş makro ve iz elementler sayesinde bitki gelişimini ilerletir Taninleri. humik asitleri ve gelişim düzenleyicileri içerir Özellikle tropikal bölge tatlı su balıkları doğal ortamları için idealdir Tatlı su akvaryumları içindir Türlere özgü doğal ortam suyu yaratır Doğal bataklık kömüründen üretilmiştir Biyoaktif maddeler. balığın doğal rengini zenginleştirir ve türe özgü davranışları geliştirir Üremeyi hızlandırır ve tipik tropikal sulardaki hassas ve değerli süs balığı türlerini korur Düzenli olarak kullanıldığında. alglerin gelişimini engeller. Su. ışığın girmesini engelleyecek şekilde kristalize kahverengimsi bir renge dönüşür Seçilmiş makro ve iz elementler sayesinde bitki gelişimini ilerletir Taninleri. humik asitleri ve gelişim düzenleyicileri içerir Özellikle tropikal bölge tatlı su balıkları doğal ortamları için idealdir.

 

 

 

Yen akvaryum kurulumunda acil hissetmediğim zamanlarda ilaç kullaman taraftarı değilim. Fakat bazen akvaryum suyunun yeni ve ilave edilecek canlının acilen konulması durumunda kullanmak zorunda hissediyorum kendimi.

 

Kullandığım ürünlere gelince ; bana göre tetranın ürünleri daha etkili geldiği için , tetranın su düzenliyicilerini kullanıyorum.

Başka yada bu ürünlerden kullanan varsa görüşlerini yazarsa , yeni akvaryum kurulum heyacanında hangi ürünü almalıyım derdini ortadan kadırmış oluruz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir