Su olusumu


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 10:11
Elimde 70*35*40h ölçülerinde akvaryumum var ve deniz akvaryumun cevirmeye başladım. Sump ve ps si hazır ama sifirdan su hazirliyacam kimyasal olarak ne kullanmam lazim ? Polyonco besliyecem. Bu arada ışık sistemim ve dalga motoru da var. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dugarryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 112
dugarryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 13:39
İnternette çok çeşit test kitleri satılıyor. Bende test kitleri konusunda yeni bir konu açıcaktım. Burası bu iş için uygun olabilir.
Su için bildiğin gibi tuz ilavesi yapman gerekecek. Oranları konusunda araştırma yapmalısın.
- Öncelikle işine yarayan test kitlerini elinde hazır bulundurman faydana olacaktır. (PH, nitrat ve tuzluluk ölçer)deniz akvaryumlarında araştırmalarım sonucunda öncelikle suyun ph ve tuzluluk oranlarını kontrol etmen gerekecek ve belli aralıklarla da kontrole devam etmelisin. (sonuçta her su ilavesinde değerler değişecektir)
- Nitrat konusunda http://www.akvaryum.com/forum/tuz_kullanimi_ve_nitrat_k45558.asp?PN=2 burda bir bilgi buldum.
Normal şebeke suyu kullanamayacağını yada kullanacaksan ozmoz denen filtreleme işlemleriyle kullanabilirsin. Yada klasik olarak damacana suyu(turkuaz ve erikli deniliyor. ne kadar doğru bilemiyorum. 
Ama güzel bir araştırma yapıp tam anlamıyla hazır olduktan sonra bu işe başlamanı tavsiye ederim. Deniz akvaryumlarında suyun hazırlanması kaya ve kumun da eklenmesiyle birlikte 1 ay gibi bir süre balık eklememek yararına olacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir