Su Piresi üretiminde farklı bir hikaye


batuhan27Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 88
batuhan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 20:36
Yeşil suyu nerden bulabilirim benim oturduğum yerde yeşil su olan bi yer yok  cam fanuslara su koyup direk güneş ışığına koysak olurmu kaç aya yosun oluşur veya yıla benim arkadaş  içi dolu bir  cam şişeyi güneşe koymuş dipi ve çoğu yeri yosun du ?  sizce bende böyle yosun elde edebilirmiyin ? şuan da ağzı kapalı şişeler bekliyor  sabah akşam dışarda ağzı kapalı sabah hep güneş alıyor  cevaplar için şimdiden soul batuhan272013-04-01 20:38:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 22:08
        Cam fanuslarda olur. Ama ağzı kapalı olmasın.   Şişeler ağzı kapalı olduğu için yosunlanmaz. Şişeleria ağzı açık olmalıdır. Birde şişe yerine yoğut kabı veya kova gibi ağzı geniş olan malzemeler kullanırsanız su daha çabuk yeşillenir.
 
        Çünkü algler bir canlıdır ve suyun yeşillenmesi için karbondioksite ihtiyaç vardır. Bu yüzdendir ki suyun hava ile birleştiği yüzeyi ne kadar geniş olursa su yüzeyinde gaz değişimi o kadar çok olur. Böylece suyun yeşillenmesi yani alglerin çoğalması o kadar hızlı olur manasına gelir. 
 
   Ekleme not: 2 gündür yeşil su oluşumundan başlayıp - pire hasadına kadar tecrübelerimi fotoğraflarla anlatan bir yazı yazıyorum ama aksiliklerden dolayı 2 defa silindi. şimdi yeniden yazmaya başladım bitince bir bütün halinde ekleyeceğim.
huseyn752013-04-01 23:21:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 23:32
Evet Hüseyin Bey aslında içindekiler bölümü yapsanız keşke.O zaman hangi sayfada ne var ilk sayfaya bakan hemen bulurdu tekrar yazmanıza gerek kalmazdı.

Teşekkür Edenler: [T]100063,vlkncm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliAlpÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2012
İl: Denizli
Mesaj: 1233
AliAlpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 23:38
''Çünkü algler bir canlıdır ve suyun yeşillenmesi için karbondioksite ihtiyaç vardır.''
Hüseyin abi ben akvaryumdaki mayalı sistemi iptal etmiştim,yeşil suyun içine versem karbondioksit gazını dışarda beklettiğim yoğurt kabındaki suya etkisi olur mu dersin?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan27Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 88
batuhan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 16:03
Akvaryumcudan aldığın Pireleri suya nasıl alıştırabilirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZeRo-x7Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 710
ZeRo-x7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 16:07
Batuhan kardeşim konuyu başından sonuna kadar okursan bu bilgiye ulaşırsın sorulan sorularda var:) 
Hüseyin abi öyle bir konu açarsan çok güzel olur başından başlayıp neler yapmaya kadar herkezin kaasındaki soru işaretleri gider bu sayade bekliyoruz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan27Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 88
batuhan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2013 16:58
İşte fanuslar umarın başabilirim ama herşeyden önce başarırsan bu sizin sayemizde oluçak  bilgi verem arkadaşlara çok teşekürler  

FANUSLAR SÜREKLİ GÜNEŞ GÖRÜYOR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 15:00
--------- EVDE SU PİRESİ ÜRETİMİ (FOTOĞRAFLI ANLATIM) --------------------
  

         Yakşalık bir yıldan fazladır araştırıp tecrübe ettiğim evde su piresi üretimini sıkça sorulan sorulardan baştan sona özet olarak anlatma zamanın geldiğini anlamış olduğumdan dolayı yazmaya karar verdim.

 

         Öncelikle su piresi üretimine başlamadan önce yapmamız gereken bazı hazırlıklar var. Eğer uzun süreli üretim istiyorsanız  acele etmemek ve sabırlı olmak zorundasınız .

 
    Şimdi gelelim malzemelere. Bunlar:

    1- Pire üretim tankı .ortalama40-50 litrelik bir akvaryum olursa iyi olur. Yada 20-30 litrelik saklama kaplarıda idealdir.  Daha ufaklarda çok fazla üreme olmuyor. Neyse pire üretim tankını neyden yapmaya kara verdikten sonra teminde ettiyseniz  fazla güneş görmeyecek ama aydınlık bir yere yerleştiriyoruz . Yerlerştirdikten sonra içine isterseniz hava hortumu yapıştırıp çeşmeden suyu koyabilirsniz. Su pireleri gelinceye kadar akvaryum suyu dinlenmiş olmalıdır. İsteğinize ve  duruma göre akvaryum üzerine ışık sistemide yapabilirsiniz. Bu size kalmış. Isıtıcıya gerek yok. Serin oda sıcaklığında da gayet oluyor.

 

       Ehh !! birinci engeli aştık sıra 2. işe geldi. Şimdi pirelerin yerini hazırladık bide yiyeceklerini hazırlayalım ki geldiklerinde rahat ettirelim hayvancıkları

 
       Yapılan araştırmalara göre pireler karma yemden hoşlanıyormuş yani.

1-Yeşilsu (alg)

2- Bakteri kültürü (Yani bakterili su)

3- Maya

       İyi de maya hadi bakkalda var. Diğerlerini nereden bulcaz?  Şimdi onları nasıl bulacağımız veya yapacağımızı görelim.

 

        Önce yeşilsudan yani alg ten başlayalım. İnternette yeşilsu oluşturma ile ilgili bi çok yazı var isterseniz onları deneyebilirsiniz. İsterseniz  sizin için bu gün araştırıp buldugum ve resim çektiğim yöntemi deneyebilirsiniz. ( aksiliklerden dolayı 4 gün sonra yükleyebildim resimleri) .

 
     Öncelikle yeşilsuyu kolaylıkla  yakınlarınızda lastik tamircisi varsa onların havuzlarında yada  konu-komşunun  bahçesindeki içi su dolu leğen – kova  yada eski banyo küvetlerinin içinde bulabilirsiniz..Aşağıdaki resim deki gibi görünür kendileri
 
 
      Hiç olmadı kaldırım kenarlarında bahçe yakınlarında bazen nemden üzerinde alg oluşmuş gazete kağıdı yada bez bile bulabilirsiniz.

 
      Olmadı büyük ihtimal damlayan çeşme yalaklarında bulma ihtimaliniz çok fazladır.

Öncelikle şağıdaki resimdeki gibi çeşme yalakları veya alg oluşmuş diğer yerleri tespit ediyoruz.

 
 
       Yukarıdaki gibi algli çeşme bulunca algi oradan almalıyız. İyide nasıl alacağız. Beton yer malum bıçakla kazınmaz. Hemen içi dinlenmiş su dolu ufak bi kap ve yanınada temiz bi bez parçası alıp alg yatağına geliyoruz.

 

Sonra aşağıdaki fotoda görüldüğü gibi bezi ıslatıp alglere sürüyoruz. Bez yeşillenmeye başlayacaktır.

 

       Sürttüğümüz bezi yeşillendikçe resimdeki gibi kapta sıkıp sıkıp alglerin olduğu yere sürerek algleri topluyoruz. Taa ki aşağıdaki resimdeki gibi suyumuz yemyeşil oluncaya kadar.

 

 

          Yeşilsuyu bulduğumuza göre sıra geldi bu yeşilsuyu çoğlatmaya. Bunu şöyle yapabiliriz. Su yüzeyi oldukça geniş olacak bir kap seçilerse daha iyi olur. Yani yayvan bir kab olabilir. Nedir bu ağzı yayvan kap? Bu yoğurt kabı olabilir. Beyaz yada şeffaf leğenler olabilir. Ya da aşağıdaki resimdeki bir kova da olabilir. Öncelikle kap işini ayarlamalıyız. Yeşilsu kabını ayarladıktan sonra bulduğumuz yeşilsuyu bu kaba döküyoruz, sonra döktüğümüz yeşilsu miktarı kadar dinlenmiş su koyuyoruz.  Bu kabı aydınlık veya az güneş alan bir yere koyuyoruz. Sonra her gün en az 1 kere bu suyu karıştırıyoruz. İsterseniz bu yeilsu oluşumunu hızlandırmak için  bu kaba hava motoru ile dipten havaş yukarıdan beyaz ışık verecek bir sistem yapabilisiniz. Ben aşağıdaki resimde ekonomik beyaz ışık veren lamba ve hava taşlı hava motoru kullandım. Zamanla inşallah sizinde böyle yeşilsuyunuz olur.

 

 
    Yeşilsu oluşadururken bizde boş durmayalım  Bi yandanda bakterili su oluşturalım. Bunun için 5-10 litrelik pet şişeleri ve kapları kullanabilirsiniz. Bu kapları gölge bir yerde aydınlık olsun. Güneşe koyarsanız istemediğiniz yosunlar oluşabilr. Böyle gölge bi yer ayarladıktan sonra kabın içine 15-30 arası sonbaharda kuruyup dökülmüş yapraklardan koyalım. Sonra bir avuç ince elenemiş bahçe –tarla toprağı koyalım. Toprakta koyduktan sonra içine evde kaynamış yumurta kabuğunu içindeki zar ile beraber ufalayıp atalım. Bu yumurta kabuğu ne işe yarıyor veya neden yumurta derseniz. Birincisi ev ortamında su piresi üretimi yaptığımız dan dolayı.İkincisi Yumurta kabuğu kalsiyum kaynağı ve su düzenleyici olarak, yumurta zarı ise protein kaynağı olarak kullanılacak. Yumurtayı haşlarsanız sorun yok. Tava yumurta veya hanımlar anneler pastaya kullanmak için kırdıkları yumurta kabuklarını hafif haşlamanız gerekir  zarlarının görünür olması için.  Haa!!  sadece 1 yumurta fazla değil. Ne kadar bulduysanız hepsini doldurmayın sakın! 

 Yumrta işinide ayarladık .

 
 

     Ee naapcaz şimdi.!  Bu bakterili suya 1 hafta sonra akvaryumlarınızda  istemediğiniz ramshorn veya adi salyangoz gibi küçük salyangozları bakterili su üretim kabına koyabilirsiniz. Merak etmeyin bu kablarda çok iyi besleniyorlar ve yukarıda kavanoz kenarında oluşan yosunları yiyorlar ve bakterili suyun berrak ve temiz olmasını sağlıyorlar. Ayrıca dışkıları ile bakteri oluşumu için ortam sağlıyorlar.  Alttaki resimde salyangozlu ve yapraklı akvaryum görülüyor. Su nasıl temiz ve berrak değil mi.

 

 
     Eğer elinizde su mercimeği varsa az miktarda bakterili su üretim kabına koyabilirsiniz. Neden mi? Bu bakterili su azda olsa koku yapacaktır. Su mercimeği kokunun giderilmesi için.

Hadi be sende, amma yaptın haa!! Su mercimeği kokuyu engeller mi? Dersiniz bide siz şimdi.

Siz hiç su mercimeği olan suyun akvaryumlarınızda veya doğada  koktuğunu gördünüz mü? Haa! arı kovanına çomak sokar gibi , su mercimeği olan suya çomak sokup karıştırırsanız elbet kokar.

Bir veya birkaç hafta sonra  ağzına ince tül parçası bağladığınız bir hortumla  başka pir pet şişeye bu bakterili suyu süzüp aktarıyoruz. Aşağıda ki fotoda olduğu gibi temiz ve güzel bir su oluyor. Böylece hanım veya anneden azar işitmeden bakterili suyu su piresi üretim tankını yanına yerleştirebiliyoruz.

 

 
 
     Hep aşağıya bakmıyalım, bide yukarıya bakam dedim di. Evet yukarda gördüğünüz gibi hem yeşilsu hemde bakterili su hazır olarak durmakta. Şimdi su piresi üretiminde 3lü süper karma  olarak bilinen. Yem için ikisini hazırladık. 1-yeşilsu 2 bakterili su .  Tamam 3. de mayaydı. Onuda bi koşu gidip en yakın marketten 100 gr mı 1 tl olan kuru mayalardan kapıp geliyoruz.

 

 
        Yem işin hallettik. Akvaryumda hazır yukarıda olduğu gibi. Gerçi bu fotoda bir sürü pire var. Siz ona bakmayın artık. İnşallah sizinde böyle çok pireleriniz olur.

 

       Akvaryum kurulalı epey olmuştu. Şimdi geldi sıra pire bulmaya. Benden tavsiye pireleri forumdan arkadaşlardan almanızdır. Çünkü en ucuz ve en zahmetsiz olarak bu şekilde pire kültürü temin edebilirsiniz.

       Sen nerden biliyorsun diyecek olursanız. Ben test ettim, onayladım tecrübeylede ondan biliyorum. İnanın pire kültürüne verdiğiniz para doğada su piresi aramak için bindiğiniz arabanın yakıt masrafını bile karşılamaz. Harcadığınız zamanda cabası.

 

       Bize alın diyorsun sen neden yapmıyorsun ? Ehh bizde; bu hobi adına Burdur gölündeki killifishleri hobiye kazındıran Murat Sağdıç arkadaşımız gibi, hobinin keşif ve araştırma - geliştirme misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz. Forumdan arkadaşlar çokç ok sağolsunlar. Bulduğumuz ve ürettiğimiz ürünlerden alarak bize maddi manevi çok destek oldular.  Geri bildirimlerin sayısı ,destek olan arkadaşların 10 da bir sayısı kadar bile değil. Buradan huzurlarınızda destek olan arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim.

 

 Neyse konuyu fazla dağıtmadan sadede gelelim. Bu arada sizde su piresi veya daphnia ları temin etmiş olduğunuzu var sayalım.

 

      Evet pirelerinizi yukarıdaki gibi akvaryumda yetiştirebilirsiniz. Akvaryumun içinde özellikle ramshorn salyangozlar yoksa adi salyangozlar tavsiye edilmektedir. Nedeni ise dipteki ölü pire kalıntılarını temizlemeleri. Gerçekten temizliyor ama o işi nasıl beceriyor orasını bilmiyorum.
Dışkıları sayesindede pirelere yem üretiyorlarmış. Su mercimeği olursa da çok iyi olur. Nitratı dengeler. Yine pire tankına kalsiyum deposu için  yarım yumurta kabuğunu ufalayıp atalım. Yalnız burada dikkat edilecek husus yumurta kabuğunu iç zardan ayırmamız gerekiyor. 

       

 Eee  bu kadar anlattığıma rağmen illa ben küçük kapta besleyeceğim derseniz. Buyrun size küçük pire üretim kabı. 300 ml lik soda şişesinde bile ürüyorlar. Fotoda yaklaşık 2 aydır soda şişesinde üreyen pireler. Yani tercih sizin.

 

       Akvaryum tamam. Pireler de tamam. Yemlerde hazırlandı. Onlarda tamam . Şimdi sıra geldi yem miktarlarına ve verilmesine. İşte bu kısım çok önemlidir. Nedense bu kısım internette üstün körü geçilir hızlıca.

      Biz yemimizi 3 lü süper karma yapacağız.

 
Yukarıdaki gibi pet  bardak yada çay-su  bardağı  (fincan vs. artık gönlünüz hangisini isterse) yarısına kadar bakterili su .

 

    Bardağı dolduruncaya kadar yeşilsu ilave ediyoruz. Maya karıştıracak kadar mesafede bırakalım canım. Silleme doldurmayalım.

 

     
         Sonra yukarıdaki gibi bakkaldan aldığımız kuru mayanın çay kaşığı ucu ile çok az maya katıyoruz. ( burada maya miktarı pirelerin sayısına göre belirlenmeli) Ben Yaklaşık toplamda 100 litrelik, 3 tanka aşağıdaki resimdeki gibi küçük ölçekle 3 ölçek maya katıyorum bardağa. Pire sayısı ise yoğunluktan dolayı kışlık yumurtalar oluşmaya başlamış kadar yoğunlukta.
 

 
 
  Yukarıda fotoda bardağa koyduğumuz maya 2-3 dakika sonra suyun dibine çöküyor. Çökme işlemi tamamlandığında  maya su içinde iyice erimiş oluyor. Böylece karıştırma zamanı gelmiş oluyor. Ve bardağı karıştırmaya başlıyoruz.

    Mayayıda karıştırdıktan sonra Bardaktaki suyun rengi beyaz la yeşilimsi arası oluyor. Aşağıdaki fotoda olduğu gibi

 

    

       Eeevet şimdi daphnia yani su pireleri için yem hazır. Gelelim yemleme zamanına ve yemleme miktarına. Aşağıdaki akvaryum fotoda olduğu gibi su pirelerinin bulunduğu tank suyu çok berraksa yemleme zamanı gelmiştir. Yemlemeye başlayabiliriz.

 

 

 

  Yalnız bu fotoda akvaryumun arka köşesine dikkat edelim. Çünkü  Her 2 resim arasındaki arka köşenin görünüş berraklığı, bize yemleme miktarını belirlememize yardımcı olacak. Aşağıdaki fotoda ise yem verildikren sonra akvaryum fotoğrafı var ve dikkat ederseniz. Akvaryum arka köşesi belli ama çok net değil. Hafif bulanıklık dedikleri bu işte. Evde su piresi üretiminde dikkat etmemiz gereken yegane temellerden biridir bu yemleme miktarı ve hafif bulanıklık.

 

 

Bulanıklık geçtiğinde ben bazen günde 2  defa yemlediğimde oluyor.  Yemleme işinide öğrendik. Gelelim akvaryum bakımına ve pire hasadına.

 

 Akvaryumlarda dip çekimi yapmıyorum. Daha önce yaptığım zaman verim alamadım. Şimdi dip çekimi yapmıyorum ve iyi verim alıyorum bana göre. Ama her hafta 40-50 litrelik akvaryumun ortasından 3-4 litre kadar su çekiyorum ve yerine 2-3 litre dinlenmiş su ilave ediyorum. Geri kalan yaklaşık 1-2 litrelik su yem verirken tamamlanıyor.  Önceki sayfalarda yabancı kaynaktan aktardığım  bakım mantığı ile çalışıyorum desem yeridir.

 

Bakım düzeni şöyle ; Haftalık olarak 1.gün yem- 5.gün , 6.gün su değişimi yem, 7. gün hasat ve yem Bu düzen epey işe yarıyor.

Bu arada akvaryumda pamuğa benzer yosunlar oluşuoyr. Bunları görünce paniğe kapılmayın. Su pireleri bunlara tutunarak besleniyor veya bu yosunları yiyorlar galiba, Yada bu yosunlar pire akvaryumunda oksijen ve nitrat dengesinide sağlıyor olabilir. Kısacası bu yosunların pirelerle sıkı bi ilşkisi var ama nasıl bi ilşki olduğunu çözemedim.

 

Hasat işini kendi yaptığım , farklı gözeneklere sahip dıy kepçelerle yapıyorum. Böylece istediğim ebatta pireleri hasat ederek yavrulara ve anaçlara veriyorum. Resimde farklı kepçeler bulunmaktadır.

 
 

 

Buraya kadar yaptıklarınız düzgün gittiyse ,  Daphnia (su piresi) yetiştiriciliğini başarıyla öğrenmiş oluyorsunuz.  Hayırlı olsun.  Bol pireli günler dilerim.

huseyn752013-04-04 22:35:30

Beğenenler: [T]182576,Metnar1987[/T][T]170493,MUrAT[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182576,Metnar1987[/T]
+1: [T]182576,Metnar1987[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaSiVaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 294
MaSiVaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 15:35
 Benim aklıma takılan bir soru mevcut Doğadan topladığımız su piresini öldürmeden nasıl steril hale getirebiliriz?Fikri olan paylaşırsa diğer arkadaşlarda bilgi sahibi olmuş olur.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumaşkıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2013
İl: Manisa
Mesaj: 82
akvaryumaşkıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 23:16

Daphnia Kültür Made Simple Doug Tatlı olarak, Londra State Fish Hatchery Daphnia kültürleri korumak için talimatlar: Daphnia çoğu balık için en iyi ve en evrensel olarak kabul edilen canlı gıdalar biridir. Birçok balık türü onlara haftada birkaç kez canlı Daphnia beslenerek mükemmel fiziksel durumu muhafaza edilebilir. Daphnia yumurtlama durum içine birçok balık getiren son derece etkilidir. Bu balığı, barbuslar, Danios gibi sazanların (sazan ve Küçük balık) için özellikle doğrudur, vb Daphnia su tutar ve toksik olmayan sadece ilgili herhangi bir kapta yetiştirilebilir. Deneyim kazandıkça sonra kültürün ilerleme görsel daha iyi takip edebilirsiniz beri İdeal akvaryumlar özellikle yeni başlayanlar için, kullanılması gereken, beslemek için ne kadar, vb diğer kaplar gibi Rubbermaid küvetler ya çöp kutuları olarak kullanılabilir. Küçük miktarlarda küçük tanklar yetiştirilen olabilir, ancak önerilen minimum boyutu konteyner 20 galon.




Daphnia serin suları tercih ederler. 65 ile 70 derece arasındaki sıcaklıklarda yaklaşık idealdir. Yani evinizin etrafında bodrum veya diğer serin yerlerde kültür Piresi için en iyisidir. 75 derecenin üzerinde sıcaklıklarda, Daphnia magna üretiminde yavaş başlar. Kültürler sıcak ısılarda hayatta kalacaktır ama yaz en sıcak aylarında onlardan pek sanmıyoruz.


Su piresi kültürler aşağıdakilerden bir veya birkaç yem beslenebilir; 
1. Spirulina yosunu (aracılığıyla tedarik şirketleri ve sağlık gıda mağazalarında akuakültür) 
2. Chlorella algler (sağlık gıda mağazalarında mevcut) 
3. Yeşil su (Ankistrodesmus ve Scenedesmus gibi alg içeren) 
4. Microfeast (edinilebilir larva karides yem tedarik şirketleri yetiştiricilik) 
5. Aktif fırıncı mayası (toptan ekmek malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsiniz) 
6.. Yapay Plankton Rotifer (tedarik şirketleri akuakültür larval balık yemi kullanılabilir) 
7. Toz split bezelye çorbası karışımı (bir toplu gıda deposundan) 
8. Kepekli un (bir toplu gıda deposundan) 
9. Doug karışımı 
• 1 kısım soya unu 
• 3 parça kepekli dört 
• 1 kısım kuru bezelye (tutarlılık gibi bir un ince öğütülmüş) 
• 3 parça ekmek aktif maya 
• 1 yarı kırmızı biber 
• 2 parça kurutulmuş Chlorella algler 
Benim deneyler göstermiştir ki Chlorella algler ve ne zaman kültür. çalışmak için en kolay ve en etkili yayınları olmak aktif fırıncı mayası 
split bezelye çorbası ve kepekli ve soya unu beslemeleri toz biber (yaklaşık bir parçası biber on parça çorba karışımı veya un) ile karıştırılır. Kırmızı biber balık için bir renk geliştirici olarak kullanılır. Ben Piresi kültürler için yem genelleştirilmiş bir miktar dışarı çalıştı. Bu miktarı aşağıdaki tabloda listelenmiştir. Yaklaşık Tutarlar Piresi Tankları Yem         Kültür Tank Boyutu 20 galon 40 galon 20 ml numune başına Daphnia Yoğunluğu 20 + 2 + çay kaşığı (tk) / gün 4 + tk / gün 12-20 Ocak -2 tk / gün 2 - 4 çay kaşığı / gün 05-09 Mart / 4 çay kaşığı / gün 1 1/2 tatlı kaşığı / gün 1-04 Ocak / 4 çay kaşığı / gün 1/2 çay kaşığı / gün 0 - 1 1/8 çay kaşığı / gün veya az 1/4 çay kaşığı / gün










Eğer su piresi kültürleri beslemek için iki yol vardır. Bir su açıklık görsel bir yargıdır ve aşağıda tarif edilmiştir. İkinci bir ahşap dübel takacağınız bir test tüp veya küvet ile Piresi yoğunlukları izlemektir. Rasgele çeşitli derinliklerde kültürün birden çok kez örnek ve mililitrede Daphnia sayısı ortalama sayısı olsun. Beslemek için ne kadar bir kılavuz olarak yukarıdaki tabloyu kullanın. Eğer beslediğiniz yiyecek türüne bağlı olarak kendi grafik yapmak gerekebilir.Yukarıdaki tablo iyi bir başlangıç ​​noktası verir. Ikinci depo boyutuna piresi arasında ortalama yoğunluk ve neticesinde yem, uygun bir yem tutar. Ben yukarıda, yoğunluğu izleme ve grafik yöntemi kullanarak, yeni başlayanlar için iyi olduğuna inanıyor. Bu çok önemlidir. Daphnia kültürleri başlayarak size besleme tankına eklenir kullanmak için hayvanların biyo-kütle yok çünkü fazla beslemek çok kolaydır. Yenilmemiş yem su sonunda koloni çöküşü ve kaybına neden çok bakteri ve fauller üretir, çürür. Not: Eğer bir balık açık artırma Daphnia bir starter kültür olsun eğer bir balık çanta genellikle. Eğer 20 ml numune başına 1 Daphnia çok daha az olacak olan bir 20 litrelik tank için bu torbayı ekleme. Yani, muhtemelen günde bir tutam gibi çok küçük bir miktar beslemeniz gerekir. Su piresi 0 ve 20 ml başına 1 Daphnia arasında bazı saptanabilir düzeye yeniden üretirken sadece zaman 1/8 çay kaşığı ya da öylesine için besleme artırmak için cesaret yok.

Piresi beslemek için ideal seviyede biraz fark matlık tankı bulut için yeterli olmalıdır. Bir gün sonra, aynı su berrak olmalıdır. Su daha erken bir gün kadar başarılı olursa, çok az beslenir. Su hala ertesi gün çok bulutlu ise çok beslenir olmuştur. Yani buna göre miktarları ayarlayabilirsiniz.

Düzenli su değişimi su piresi depoları yanı sıra balık tankları üzerinde yapılması gerekir. Bir su piresi tankı, tam üretimde, değiştirilmesi gerektiğini yürütmem haftada iki% 25 su değişimi olduğunu. Su değişimi bu daha sık yapılır ise, üretimde bir artış görmek mümkün.

Daphnia tankları su değişimleri sifonun alımı sonuna karşılamak için ince ekran kullanılarak suyun sifon yapılabilir. Ekranın tankından çekilen önce bu ekrana yapışmış herhangi Piresi sıyrılmaya emin olun. Alternatif olarak, bir çok ince örgü ekran veya fileye tankı emmeyi tarafından hasat ile su değişimi birleştirebiliriz. Balık için su değişimi sırasında toplanan su piresi Besleme.

Yaşlı, Klorinden arındırılmış musluk suyu sadece balıklar için su piresi gibi kültürler için gereklidir. Bu Daphnia kültürü üzerinde kullanılan önce musluk suyu dechlorinate veya yaş gerekir bu yüzden. Klor Piresi hızla ölümcül olacaktır 
Daphnia Selektif hasadı bir ders dövülmüş balık ağı ile yapılabilir. Bir ders örgü kullanarak tam yetiştirilen su piresi sürüklenmemesine ise genç Daphnia daha fazla büyüme için kaçmak için izin verecektir. 
Tüm Daphnia tankları kültürünün başlangıç ​​birkaç hafta içinde maksimum ayakta damla (10 + Daphnia 20 ml) olmalıdır. Ayakta kırpma ulaşmıyor Piresi tankları yakından flatworms, hydra, ya da diğer zararlıların kontrol edilmelidir. Musallat kültür atılır ve konteynır dezenfekte ve haşere ortadan kaldırmak için temizlenmesi gerekir.

20 ml başına 10 Daphnia ortalaması en az yoğunluğa ulaşana kadar Piresi kültürler hasat edilmemelidir. Daphnia 20 ml başına 10 Daphnia aşağıda sayıları azalır oranında hasat edilmemelidir. Başka bir deyişle, 20 ml başına 10 piresi altında toplam ortalama sayısı azalacaktır olandan daha fazla hasat yoktur. Her zaman 20 ml başına en az 10 piresi olmalıdır. Yüksek sayılar sadece biraz daha düşük hasattan sonra, hasattan önce sağlanmalıdır.

Periyodik olarak, su piresi kültür tankları, tam üretimde özellikle olanlar, daha iyice temizlenmesi gerekir. Tank duvarlarına artıkları ile kaplı hale gelirse, bu kazınmış edilebilir. Aşırı enkaz tankın dibine üzerinde birikirse, bu bir kova içine çekiliyordu olabilir. Enkaz yerleşmek için izin verin, sonra tanka enkaz geri yukarıdan su piresi dökün ve enkaz atın. Aşırı enkaz temizlenmiş değilse sonunda su piresi kendi antennules ve torasik bacaklar (ekstremite yüzme ve besleme) arasında "kirlenme" zarar görecek ve bu durum düzeltilmelidir. Bu kolaylıkla yüzer gibi Daphnia aşağıda firar filamentler gibi "önemsiz", enkaz ve örümcek web olarak görülmektedir. Ben bu "önemsiz" onun dış iskelet düzgün alınmıyor veya belki de tüy dökme gelen su piresi engeller varsayalım. Yani sırayla kültür gelişmek için bu durumu düzeltmek için çok gerekli.   

Salyangozlar yenmemiş temizlemek için her Daphnia kültürü mevcut olmalıdır, gıda parçacıkları yerleşti. Salyangoz haddinden olursanız onlar hasat ve salyangoz yiyen balıklar için kapalı beslenen gerekir. Alternatif olarak, bazı su piresi kültür onlarla küçük oligochaete solucanlar (Dero Digitata gibi) ile birlikte gelir. Bu salyangoz gibi aynı işi gerçekleştirmek, ve çok balık beslemek için hasat edilebilir. Bu kültür Kaliforniya blackworms (Lumbriculus variegatus) ya da piresi kültür tank dibine belki Tubifex etmek de mümkündür. Eğer bu yapılırsa yeteri kadar yiyecek solucanlar için alt yapar emin olmak için, biraz daha yüksek bir oranda kültürleri beslemek için gerekli olabilir.

Tüm Piresi tanklarda Airstones oldukça iyi çalışıyor olmalıdır. Sürekli su ile tüm su piresi karıştırın ve girdap yeterince zor çalışan Airstones uygundur.Daphnia toplama ya da yapıyorsa su yüzeyinde veya yakın ışıklar, vb yakınındaki kadar gruplandırma yeterli su havalandırma yok edilmemelidir. Güçlü havalandırma süspansiyon Piresi yem tutmak için gereklidir. Ben çok az havalandırma ile bazı oldukça başarılı Daphnia kültürler gördük. Ancak, yeterli havalandırma aşağıda listelenen verim elde etmek için bir zorunluluktur. Bu mikroskobik gıda parçacıkları beslemek için su piresi için süspansiyon tutulması gerekir unutmayın. Daphnia yiyebilirsiniz önce gıda yerleşme ise, sadece salyangoz veya solucanlar besleniyor.

Yukarıdaki talimatlara takiben, haftada piresi kültür 40 galon piresi arasında 4-5 gram (ıslak ağırlık) üretmek mümkündür. Ayda dondurulmuş tuzlu su karidesi yaklaşık 1 £ geçmesi, bu nedenle, sadece balık tamamlamak için gerekli gıda üretmek için su piresi bir 40 galon kültürü yerine olabilir. Yazar Zeyilname: Ben yaklaşık 35 yıldır hobisi balık ve olmuştur 27 yıldır profesyonel balık biyoloğu. Bu yıllarda birçok sırasında ben kadar 2 litrelik gazoz şişeleri 1,200 galon fıçılar kadar kaplarda Piresi yükseltmek için fırsat oldu. Yukarıdaki yönergeleri piresi kültür başarıya sahip garanti etmeyecektir ancak başladı almak için uzun bir yol gitmek gerekir. İşte başarının diğer sırlarını paylaşacak.




1992 yılında Piresi yükseltmek için en iyi ve en maliyet etkin yem belirlemek için bir deneme yaptık. Bu çalışma, 1970'li ve 1980'li yıllarda kullanılan çok iyi bir su piresi besleme birçok hobi ani eksikliği esinlenilmiştir. Birçok hobi fırıncı mayası ile dönüşümlü olarak beslenen "split bezelye ve jambon çorbası karışımı" kullanarak Jim Langhammer başarılı piresi kültür yöntemleri ile tanıdık. Jim Langhammer göre, maya split bezelye ve jambon çorbası karışımı su piresi büyük ve güçlü büyümeye yapılmış ise, su piresi hızla ürer yapmak gibi görünüyor. Split bezelye ve jambon çorbası karışımı jambon parçaları Daphnia kültürleri paylaşılan küçük Dero Digitata solucanlar için yiyecek olarak görev yaptı. Kurutulmuş jambon parçaları sonunda tankın dibine batar ve Dero Digitata solucanlar kümelenmiş ve ayrıştırma jambon beslendi. Bu küçük solucanlar, minyatür Tubifex solucanlar gibi, aynı zamanda küçük balık beslemek için harika bir yiyecek vardır. Bu sistem Jim Langhammer ve ben ilk kültür Piresi için çok iyi çalıştı. Split bezelye ve jambon çorbası karışımı dökme gıda mağazalarından satın alınabilir. Bazen 1980'lerin sonlarında 1990'ların başına kadar split bezelye ve jambon çorbası karışımı aniden kullanılamaz hale geldi. Toplu yemek artık yaptım taşınan depolar. Yani, iyi bir yedek bulmak zorundaydı. 
Daphnia kültürü üzerine literatür taraması yapmanız, Daphnia öncelikle toksikoloji çalışmaları, laboratuarda kültüre edilebilir şekillerde şaşırtıcı dizi ile geldi. Soya unu ve diğer ince öğütülmüş gıdalar için gübre her şey, maya, salyangoz gübre canlı fitoplankton (mikro-alg), ince öğütülmüş alabalık yemi, yonca unu, (elma salyangoz itibaren), su piresi için gıdalar olarak atıf almıştır. Genellikle, bu öğelerden bazıları Piresi için gıda olarak doğrudan hizmet yok, ama mantar, maya, bakteri ve su içinde büyür ve bunlar çürümez olarak bu öğeleri besleniyor protistler gibi mikroorganizmalar için gıda olarak hizmet nedir Daphnia. Piresi için gıda olarak çürüyen organik madde kullanarak kritik bileşeni miktarıdır. Çok fazla beslendiğinde, çürüyen madde su kalite problemleri ile takip eden çok bulutlu olmasına neden olan çok fazla bakteri büyür. BT KOLONİ FELAKETİ ÇÖKÜŞÜ NEDEN AŞIRI BESLEME Daphnia KÜLTÜRLER İÇİN ÇOK KOLAY. Değil emin ne Daphnia öldürür ama oksijen, yüksek amonyak, yüksek nitrit, yüksek nitrat veya yüksek fosfat tükenmiş olabilir. Overfed eğer bir şey onları öldürür.   Daphnia onlar nitratlar biraz hoşgörülü, nitritler hoşgörüsüz, amonyak oldukça toleranslı olduğunu bulmak ve fosfor ile ilginç bir ilişki var duyarlı olduğunu su parametrelerini arama Edebiyatı. Bu çoğaltamaz veya değil bir çevre işaret olarak Daphnia kullanımı fosfor çıkıyor. Mikro-alg (fitoplankton) göl ve göletlerde su piresi için normal gıda olduğundan algler (fitoplankton) hızla büyüyen zaman doğada, su piresi en hızlı ürerler. Yosun hızla bir besin kaynağı olarak bu kadar kullanarak çünkü yosun hızla yüksek yoğunluklu büyüyor ve olduğunda, suda fosfor, genellikle düşüktür. Yani Piresi üreme fosfor düzeyleri ile bağlantılıdır. Yüksek fosfor su ve ateşkes üreme hiçbir gıda (yani yosun) yoktur Daphnia fizyolojisi belirtir. Düşük fosfor düzeyi yüksek vitese yüksek yosun seviyelerinin çok tekme üreme olmalıdır Piresi fizyolojisi belirtir. Bu su değişimi su piresi kültür başarısı için çok kritik olan nedenlerden biridir!



Kültürler genellikle kabaca bir ila üç hafta sonrası başlatılması başarısız neden nitritlere Piresi duyarlılığı açıklama olabilir. Bu hemen yüksek nitrit için yüksek amonyak seviyesinden devam etmek azot döngüsü için zaman doğru miktarda olduğunu. Yani, su piresi zamanda bir balık tankı yaptığı gibi biyolojik filtrasyon gerekir. Bu benim meyvelerin besin tüketmek birçok salyangoz veya diğer su organizmalarının kullanımı savunucusu nedenlerinden biridir. Bu parçalanır gibi meyvelerin besin amonyak ve nitrit sonraki başak katkıda bulunur. Daha hızlı bu gıda az nitrit suda sona erecek vücut kitle asimile edilir. Salyangoz kabukları da nitrit ve daha sonra nitrat amonyak dönüştürmek için nitrifikasyon bakterileri için yaşayan bir biyo-medya olarak hizmet verecek. Onlar yemek için bir şans önce bu medya piresi yiyecek kaçtığından çünkü bir su piresi tankında bir sünger filtre veya altında-çakıl filtre olamaz. Bu nedenle biyolojik olarak aktif ortam olarak hizmet tankı diğer bazı substrat gerekir. Bu nedenle salyangozlar, benim görüşüme göre, çeşitli düzeylerde bu sorunu çözmek için hızlı bir yol vardır. Salyangozlar yemek ve yem artıkları ve onların kabukları bazı nitrifikasyon bakterileri için biyo-ortam olarak hizmet asimile. Kritik çünkü ben iki kez tekrarlayabilirsiniz.   
fosfor düzeyleri yüksek bir ayakta kırpma olduğunda, özellikle hızla tırmanmaya ve yiyecek miktarları ekliyoruz beri. etmek için kapalı bir ortamda Daphnia varsa çok kolay Eğer fosfor düzeyleri artan ve etkin bir şekilde üreme kapatılması edilir tanka su piresi besleme eklemek her zaman, böylece tüm biyolojik maddeler fosfor içerir. Bu nedenle, su değişimi aşırı çözünmüş fosfor uzakta fışkırma için gereklidir. Su değişimi de nitritler ve aynı zamanda refah için zararlıdır nitratlar azalır. Eğer gerçekten bu yazının ilk bölümünde tartışılan "maksimum ayakta kırpma" modunda olacak bir su piresi kültürü almak zaman bu son derece önemlidir. Eğer bir su değişimi, haftada birkaç kez yapılması aynı zamanda, su piresi hasat yoksa, su piresi sayıları hızla zoka ve üreme kapatıldı olabilir. Bu mantra düşünün ...... yem, yem, su değişimi, hasat ...... yem, yem, su değişimi, hasat. Böyle bir zamanlama sopa varsa başarıyla Daphnia devam edecektir. Eğer yem, yem, hasat unutmayın, su değişimi unutma, yem .... Sizin Daphnia kültürünün en olası çarpışma olacak.Eğer su değişimi unutmak, beslemek için unutursanız, o değerli yapmak için yeterli su piresi zorunda kalmayacaksınız.

Sizin Piresi yakından gözlemler de başarı için gereklidir. Ben acemi Daphnia culturist için akvaryumlar kullanarak savunmak nedeni budur. Böyle dugesia gibi planarialar flatworms gibi herhangi Daphnia yırtıcılar, kültürün içine alırsanız bunlar operasyon karlılığı kemirecek. Keza hydra çok büyük hasara yol olacaktır. Flatworms veya hydra varsa kültürünüzü akvaryum cam duvarlar Kapat gözlemler size söyleyecektir. Onlar iyi iseniz temiz akvaryumlar ve yeni su piresi ile tekrar baştan başlamak. Eğer kontamine kolonisinden Daphnia kullanmanız gerekiyorsa onlarla herhangi bir hydra ya planarialar yakalamak önlemek için yeni bir koloni başlatmak için "kolonici" sadece küçük bir sayıda dışarı dikkatle net emin olun. Sadece enkaz olarak kontamine tankı enkaz ve su piresi bir demet kepçe etmeyin olacak büyük olasılıkla liman flatworms, hydra veya bu zararlıları dinlenme yumurta veya kistler. Yeni kültür gitmek için sadece saf su piresi izole etmek için emin olun.

Daphnia parazitlerin alabilirsiniz. Daha bir kez daha, benim Daphnia kültürlerin bazı mikro-sporidean tipi parazit ile kontamine olmuştur. Bunlar Piresi üreme düşmesine neden olacaktır. En önemlisi, bu hastalığa Daphnia çok opak yapacak, ya da alışılmadık beyaz renkli. Eğer su piresi derece beyaz ve opak hale sayıda gördüğünüzde, koloni yok ve tekrar başlamak için en iyisidir.   

Sizin Piresi yakından gözlem nüfusun yapıyor nasıl daha fazla ipucu verecektir. Eğer bir popülasyon yönetiyorsunuz unutmayın ve bu nedenle koloni gelişmek için sipariş demografi hakkında bir şeyler bilmek gerek. Eğer kültür, ancak küçük, genç Daphnia şey görürseniz, fazla hasat olabilir ya da sadece iyi bir üretim haline geliyor taze kurdu kolonisi. Daphnia en büyük behemoths iseniz o zaman muhtemelen altında hasat, ya da buna göre ayarlamak gerekir böylece kültürünü iyi üreyen olmamıştır. Buna göre planı böylece (oda sıcaklığında ve hızla büyüyen bir koloni) ölmeden önce Daphnia genellikle sadece 28-21 gün kadar yaşarlar. Çoğunlukla büyük Daphnia görürseniz bu büyük bir kısmını dışarı itlaf edilmeli ve onlar yok etmeden önce böylece koloni genç hayvanlar için oda yapma, senin büyük balık beslenir. İdeal olarak, gelişen bir koloni hayvanların her yaştan sağlıklı bir karışımı olmalıdır. Alt-yetişkin çok sayıda ve büyük yaşlı yetişkin bir makul sayıda yeni doğmuş genç Bol tüm nüfusu temsil edilmelidir. -Temsil üzerinde herhangi bir yaş sınıfına bakın Eğer yönetim planlarında bir değişiklik gerekli olduğuna işaret edebilir.   
Piresi yaptıklarını nasıl diğer ipuçları verecektir. Normalde, ideal şartlar altında, tüm su piresi kadın ve eşeysiz üreme ile ürer. Yani onların yumurtalarını bir erkek tarafından döllenmiş olmadan gelişir. Bu yumurtalar tüm anneden doğan küçük kız Daphnia doğrudan gelişir. Daphnia koloniler hale geldiğinde kötü su koşulları, yanlış veya yeterli gıda, yüksek sıcaklık, düşük sıcaklık, vb tüm kadın nüfusunun bazı küçük erkek üretmeye başlayacaktır tarafından "vurguladı". Bunlar erkek sonra kadın çiftleşmek ve oluşturulan çıkan yumurtalar "dinlenme yumurta" vardır. Bu yumurtalar normal yumurta çok farklıdır.Istirahat yumurta anne daphnias 'sırtında bir "ephippium" veya eyer oluştururlar. Bu eyer kadın sırtında taşınan koyu kahverengi veya siyahımsı "vaka" olduğunu ve yakın gözlem ile çıplak gözle kolayca görülebilir. Bu ephippium sizin koloni Daphnia üzerinde şekillendirme görürseniz, o şey hemen değiştirilmesi gereken açık bir göstergesidir. Ya su değişimi, fazla yem, ağır hasat vb şey koloninin çökmeden düzeltilmesi gerekiyor. Bu dinlenme yumurta gibi kışın dondurucu, yazlar sıcak ve kurak dönemlerde su birikintisi tamamen kurur, ya dönemlerde yiyecek yoktur. Gibi sert koşullara dayanmak üzere dizayn edilmiştir Bu şekillendirme görmek Yani eğer sizin piresi aestivate ve onları bu üreme modu dışarı çekmek için koşulların yeterince gelişiyordu onları ikna etmeniz gerekir vakti geldi açık bir göstergesidir. ...... Yem, yem, su değişimi, hasat ...... yem, yem, su değişimi, hasat. Unutmayın   
Peki, geri benim deneme daha önce bahsedilen. 1992 yılında su piresi ekmekçi mayası ile dönüşümlü beslenen karıştırın eski split bezelye jambon ve çorba için Alınacak besleyen iyi belirlemek için bir çoğaltılmış deney kurmak. Ben bir havalandırma manifoldu (her bir şişe içinde bir hava-kök köpürme vardı) üzerine kurulmuş yirmi bir iki litrelik gazoz şişeleri kullanılmaktadır. Her şişe rastgele yedi diyetler birine atandı. Her diyet üç tekerrürlü şişe vardı.Deneyin başında sürükleyiciler - Her pop şişe eşit Daphnia sayısı (n = 20) ve salyangozları (Planorbella duryi Seminole kırmızı koç boynuzu salyangoz) aldı. Her kabın atandı gıda eşit ağırlık (tüm gıdalar çok benzer yoğunlukları beri hacimsel belirlenir) beslendi. (Sonuç olarak bir yiyecek ile beslenen yoğunluk ve hacim olarak hesaplanan gıda toplam ağırlığına bilerek biraz farklı yoğunlukları için telafi. Bu nedenle piresi başına üretim maliyetini yiyecek doğru ağırlığı telafi edilir.) I piresi yoğunlukları izlenir Her konteyner ve hasat ve el tüm Daphnia şişe çekti sayılır ve bir 44 günlük süre içinde bu kaydedildi. Veriler kaydedildi ve Daphnia hasat nüfus yoğunluğu ve numaralar olarak grafikle edildi.

Su piresi sayıları vardı Daphnia her besleme kez 100.000 pound başına maliyet ile çarpılarak üretilen Daphnia sayısına göre kullanılan gıda ağırlığı bölünmesiyle ekstrapole edilmiştir 100,000 üretmenin maliyeti not edilir ve üretilir. (Bu 1992 fiyatları olduğunu unutmayın) 
Daphnia Tested Beslemeler: 
Diyet 1 - Fırıncılar aktif kuru maya 
Diyet 2 - kurutulmuş spirulina yosunu 
Diyet 3 - kurutulmuş Chlorella alg 
Diyet 4 - kurutulmuş, öğütülmüş, bezelye ve biber 
Diyet 5 - kurutulmuş, öğütülmüş bezelye , biber ve fırıncılar aktif kuru maya 
Diyet 6 - Fırıncılar aktif kuru maya, kuru spirulina yosunu ve Chlorella alg kurutulur 
Diyet 7 - kurutulmuş, öğütülmüş bezelye, biber, spirulina yosunu kurutulmuş ve kurutulmuş Chlorella algler Seç Daphnia 1992 Maliyetlerindeki el Feeds Deneme Red Star markası fırıncılar aktif kuru maya -. 1.40/lb $ 16,00 $ / lb - Ocean Star Uluslararası marka spirulina yosunu toz kuru Şimdi marka kurutulmuş Chlorella alg tozu -. $ 35.80/lb Zemin bezelye ve kırmızı biber karışımı (10:1 oranlı) - . $ 2.26/lb Aşağıda iyi en etkili yayınlarına sıralanmış bu deneyin sonuçları: Diyet # 6 - Fırıncılar aktif kuru maya kombinasyonu, spirulina yosunu kurutulmuş ve kurutulmuş Chlorella algler iyi performansı elde edilmiştir. Diyet 6 32 gün (n = 5.240) ile ve daha başka herhangi bir diyet 44 gün (n = 9.650) ile daha fazla piresi üretilir. Ayrıca 13 hasat ile daha tutarlı Daphnia üretti. Bu 14 gün içinde ilk hasat üretti. Genel maliyet 100.000 piresi üretmek için 1,36 $ oldu. Diyet # 7 - Kurutulmuş öğütülmüş bezelye, biber, spirulina ve kurutulmuş Chlorella algler performansı en iyi ikinci oldu kurutulur. Bu 32 gün (n = 3,236) az 44 gün sonra su piresi en büyük ikinci sayı (n = 6,254) ve en iyi üçüncü üretti. Had hasadın ikinci en sayısı (n = 11). Bu diyet gerçekten hasat çabuklukla iyi performans - 14 gün içinde diyet 6 gibi.100.000 Piresi üretmek için maliyeti $ 2.22 idi. Diyet # 3 - Sadece Chlorella algler üçüncü sırada yer aldı kurutuldu. 32 gün (n = 3,396) üretime 44 gün az toplam üretim (n = 4,857) ve en iyi ikinci üçüncü ve hasadın toplam sayısı (n = 9) ise üçüncü oldu. Ayrıca 19 gün çabuk-de yerine yukarıdaki iki diyetler için 14 günde bir hasat üreten üçüncü sırada yer aldı. Genel maliyet 100.000 piresi üretmek için $ 4.54.   Diyet # 2 - Sadece spirulina yosunu dördüncü kurutulur. Bu diyet sadece üç kez hasat üretilen ve hasat yoğunlukları ulaşmak için 39 gün sürdü. 3.801 Piresi toplam 44 gün sonra üretilmektedir. . Maliyet 100.000 piresi üretmek için 1,79 $ oldu   Diyet # 4 - kurutulmuş, öğütülmüş bezelye ve biber beşinci sırada. Bu diyet, spirulina gibi, sadece üç kez hasat üretilen ve hasat yoğunlukları ulaşmak için 29 gün sürdü. Bu 100.000 Piresi üretmek için 1,71 $ maliyeti.   Diyet # 5 - kuru zemin bezelye ve kırmızı biber ve fırıncılar aktif kuru maya. Bu diyet ayrıca kötü sonuç aldı ve yalnız maya benzer. Hasat sonra sadece 36 gün meydana gelen ve sadece 2.955 kişiye ulaşmıştır. Ancak, su piresi başına maliyet 100.000 Daphnia başına 0,30 $ nispeten düşüktür. Diyet # 1 - kesinlikle fırıncılar aktif kuru maya kültürleri kötü yaptım. Yoğunluklarına sonra, deney 10 gün sonra ilk olarak başlangıç ​​artış her ne kadar yukarı 15 gün sürekli yoğunlukları düşük kaldı ve sadece 2,676 piresi 39 sonra ilk hasat düşük sayı (n = 846) ile 44 günlük sürenin sonunda hasat edilmiştir gün. Ancak, 100,000 Daphnia 100.000 Daphnia başına 0,22 $, en düşük olduğu üretim maliyeti.
















Sonuç: 
Bu piresi nüfusu arttıkça miktarları ve hız söz konusu olduğunda bütün sprey kurutulmuş yosun içeren su piresi yem karışımları beslemeleri diğer türleri çok daha üstündür. Spirulina ve Chlorella algler hem Karışımları fırıncı aktif kuru maya veya zemin kurutulmuş bezelye ya eklenir ve kırmızı biber de çok iyi bir performans sergiledi. Bir kurutulmuş yosun ürünün kullanıldığı her sefer Piresi üretime önemli maliyet ekler. Ancak, çok düşük maliyetli maya veya bezelye ile birlikte yüksek maliyetli yosun karışımı kullanılarak hobisi bir orta maliyetle, yüksek hasat ile, hızlı verim verir.

Sadece bir kurutulmuş yosunu ürününün (Chlorella veya spirulina olarak) kullanılarak yukarıda adı geçen karışımlar göre biraz daha uzun bir süre yerinde orta verimleri nispeten yüksek verir. Ancak, bu ürünlerin yüksek maliyeti kadar Daphnia başı maliyet diğer karışımlar ve ucuz tek kaynak akışlarına kıyasla çok daha yüksek üretilir hale biter.

Kurutulmuş öğütülmüş bezelye ve biber yalnızca vasat sıralanmış. Bu uzun bir süre de Daphnia sadece mütevazı bir sayıda üretilen ve maliyeti 100,000 Daphnia başına $ 1,71 de orta oldu. 
Kurutulmuş öğütülmüş bezelye ve biber ekmek aktif kuru maya eklenir ve fırıncılar aktif kuru maya yalnız su piresi üretmek vermedi. Bununla birlikte, üretim kurutulmuş yosun ürünler kullanıldığında daha (3,7 X kat) daha yavaş olmuştur. Üretim yavaş ve düşük olsa bile, birim başına maliyeti sırasıyla 100.000 Daphnia başına sadece $ .30 $ 0,22 adresinde de düşüktü.

Ayrıca tartışma: 
Yosun (mikroplankton veya fitoplankton) yabani ortamlarında Daphnia doğal diyet vardır. Bu nedenle su piresi de kurutulmuş yosun ürünleri ile beslenen (büyüme ve üreme) gerçekleştirmek gerektiğini nedenle duruyor. Bununla birlikte, diğer besleme ürün geleneksel tutsak durumlarda piresi yetiştirme etkili olduğu kanıtlanmıştır. Fırıncılar aktif kuru maya ve kurutulmuş ve öğütülmüş bezelye gibi diğer bitkisel ürünler gibi Yem ürün yanı yemi olarak hizmet verecek. Bunlar daha sonra ürünleri, su piresi habitatların doğal olmamakla birlikte, çok daha düşük bir maliyetle su piresi üretimi destekleyecek.Bununla birlikte, üretim kurutulmuş yosun ürünleri kullanıldığında çok daha yavaş ve düşük verimli olduğunu. Tıpkı herhangi bir hayvan beslemede, çeşitli, birkaç farklı yem ürün karıştırma gibi, daha iyi beslenme sağlar ve herhangi bir madde mevcut olabilir eksiklikleri telafi eder. Bu çalışmada, hem doğal türü yem karışımı (kurutulmuş Chlorella) gibi diğer geleneksel piresi kültür yayınları (zemin bezelye, biber, ve aktif fırıncı mayası gibi) ile birlikte olduğu gösterilmiştir ılımlı bir maliyetle su piresi yüksek üretim verir . Hobisi nedenle çok düşük maliyetli veri kaynaklarını kullanarak seçin ve düşük ve yavaş üretimi ile mutlu olmak, veya sprey kurutulmuş yosun bir ilavesi ile yem değer ekleyebilirsiniz. Bir üretim en az 3.7 kat artış fark edebilirsiniz. Piresi kültürlere sprey kurutulmuş yosun ekleme 
Kurutulmuş yosun ürünleri diğer faydaları ile birlikte gelir. Bu ürünler vitaminler, anti-oksidanlar, bitki pigmentleri artırılması renk ve balıklarda uygun gelişim ve sağlık için gerekli uygun yağ asitleri çok zengindir. Bu nedenle ben bile bedele bakılmaksızın sadece bu katma değerler için kurutulmuş yosun ürünler ekleyerek savunacağını söyledi.

Ben de evde diğer ince öğütülmüş bitkisel ürünler ekleyerek uygunluğunu Daphnia besleme yapılır, daha sonraki denemelerde, test. Bu kuru bezelye satın alma ve bir blender, mutfak robotu, ya da kahve değirmeni kullanarak tutarlılık gibi bir un içine bu taşlama, sataşmak, emek yoğun aktivite büyüdü.Bazı hobi bakkal kavanozlarda satın konserve, insan bebek mamaları sebze (bezelye) ile bu adımı kaçınmışlardır.   

Test edilmiş ve çok etkili olduğu bulunmuştur Bazı yerine tam buğday unu ve soya unu vardı. Bu iki bileşen zemin bezelye ile değiştirilebilir ya da daha sonra ek olarak ilave edilebilir.   
, anti-oksidan pigmentleri çok yüksek olduğunu ve daha sonra yukarı geçirilir piresi renk arttırıcı ksantofil (karotenoidler) dönüştürülür beri Biber halen kullanılmaktadır balık gıda zinciri. 
Nihayet, son yirmi yıl içinde deniz ve tatlı su balık ve kabuklu deniz ürünleri bir dizi aquaculturing bilginin büyük bir artış olmuştur. Tüm potansiyel Piresi yem için kullanılan olabilir artık mevcut çok sayıda, kurutulmuş canlı ve korunmuş yosun ürünleri vardır Bu büyümeyle birlikte. Bu ürünlerden bazıları çok pahalıdır, hobi için mevcut bazı bazı değil çok hazır ama çaba ile elde edilebilir. Daha pahalı ürünlerin çoğu balık için su piresi beslenen besin içeriği artan çok büyük bir potansiyele sahip. Ben sadece senin potansiyelinde deney için buraya bu ürünlerin bazı listeler. Dahil ancak Yapay Plankton Rotifer (APR), Microfeast (Provesta), Spirulina (Ocean Star International), Chlorella (Şimdi Foods), Algamac 2000, Algamac 3000, Algamac 3050, Aqua-büyümeye Advantage, bunlarla sınırlı olmamak Advantage, geliştirin Aqua-büyümek Beta-Öğün, Phyto-bayram ve (Reed Mariculture) Roti-büyümek.   

Daphnia kültürü kesinlikle salamura karides, bloodworms, glassworms, Tubifex, ya California blackworms gibi dondurulmuş veya canlı balık yemlerinde satın alma ihtiyacını azaltmak için bir potansiyele sahiptir. Kendi evinde kültüre Piresi çeşitli "şaibeli" ve "kirlenmiş" habitatlar toplanan dondurulmuş veya canlı gıdalara kıyasla daha temiz ve muhtemelen daha fazla parazit ve ücretsiz bir hastalık olarak kabul edilebilir. Bu olsa bir fiyat ile birlikte geliyor. Bir bütün balık odada beslemek için Kültürleme yeterli su piresi mümkündür. Biliyorum, yıllardır dört 40 galon Rubbermaid çöp kutuları ile yaptım.Ancak, çok yoğun emek. Eğer balık gibi kolayca Piresi için kadar zaman bakım harcamak! Ben "pre-çocuk" Ben su piresi kültür ve bir balık odası çalıştırmak için yeterli zaman vardı bulundu. Çocuklar ve her şey değişir Ver. Diğer hobileri, çocuk etkinlikleri, vb çok fazla zaman tüketmek çünkü ben artık kültür Daphnia. (Ben şimdi diğer çok ucuz dondurulmuş ve canlı gıda yerine var ..... ama bu başka bir yazı için bir konudur!) 
Ben bu herkes geçmişte sıkıntılar vardı piresi üretim veya girişim isteyen için yardımcı olur umarım. Birçok hala sihir gibi görünse Daphnia kültür, bilim azaltılmış olabilir! 
Doug Sweet 
Superintendent 
Londra State Fish Hatchery 
Wildlife Ohio Bölümü, ODNR 
2470 Robert Mill Road, GB 
Londra, OH 43140 
740-852-1412 
740-852 - 5865 
sweets4@att.net 
Douglas.Sweet @ dnr.state.oh.us


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 16:21
[QUOTE=huseyn75]           İnternette su piresi ile ilgili araştırma yaparken; çeşitli yemleri ekonomik yönden ve su piresi  üretimine etkisi üzerine araştırmada yapan Doug Sweet adında 27 yıldır profosyonel Balık biyoloğu olan aynı zamanda 35 yıldır balık hobicisinin tecrübelerini buldum.
 
            Orjinal linki alt satırdadır.. Çevirisini yapıp okuyabilirsiniz. Eğer ingilizcesi iyi olan varsa anladıklarını bize aktarırsa çok daha iyi olur.
             
 
Bu tecrübelerden anladığım kadarıyla. 10 altın madde.
 
1- Su pireleri için uygun olanı en az 75 litrelik  tanklar ve üstüdür..
2- Haftada 75 litrelik tankta 2-2,5 gram (ıslak ağırlık) su piresi üretmek mümkündür.
3- Günde en az 2-3 saat ışık olmalıdır.
4- Su sıcaklığı 18-21 C olmalıdır. 21C üstünde verim düşmektedir.
5- En iyi yem olarak kuru maya+ sipuriluna+ chorella alg karışımı olduğu belirlenmiştir.
6- Yem verildikten 24 saat sonra Pirelerin suyu berraksa besleme yeterlidir. Yemledikten 24 saat  sonra su bulutlu gibi bulanıklık varsa yem fazladır. Çok yem kültür çökmesine neden olabilir.
7- Haftalık %25 su değişimi yapılmalı ve bu su klordan arındırılımış olmalı
8- Havalandırma olması üretimi arttırıyor.
9- Haftalık üretim şeması;  yem, yem, su değişimi ve hasat şeklinde olmalıdır.
10- Su piresi tanklarında su pirelerinin artıklarını ve değiştirdikleri kabukları temizlemesi için mutlaka salyangoz olmalıdır.  Üretici Planorbella duryi  Seminole salyangozlarını tercih etmektedir.
Bu salyangoz ülkemizde su kaynakları yakınlarında özellikle gammarusların olduğu kaynaklarda bulunmaktadır. Yukarıdaki fotoğrafta bana aittir. Bu memlekette bulunduğunun delilidir yani.
[/QUOTE]
20. sayfada yukarıdaki yazının linkini vermiştim ve kısaca özetinide açıklamıştım. gözümden kaçan bişeyler varsa eklenirse çok iyi olur arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumaşkıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2013
İl: Manisa
Mesaj: 82
akvaryumaşkıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 21:48
Hüseyin bey çok güzel konunuzu baştan sona  okudum verdiğiniz linki googleden çevirdim umarım faydası olur
Bugün pikniğe gidince sizin maceralarınızdan aklıma esti yol kenarında yağmurdan biriken suyu gördüm
Tabiki aklıma siz geldiniz biraz toprak ve asvalt olan yol kenarına yaklaştım tabiki burada su piresi olma ihtimali çok zayıf yinede bir bakayım dedim biraz dikkatle inceledim o ne su piresi kaynıyor
Hemde çok ama yanımda bir şeyde yok ne yapsam arabada ne olur ne olmaz diye taşıdığım 5 lik su damacanası aklıma geldi birde pet bardak başladım pire avına az biraz topladım yanımda hanım ne yapıyorsun herkes bize bakıyor deli sanacaklar dedi.
baktım az sonra oda toplamaya başlamazmı  tamam dedim hanım delirdi sonra hemen çıktık eve geldim oradan biraz su aldım şişenin içine hazır yeşil suyum yok nasıl beslerim bilmem bana bir fikir verebilirmisiniz saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2013 22:04
    Tebrikler Vedat bey. Pireleriniz hayırlı olsun. Su pirelerini ummadığınız bir anda bulmanız büyük bir olasılıktır her zaman. Öncelikle yeşilsu oluşturmak için bu sayfanın yukarısında anlattığım gibi hazırlayabilirsiniz. Yeşilsu oluncaya kadar kuru maya ile besleyebilirzsiniz. Yenge de senden yana ya, senin sırtın yere gelmez artık.
 
huseyn752013-04-08 22:04:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 22:05
         Bu gün ikindiden sonra kuzu göbeği mantarı aramak için derelere gitmiştim. Yolda giderken alışkanlıkya suya bakmak. Yolda birikmiş çok az bie su vardı. Göz ucuyla şöyle bir baktım. Döndüm bir daha baktım. Evet su piresi vardı. Hemde çok çok. Hemen su piresi bulunan yeri cep telefonu ile fotoğrafını çektim. Doğada su piresi arayan arkadaşlara yardımcı olabilir diye. Neyse hemen fotoğrafları yayınlayalım.
 
 
Yukarıda gördüğünüz çok az su birikintisinde binlerce su piresi var. Su birikintisi galiba kurumak üzere.
 
Bu fotoğraftada su pirelerinin toplandığı yerler gözüküyor.
 
huseyn752013-04-08 22:05:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir