Su piresinin zararı varmıdır?


Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 23:42
Bayram beyciğim benim yazılarım yanlış anlaşılmış :) Amacım kimseyi kırmak değildi sadece bu ve buna benzer üyesi olduğum 5 diğer forumda her gün karşıma çıkan fikir ve bilgi cahili insanlara tepkimi bu mesajda dile getirmeye çalıştım. Sizleri kırdıysam affola.
 
Bu arada ben su piresinin erişkin balıklara verilebilecek, yavrulara bir faydası olmayacağını da yukarıdaki yazılarımda bahsetmiştim. Ben de lepistes üretimimde ve diğer balık türlerinin yavrularına artemia veriyorum :) ben çıkarmakla da uğraşmıyorum, Ankara Kızılay'da bir petshopçu abimiz günlük olarak çıkartıyor ve torbasını 1 liradan satıyor, ben de oradan alıyorum. Su pirelerim ise kendi kendilerine ürüyorlar.
 
Neyse ben hatasından ders alabilen bir insanım ve vakti geldiğinde özür dilemesini de bilirim. Bu vakit de sizden özür dilemek vaktidir. Umarım kabul olur.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
Eray Gurdogan2013-01-16 16:30:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uğur0990Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Aydin
Mesaj: 519
Uğur0990Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2013 04:32
Abiler sizlere birşey danışmak istiyorum şimdi 3 ad. akvaryumum var ve bunu güneş enerjilerinin camından yapıyorum apartmanın kömürlüğü ev gibi yaptım ve orda üretim yapmak istiyorum şimdi sorum var üretim yaptığımda çok fazla sayıya ulaşıldığından misal 2000 3000 kadar ben bu balıkları satabilirmiyim şimdi bu husustaki esas amacım tabiki ilk başta hobby olarak başladım ancak çok ürüyorlar bunu bir fırsata çevirmek istiyorum çünkü büyüt bak daha sonra dağıt gibi bişey olacak ve bu işlemi cüce vatozlar ilede yapmayı düşünüyorum acaba üretip satmak işe yararmı yani satılabilirmi toptan yada tek tek fark etmez eğer tutarsa yazlıktada büyükçe bir havuz yapıp yazlarıda üretime orada devam edeceğim cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alcadrasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 69
alcadrasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 20:16
Bayram bey ve Eray beye tesekkur ederim. Guzel bilgi paylaşımı olmus. Sonuc olarak bu işi hobi olarakta ticaret olarakta yapan insanlar istedikleri metotları kullanabilirler. Ben yaklasık 2 haftadır su biresi uretip balıklarımı besliyorum. Gayet memnunum gelismelerden. Mesala banada artemia uretimi zahmetli ve pahalı geliyor. Su piresinden 1 kültur alıp 6 damacanaya ayırdım. Hepsinden hasatda yapıyorum ve üremeyede devam ediyolar. Simdilik hic bir kulturumu kaybetmedim. Sonuc olarak daha once bu isle ilgilenenlerin tecrubelerinden ve bilimsel kaynaklardan yaptıgım arastırmalardan ögrendiklerimle kayet iyi gidiyor. Balıklarımı canlı yem ile beslemenin cok faydalı oldugu zaten tartısılmaz. Balık gelisiminde en önemli olgulardan biri yem çeşitliligidir. Tabiki ölçülü bir sekilde ve kararında yaparak. Balıklarıma kullandığım yem çesitini artdırıp yemmatik ile duzenli ve sık sık az yemleme ile balıklarımın gelisimi, renkleri ve üremesinde son derece güzel sonuçlar aldım....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakansazakÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 103
hakansazakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 23:16
[QUOTE=Eray Gurdogan]Rica ederim :)

Bu arada su piresi üretmek için onları ne ile besleyeceğiniz çok önemli. Ben maya kullanılmasını pek önermiyorum. Onun yerine yine cam 10 litrelik bir kavanozda akvaryumunuzdan aldığınız suyu cam önüne koyunuz. Mümkün ise tanka bir iki kök tatlı su bitkisi veya az bir miktarda moss koyarsanız suyun yeşermesini hızlandırabilirsiniz. Bu yeşil su su pirelerinin olmazsa olmaz besinleridir. Mesela akvaryumunuzun suyunda yeşerme oluyorsa bu suyu su pirelerinize güvenle yeşil su olarak verebilirsiniz. Hem akvaryumunuzun yeşermiş suyunu su değişimi günlerinde değerlendirmiş olursunuz. Su pirelerinin temizlenmiş rengi yeşilden şeffafa dönen suyunu da evde saksı bitkileriniz var ise onların saksılarına koyabilirsiniz. Bu şekilde bir taşla bir sürü kuş vurursunuz. :)

Sevgiler saygılar

Eray
[/QUOTE]
yeşil su yosun değil mi yosununda akvaryuma zararı olduğunu duymuştum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SariogluuuÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1
SariogluuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2017 13:23
Merhaba arkadaslar birsey sorucaktim arastirdim ama bir turlu bulamadim su piresi dolu su sisesini kardesim normal su diye 1 yudum icmis ama son anda tukurttum ama yinede yutmus olma ihtimali yuksek bunun midede heehangi bi zarari olur mu dafnianin bilgi verirseniz cok sevinirim 21 yasinda kardesim nasil bir yol izlemeliyiz acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir