Sudaki Ph, Asit ve Baz


sakin1006Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 72
sakin1006Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 11:24
Arkadaşlar az önce konu başlıklarını incelerken Ph ölçüm skalası ile ilgili bir yazı okudum ve oradan başka konuların linklerine tıklayarak bir çok makale ve bilimsel araştırma ile bir takım sonuçlara vardıkları kimyasal sonuçları okudum. Aklıma bir kaç soru takıldı tabiki.

Mesela suyun ph ını ölçerken renk skalasından yararlanılıyor. 1 ile 14 arasındaki değerlerde renklendirilmiş skala üzerinde suyun ph derecesini ölçüyoruz. 1 suyun çok asitli olduğunu, 14 çok yüksek baz olduğunu, 7 nin ise normal değerler olduğunu yazıyor.

http://skoool.meb.gov.tr/content/keystage3/chemistry/pc/learningsteps/PSLLC/CM.swf

bu linki forumda gezinirken gördüm ve izledim. Asit tamamda baz nedir diye araştırdım ve

http://www.ebilge.com/106560/Baz_nedir.html

bu linki buldum. Baz hakkında ''Genel özellikleri'' ve ''Bazların kullanıldığı yerler'' i okuyunca, akvaryumun suyunun acılaşması baz oranının yüksek olduğunu gösterir olarak algıladım. Çünkü genel özellik kısmında tatları acıdır yazıyordu. Ve daha akvarist olarak yeni olduğumdan tam emin olamamakla birlikte, acı suda yaşayan canlılarda var diye biliyorum.  Suyun tadı acıdır yazmasından suyun sertlik oranının yüksek ve tadının acı olması lazım diye düşündüm. Tulu su ve tatlı su akvaryumlarında canlıların yaşayabilecekleri değerleri neye göre belirliyoruz. Acı suda yaşayan canlılar için baz oranını ne yükseltir Baz ın kullanıldığı yerleri okuyunca bir kaç madde ile karışınca sabun, müsil ilacı ve lavabo açıcı olarak bile kullanıldığı ve tahlike arz edebililir mi? gibi bir çok soru geldi aklıma. Ya da ben çok karıştırdım tüm bunları. Bir kimyager çıkıp kendi dilinde yazar çizer gayette güzel anlatır belki ama bunu ben anlamam. Güzel bi bi şekilde anlatabilecek olan birileri var mı...?


sakin10062009-10-10 11:28:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir