Su Kaplumbağamda Sorun Mu Var ?


MastersÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2015
Mesaj: 116
MastersÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2015 21:59
Merhaba arkadaşlar kaplumbağa'mda sorun mu var diye merak ediyorum hayvan öncelikle çok canlı , sürekli geziyor dolaşıyor filan ama çoğunluk'la plastik bitkiye tırmanıyor , engelliyor diyerek bitkinin yerini azcık ileri itince geri oraya ittirene kadar uğraştı.

Şimdi ben su Kaplumbağamı Cumartesi günü akvaryuma , ısıtıcı , filtre , dekorlu haliyle filan Pazar günü yaptım. Ondan önce 2,5 sene + 1 sene ( başka yerde ) fanus ve fanusu kırılınca benzeri bir şeyde yaşadı bütçem olmayınca akvaryumu yapamamıştım ama akvaryum hediye gelince hemen geçirdim.

ama kaplumbağamda korktuğum şey kabuğu beyaz ve piramitleşme var diye korkuyorum. Yemini yiyor diye ve aç kalmaması için biraz fazla atıyorum fazla dediğim 20-30 tane değil tabiki , 5-6 tane. Bugün onu fırçalamak için diş fırçası aldım. ama beyazlıkları atamadım büyük ihtimalle kabuk değiştiriyor. Ama piramitleşme korkuttu şuanda kabuk yumuşaması allahtan yok. Biraz yumurta beyazı yedirmek istedim ama hiç yemedi yüzüne bile bakmadı UVB-UVA Lambayı Cumartesi günü alacağım bir pet shop'tan. Ve birde altında beyaz lekeler var onu anlamadım internet'tede bulamadım.
.
Hayvanın resimleri ;
[IMG]http://i.hizliresim.com/25QVjO.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/jjYGBg.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/YJ57qD.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/n2G3j1.jpg[/IMG]

Bir sorunu olabilir mi ? , varsa ne yapabilirim ?

Kaldığı akvaryum böle bir yer ;
[IMG]http://i.hizliresim.com/3PRWQ5.jpg[/IMG]

Ne yapabilirim bi hastalığı varsa ?

Verdiğim yem :
[IMG]http://i.hizliresim.com/p9Yp5m.jpg[/IMG]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rockvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 164
rockvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2015 15:59
Öncelikle şunu belirteyim kaplumbağa bakımı zor ve zahmetli bir iştir. Daha önce fanusta bakmış olman, onun böyle bir ortamda yaşayabildiğini göstermez. Zamanla sorunlar baş göstermeye başlayacaktır. En önemli şey iyi kurulu bir teraryum ve UV'dir. Şu an için yuvası güzel olmuş. Kaplumbağanın kabuğu güçsüz kalmış gibi görünüyor. UV lamba alacak olman kaplumbağanın kendisini daha mutlu hissetmesini sağlar. Ayrıca diş fırçası ile kabuğu temizlerken kabuk sertleştirici ilaç kullanabilirsin. Bunların yanı sıra kaplumbağa teraryumlarında su seviyesinin az olması bilinen bir yanlıştır. Kaplumbağa adasını yükseltip, adanın üzerine gelecek şekilde, karayı ısıtacak bir lamba koyabilirsin. Bunun için sıkıştırmalı masa lambalarını öneririm. Ayrıca adayı yükselttikten sonra su seviyesini attırman da hem kaplumbağanın rahatça yüzmesini sağlar hem de daha hoş bir görüntü oluşturur. Bir de o plastik bitkiyi çıkarmanı öneririm. Doğal olmayan şeyler suya salınım yaparak zamanlı zararlı hale gelebiliyor. Son olarak fazla yemleme yapmanı önermiyorum. Kaplumbağaya ne kadar yem verirsen o kadar yiyecektir, doymak bilmez ve zamanla obez olup kabuğuna sığamayacak duruma gelebilir. Sadece aynı yemi vermen de doğru değil. Bir kaç küçük marul yaprağını suya atarak kaplumbağanın bitkisel beslenmesini sağlayabilir, kurutulmuş karides ile de protein ihtiyacını karşılayabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lmntrixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 293
lmntrixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2015 20:55
Kaplumbağan da akciğer enfeksiyonu olabilir

[URL]http://www.turgaybora.org/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/akciger_enfeksiyonu.htm[/URL]

Bu linkte gerekli bilgiyi bulabilirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JokzillaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 202
JokzillaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2015 21:12
Kardeşim akvaryum kaplumbağa için güzel boyutta, fakat suyu yükseltmeniz gerekmekte. Minimum 50 litrelik yüzme alanı gerekmekte, suyu yarısından fazla doldurmanız daha iyi olur. Kuru alan sorununu ise internetten vantuzlu kuru alan satın alabilirsiniz, böylelikle cama yapıştırabilir ve suyu arttırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir