Su yüzeyinde lepistesler (bitkili tank)


ryanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 28
ryanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 14:22
Merhaba,
 
450 lt'lik Co2siz bitkili tankımı 1.5 ay kadar önce kurdum. Bu süre içinde bitki ekimi, dekor ve gerekli kültürün oluşmasını bekleyerek balık eklemedim. Dün ilk parti balıklarımı aldım. SAE, Kuhli, Gurami, vantuzlu çöpçü ve lepisdes aldım. Diğer türlerin hepsi oldukça sağlıklı şekilde akvaryumda gezinirken lepisdesler su yüzeyinde kaldı. Uzun süre sersem şekilde hareket ettiler. Sonra bir tanesi öldüğünü görünce tekrar orjinal (geldikleri) suyun içine alıp dinlenmiş su ekledim aynı sıcaklıkta ve balıklar toparlandı. Şimdi lepisteslerim kap içersinde bekliyor, durumları iyi.
 
Su sıcaklığım 26 derece. Ehiem 2228 sürekli çalışıyor. haftada 2 defa 50lt su değişimi yapıyorum. Bitkiler için seachem flourish veriyorum.
 
Amonyum patlaması tanımına akvaryumum uymuyor. Hem sarılık yok hem de bolca bitkim var.
Sorun ne olabilir?
 
MaltepePet'den aldım balıklarımı. Mehmet bey'in tavsiyesiyle Su değişimlerinde kullanmak üzere RESTORE ve yeni balık eklerken mukozalarını güçlendirmek için AQUATIC STRESS RELIEF aldım. uygun miktarlarda kullandım. Yaptığım farklı tek şey bu.
Şimdi %20 kadar su değişimi yapmaktan başka birşey gelmiyor aklıma.
 
Ne yapmalıyım? Yardıma ihtiyacım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquadudeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 110
AquadudeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 02:25
Akvaryumu daha yeni kurmuşsunuz dolayısıyla kimyasal bir sorun olacağını sanmıyorum eğer ki verilen su düzenleyicileri yeterli miktarda kullandıysanız. Ki fazla koymuş bile olsanız 1.5 ay da olumsuz etkiler ortadan kalkardı. Muhtemelen Lepistesler strese girmiştir ve alışma-adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşamışlardır.

Balıkları ilk suya eklerken adaptasyon sürecini nasıl yaptınız? 

Genel olarak lepistesler zaten su üzerinde yüzerler. Adaptasyonlarını sağlayıp tekrar salın tankınıza.

Bir öneri; Guramiler lepisteslere saldırabilir. Acemiliğimde benim tankımda da bir adet ayışığı gurami vardı gözümün önünde bir lepistesime saldırdıktan sonra vermiştim.
Aquadude2010-11-29 02:26:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

newblooddÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2009
Mesaj: 68
newblooddÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 03:30
Merhaba..

Muhtemel tek sebeb stres olmakla birlikte 3 gündür aynı sorunu bende yaşamaktayım..bitkili 500litre tank,filtreler ısıtıcı vs..herşey 4/4 lük olmasına rağmen aldığım son parti lepisteslerim sizinkiler gibi suyun üzerinde asılı kalmak için deli divane şekilde çırpınıyorlar..Fakat gözlemlediğim kadarı ile giderek durumları iyileşiyor.
Işığınızı kapalı tutmanızı tavsiye ederim,enazından balıklar biraz sakinleşir ve durumları düzelmeye başlar.
Yazdığınız kadarı ile su şartlarında bir problem olmaması gerekiyor,yani herşey uygun..

Bütün bunlardan sonra iç çekerek eklemek istiyorum...aaaaah ah o eski çamur gibi suda bile banamısın demeden yaşayıp üreyen lepistesler nerde...........................

ilgili konu başlığım 
newbloodd2010-11-29 03:30:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir