Sudaki oksijen


malioner06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 286
malioner06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2009 11:49
[QUOTE=Erdal Hoca]Mehmet Ali Bey, aşağıdaki linkte işinize yarayacak bilgiler var.
 
Suya oksijen sağlamada hava motorunun katkısı pek fazla yok. Önemli olan su yüzeyinin dalgalanması yani havayla temas etmesidir.
 
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Erdal abi verdiğin linki ayrıntılı olarak okudum. Açıkçası çok şey öğrendim.
 
Hedefin suyun yüzeyinde dalgalanma olduğunu anladım. Ancak bu işin devamlılığı konusunda tereddütlerim var. Şöyle; Benim akvaryumumda balık yükü fazla ve iç filtre sık sık kirleniyor ve tıkanarak debisi düşüyor. Böylece dalgalanması da azalıyor.
 
Bahsettiğim gibi balıklarda ağız açıp kapama olayı sıklaşınca iç filtrenin çıkışını yüzeye doğru verdim ve sorun çözüldü. Ancak dün eve geldiğimde akıntının yukarı çıkması için taktığım parça yerinden çıkmış ve suyun yüzeyi çarşaf gibi olmuştu. Benim lithobates deli gibi nefes almaya çalışıyordu.
 
Dış filtrenin de çıkış borusu yüzeye yakın va bir akıntı sağlıyor. Ancak onun da tıkanma sorunu var. Evde olduğum zaman hemen müdahele edebilirim. Fakat tatildeyken fark edemessem diye ikinci hava motorunu tercih ettim.
 
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2009 12:31
Tatilde elbette bu yöntem ( yani hava motoru ve hava taşı ) ek bir önlem olabilir.Hatta iyi de olur.Tebessüm
 
Evdeki akvaryumum 650 litre...İç filtrem Atman, dış filtrem de Eheim 2217.. Bu akvaryumda bir zamanlar çok fazla balık da vardı. O zaman da şimdi de hiç hava motoru kullanmadım. Kafa motoru aldım ama o da çok ses yaptığı için neredeyse  hiç kullanmadım.Big%20smile İç ve dış filtrenin suyu dalgalandırması yeterli geliyor.
 
Fİltreleriniz çabuk tıkanıp debi kaybına uğruyorsa ya akvaryum kapasitenize uygun olanı edinmeye çalışın ya da balık yükünüzü hafifletin. Özellikle dış filtrenizin şelale aparatını su yüzeyiyle aynı seviyeye getirirseniz hem gerekli dalgalanma oluşur  hem de çok fazla ses çıkarıp sizi rahatsız etmez.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir