Sudaki nitrat seviyesi nasıl ölçülür?


RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 11:59
[QUOTE=enginkoc34][QUOTE=batmura] Yani Onur Bey, dip çekimi yerine üstten kepçeyle su alıp yeni su eklemek de nitrat seviyesini düşürür mü diyorsunuz? Bu durumda hortumu dibe kadar batırmak sadece kumdaki pislikleri temizlemek için yapılan bir işlem midir?
[/QUOTE]
Dipten çekilmesindeki amaç dipte tortu halinde oluşan pislikleri nitrat oluşturacak oluşumları çekerek nitrat oluşumuna engel olmaktır.
 
Saygılar
[/QUOTE]
Aslında şöyle desek daha iyi olur.Dipteki pislikler(sindirim artıkları(çünkü boşaltım artıkları suya direkt olarak sıvıyla birlikte veriliyor ve biz bunu göremiyoruz))büyük oranda sindirime uğradığından çok az bir miktarda azotlu artık içerir.Bu da boşaltımın yanında önemsenmez.Yani nitrat genel olarak sindirim artığı kaynaklı değildir.Ancak yine de hiç bir canlı aldığı besini %100 oranında sindiremez bu nedenle dipteki pislikleri de toplamak akıllıca olur.Ancak bize yararı daha çok anaerobik bakterilerin üremesini kolaylaştırması ve birim zamanda daha çok nitratı azot ve oksijene ayrıştırarak bizi nitrattan kurtarmasıdır. 
Saygılar...

Beğenenler: [T]188243,Discoveryneon[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DiscoveryneonÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 7
DiscoveryneonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2016 20:20
Peki akvaryumun dış filtresinin suyu emen hortumu akvaryum zeminine yakınsa yine dip çekim yapmak gerekirmi? ayrıca bu dip çekim nasıl yapılıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir