Su ve Balık ...


LSDxÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 27
LSDxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 18:01
Herkeze merhabalar . Konuyu yanlış yere açmış olabilirim , bunun için şimdiden özür dilerim . Uygun başlık bulamadım , belkide amatörlüğümden dir . Akvaryumun camlarında yosunlanma ve kirlenme problemi aşırı belirgin olunca , bende akvaryumdaki suyu tamamen boşalttım . Camlarımı temizledim , filtrelerimi falan .. Genel bir temizlik oldu , bir nevi bahar temizliği .. Yalnız akvaryumdaki su şöyle bir vaziyette ;

Akvaryum 60 litre 
İçine 5' de 2' si dinlenmiş su koydum [ klor kırıcı ile dinlenmiş ]
Ve geri kalanını maalesef musluk suyu ile doldurdum .
Extradan tekrar klor kırıcı koydum , ortalama [ 10 - 15 ] damla .

Beslediğim balıklar 2 adet japon ve 7 adet rainbow [ gükkuşağı].
Bu balıkları ne zaman akvaryuma koyma kararı alsam , balıklar suyu yadırgamaz yada su balıklara zarar vermez , yada su ne kadar sürede klordan arınır ? 
Şimdiden cevap verecek olan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler diliyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 18:35
Kullandığınız klor gidericinin üzerinde etkisiyle ilgili bilgi vardır; birçoğunda anında etkili yazar. Siz tedbir olarak yarım saat hava motoru çalışır vaziyette bekleyin balıkların içerisinde bulunduğu su ile yeni suyun sıcaklıklarını eşitleyip balıkları ekleyebilirsiniz.
Japon balıklarını tek tür olarak beslemekte fayda var. Gökkuşağı ile uyum durumunu konusunda bir deneyimim yok ama sorun yaşayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LSDxÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 27
LSDxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 18:51
http://www.akvaryumblog.com/wp-content/uploads/2014/02/standart-japon.jpg

Japon balığımın tür adını unuttum . tam olarak buna benzer birşey :)
uzun bir zaman gözlemledim birbirleriyle hiç bir işleri yok :) 

bilgilendirme için teşekkür ederim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BoratayÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 77
BoratayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 11:24

   Merhaba , 

  Öncelikle şunu söylemeliyim bu tarz problemlerde suyu tamamen boşaltmayın.Çok aksi ve büyük  problemlerde en son çare olarak bunu uygulayın derim.Suda ki klor evet önemli bir etken uçup  gitmesi  lazım ilaç vs takviyesi ile hızlandırılabilir.Balıklar suyu sadece klor olduğu için yadırgamaz  forumda  Azot-Biyolojik döngü diye araştırma yaparsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Suyun  içinde ki yararlı bakterileri oluşturmanız gerekmektedir buda bakteri kültürü gibi ek kimyasallarla  hızlandırılabilir fakat ben genelde oturmuş bir tankın sıkılmış filtre suyunu tercih ediyorum  akvaryuma boşalttıp 2-3 hafta bekliyorum ki böylede tam şekilde su oturmuş sayılmaz.

 Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum filtre temizliğinde musluk suyu kullanmayınız akvaryumda dip çekimi esnasında çektiğiniz suyu tercih edin ve bir kaç kere sıkıp bırakmanız yeterli olacaktır.Biz insanlar için tercih edilen "güzel" temizlik balıklar için yararlı değildir.Bakteriler Filtre süngeri içerisinde de yaşar ve bu yuzden filreyi gözle görülür bir şekilde temizlemek onların ölümüne yol açar buda suda nitrat seviyesini artıracaktır.

 Sorunuza gelecek olursa eğer hali hazırda yedek tankınız yoksa bakteri kültürü kullanarak balıklarınızı koymanızı tavsiye ederim muhtemelen balıklar bir kap içerisinde duruyordur ve burada fazla bekleyemezler ...
  
 Saygılarımla ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir