su kamplumbağası akvaryumu


battacÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 131
battacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 12:46
Saygıdeğer forum üyeleri maximum 20 liitrelik bir su kamplummbağası akvaryumu kurmak istiyorum yalnız nasıl kum bitkiler filtreleme yapılacağı hakkında pek fazla bilgim yok işin ehli olan saygıdeğer forum üyelerinde bana yardım etmesini arz ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneyt99Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2006
İl: Yalova
Mesaj: 409
cüneyt99Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 16:13
Merhaba Baturalp kardeşim.Su kaplumbağaları için hazırlayacağın 20 litrelik akvaryum yeterli olacaktır.Minik bir kafa motoru (devirdaim motoru) ile üstten taşırma yaparak küçük bir şelale yapabilir ve herdaim oksijen sağlayabilirsin.Dibe çakıl taşları ve Anobues nana , Java Moss ve çok azda Su Mercimeği (Lemna minor) bitkileri ile harika bir ortam oluşturabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

till.doomsdayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 164
till.doomsdayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 17:18
[QUOTE=battac]Saygıdeğer forum üyeleri maximum 20 liitrelik bir su kamplummbağası akvaryumu kurmak istiyorum yalnız nasıl kum bitkiler filtreleme yapılacağı hakkında pek fazla bilgim yok işin ehli olan saygıdeğer forum üyelerinde bana yardım etmesini arz ederim.[/QUOTE]
 
20 litrelik bir akvaryum kaplumbağanızı bir süre idare edecektir. Daha büyüğünü alma şansınız varsa değiştirmenizi öneririm. Su kaplumbağası akvaryumunun olmazsa olmaz ekipmanları:
1-Su ısıtıcısı,
2-Kuru bölge,
3-Kuru bölgenin sıcak durmasını sağlayan 45-60 Wattlık sarı ışık veren bir ampul,
4-Kabuk ve iskelet gelişimi için şart olan UV-B lamba,
5-İyi bir iç filtre.
Bu ekipmanları sağlarsanız ve kaliteli stick yemlerle beslerseniz, sağlıklı bir şekilde  kısa sürede büyümeye başladığını göreceksiniz.
 
Kum koymanızı tavsiye etmiyorum. Kaplumbağalar çok fazla dışkı üretttikleri içinBig%20smile hem temizliği zor oluyor hem de gördükleri her şeyi yemeye çalıştıklarındanLOL (hatta yediklerinden) dolayı tabanı boş tutmak daha sağlıklı olacaktır. Görsel açıdan hoş durmuyor derseniz, en az kafalarının 2-3 katı büyüklüğündeki taşları koyabilirsiniz. Canlı bitkiyi de önermiyorum, çabanız ve emeğiniz boşa gidecektir. Bitkileri paramparça yapıp altını üstüne getireceklerdir. Eğer imkanınız varsa başka bir akvaryumda lemna minor yetiştirerek hergün azar azar verirseniz iştahla yiyeceklerdir.
 
Kolay gelsin...
 
 
 
 
tortoise_0002008-08-03 17:20:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir