Sudaki bulanıklık hakkında


nukleusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2007
İl: Sinop
Mesaj: 20
nukleusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 13:43
Akvaryum alalı çok oldu. Ama askerden gelince tekrardan başlamak istedim. Ama açık ve ciddi bir sorunum var. Araştırmada yaptım ama çare bulamadım. Canım lepisteslerim yavrularım hepsi öldü. Esas sorunum akvaryumum 1 hafta içinde gözle görülür bir şekilde suyun bulanık olduğu fazlada lepistesimde yoktu. Ama yinede 1 hafta içinde bulanıyordu su. Aglama  Suyu ise dinlenmiş damacanada koyuyordum. Bazen suyu yarısına kadar alıp yeni temiz su ilave etsem de aynı kople değştirsem de aynı ne yapacağımı açıkçası şaşırmış durumdayım. Akvaryumum ebatları 49*28*20 iç filtre olarak bana akvaryumcu Atman AT-005F verdi. Ne yapabileceğimi bilemiyorum arkadaşlar, acaba iç filtreden midir? Birde içinde bir hortum çıktı. O da akvaryuma hava mı sağlar?

Çok yazı yazdım kafanızı şişirdim. Ama bende bir akvaryum sefer olarak sizlerden yardım istiyorum arkadaşlar ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.
halongan2009-10-08 15:02:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 14:02
Sertaç Bey, öncelikle geçmiş olsun balıklarınıza çok üzüldüm. Eğer şu anda akvaryumunuzda balık, bitki canlı yoksa ve ben yerinizde olsam şöyle yapardım. Önce suyunu tamamen boşaltırım, kumunu bir kovaya ya da leğene alırım, filtreyi çıkarır süngerini iyotsuz turşuluk tuzla (kalın tuz) hazılardığım tuzlu suda iyice yıkar durularım, filtreyi de aynı şekilde o sudan geçiririm. Kumu iyice sıcak suyla yıkarım ta ki su berrak akana kadar, sonra akvaryumu da tuzlu suyla ovarak içini iyice temizlerim. Herşeyi iyice durularım tuzlu su ve tuz tanesi kalmaması için. Sonra yeniden kumu yerleştirir filtreyi yerleştirir akvaryumu kurarım, içerisine bir tabak koyarak suyu çok yavaş tabağın üzerine dökerek doldururum ki akvaryum boyutunuz küçük hemen dolacaktır ve bulanmayacaktır. Bunlar bittikten sonra 2-3 gün akvaryum boş çalıştırırım ve sanki içinde balık varmış gibi çok az miktarda yem atarım bakteri kültürü oluşması ve  azot döngünün başlamasını biraz hızlandırmak için, alternatif olarak eğer akvaryumunda hastalık olmadığına inandığınız yakınlarda bir tanıdığınız varsa onun filtresinin süngerini de kendi akvaryuma suyunuza sıkabilirsiniz. Bunu yaptığınızda akvaryum suyunuz biraz bulanıklaşabilir ama kısa bir sürede tekrar berraklaşacaktır. Son olarak "benim" tercihim küçük akvaryumda iç filtre yerine askı (şelale) filtre olacaktır, hem suyun havalandırılması hem de akıntının iç filtreye göre daha az olması açısından, ayrıca içerisine malzeme yerleştirme ve temizliğini yapmakta daha kolay. Eğer su seviyesini de biraz yüksek tutarsanız şelale filtreden su şırıltısıda gelmez. Bu yazdıklarımın dışında onlarca şekilde, akvaryumu bozmadan sorununuzu çözecek yöntemler yazılacaktır, bu işin duayenleri varken sitede aslında bana yazmak düşmez ama dayanamadım. Ben sadece madem canlı yok, suda sorunlu o yüzden böyle yapardım dedim.

Sağlıklı balıklar.

Not: Eğer hava motorunuz varsa hava taşı kullanarak suyun havalandırılmasına ve bir nebze de olsa aerobik temizlemeye katıkıda bulunabilir. İç filtre ile de elbette hava verebilirsiniz o çıkan hortumu iç filtrenizin suyun çıktı kısımlarda bir yerine takılıyor olması gerek, kutusunda nasıl yapacağınız yazılıdır ya da resimlerine bakarak çıkarabilirsiniz, iki farklı çıkı ucu olabilir ona dikkat edin.
halongan2009-10-08 15:02:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nukleusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2007
İl: Sinop
Mesaj: 20
nukleusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 14:24
Çok teşşekkürler arkdaşım uzun bir zaman sonra bana yardım eden kişi oldunuz. Ama sizi bulmuşken salmak istemiyorum. Şuan hiç balık yok akvaryumumda, akvaryumumu iyicene temizledim ve kireç bağlamış yerlerinide jiletle bir güzel temizledim, suylada yıkadım etrafınıda duruladım ve içine direk su koydum. Tabikide iç filtremide temizledim. Resmini size gösterecektim ama fotoğraf makinaım şarjı bitti. :s
Şu anda ayın 4 ünden beri su akvaryumda duruyor ve iç filtrem yani resmide bu bilmiyorum arkadaşım bunlarda yazıyor. http://img196.imageshack.us/img196/9518/52274155.jpg


Atman AT-005F İç Filtre

Ufak ve orta boy akvaryumlar için ideal bir filtredir. Gerektiğinde akvaryuma hava verebilmesi için ayrı diffizör aparatı ve cama sabitlemek için vantuzları, pakete dahildir. Yanında bulunan su çıkış ayar düğmesi sayesinde suyun debisi istenildiği şekilde ayarlanabilmektedir.

 

Teknik Özellikleri:

Voltaj: 220V/50Hz

Güç: 6,5 Watt

Su debisi: 450 litre/h 

Maksimum su basma yüksekliği: 0.70 metre

Ölçü: 5 x 4 x h 13,5 cm (Yaklaşık) 



Bu özellikler yeterli midir? Hiç anlamıyorum bir tuz demişsin tuzu şimdi koysam olur mu yada tekrardan şuan ki suyu döküp tuzla güzelcene silip ölemi deneyim filtreyide?
Birde kullandığım siyah kumdu o yapar diye taş almıştım. Renkli renkli ama ne kadar yıkadıysam o taşlar hep suyu çok sarı ve afederisin ama leş gibi oluyordu. Suda bekletirdim gene aynı bugünde temizledim. Ne yazıkkı çöpe atacağım onda bi çözüm bulabilirim.

Çok başını ağırttım biliyorum. Ama sorulara cevap alabilirsem tekrardan yavrularıma kavuşacağım.
halongan2009-10-08 15:07:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 14:36
Renkli taşlar suya salınım yapar.Bence hiç uğraşmadan o taşları atın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 14:54
Renkli taşları atıp akvaryumu su ile doldurun ve filtrenizide çalıştırın canlı bitki istiyosanız ve köklenmişse bunlarıda dikin az miktarda yem atın suya 10 gün sonra yavaş yavaş balık ekleyin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nukleusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2007
İl: Sinop
Mesaj: 20
nukleusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 14:55
Peki kum ve bitki olarak ne öneririsiniz? Ayın 4'ünden beri akvayumumdaki filtrem çalışıyor. Birde sadece yavruları atsam sizce fazla balık olur mu?
halongan2009-10-08 14:59:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

domokunÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 111
domokunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 18:13
Sertaç Bey aman yanlış anlamayın sakın tuzu sadece dezenfekte etmek için kullanacaksınız, akvaryumu, malzemeleri yıkarken ve iyice durulamanız gerekiyor, yani tuzu suya ekleyip akvaryumunuzu o şekilde kullanmayacaksınız. Filtreniz modelinden daha önce kullanmadım ama yeterli geleceğiniz düşünüyorum. Diğer arkadaşların dediği gibi renkli taşlar salınım yapar, kum olarak seçenek çok fazla yakınlarınızda temiz bir dere, su kaynağı varsa oradan dere kumu alabilirsiniz ama iyice dezenfekte etmeniz gerekir evde, bununla ilgili sitede çok kaynak var doğadan toplanan malzemelerin temizlenmesi ile ilgili. Akvaryumcudan alacaksanız ve bitkide istediğinize göre benim tercihim lav kayası kırığından yana. Tabi bitkili akvaryumlarla ilgili de kum, gübre, aydınlatma, difüzör vb. forumda onlarca profesyonelin yazıları mevcut. Bilgi kaynağı sorun olmayacaktır sizin için. Bitki tavsiyesi içinde elinizdeki malzemelere uygun kum, aydınlatma vb. uygun bitkileri yine forumda bulabilirsiniz. Çok fazla bakım gerektirmeyen bitkilerden örneğin Anubias'ı tercih edebilirsiniz. Tabi imkanlar ve zevkiniz doğrultusunda bu kararların hepsini sizin vermeniz gerekiyor. Sadece yavruları atmanız konusunda da eğer yeteri kadar büyümüşlerse ve akvaryumunuzda ki su oturmuşsa sorun olmayabilir. Büyüklükten kastım filtrenizin yavruları çekemeyeceği büyüklük. Ayrıca Aykut Bey'in de dediğine katılıyorum. En önemlisi hiç bir şeyde acele etmeyin. Araştırarak yavaş yavaş yaparsanız hem siz keyif alırsınız hem canlılarınız mutlu olur hem de güzel sağlıklı bir akvaryumunuz olur. Forumda aramaya alıştırın kendinizi inanın aklınıza gelecek hemen herşey zaten tecrübe edilmiştir, boşu boşuna  deneme yanılma yapmadan, masraf yapıp, üzücü şeyler yaşamadan yanıtları bulacaksınız emin olun.

Sevgiler, sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nukleusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2007
İl: Sinop
Mesaj: 20
nukleusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 11:58
Çok teşekkür ederim ever dediğinizi yapacağım acele etmeden araştırarak yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için saolun :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir