Sudaki silikon kokusu


Hani PaşaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 60
Hani PaşaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2009 14:44

Akvaryum yapımından sonra tabandaki kayıt kuşaklar arasındaki ufak boşluklardan su sızmasını engellemek için akvaryum silikonuyla kapattım.2 gün evde kurumasını bekledim.Fakat akvaryumun büyük ve kaldırıp indirmesi oldukca güc oldugundan vede tek basıma yapamayacagımdan 2 gün odamda kurmasını bekledim.Birde akvaryumun taban kısmı oldugundan sanırım kurumasını daha uzun beklemeliydim. Ve büyük bir dalgınlık mı diyelim acele telaş mı diyelim  silikonu cektikten 2-3 gün sonra kumu suyu ve tasları dizip akvaryumu kurdum.5 gün calıstırdım.Fakat 5 gün neticesinde odamda garip bir koku olustu.Lastik ve nem karısımı birşey.5 gün sonunda balıkları attım ve koku baya arttı.Bunun üzerine hemen kapagı komple iptal ettim.Odayı havalandırdım 3te1 su degişimi yaptım.Koku oldukca azaldı.Ama hala suda o garip koku hissedilmekte.

Sizce ne yapmam gerekir.Balıkları baska bi tanka alıp komple akvaryumu kurutup suyunu cekip 3-5 gün silikonun gecmesinimi beklesem.Yoksa 1-2 gün arayla 3te1 su degişimimi yapsam...
yardımcı olursanız sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 03:16
Silikonları kuruma süreler 24 saat - 42 saat arasındadır.Bu silikonun kalitesinede bağlıdır.Fakat silikonların kurumadığını zannetmiyorum.Büyük bir ihtimal kullandığınız silikon suya salınım yaptı.AKvaryumu bitirdikten ve silikonların kurumasından sonra tankı tuzlu su ile doldurup bekletmeniz gerekirdi.Tuzlu su silikondaki zehirli kimyasal maddenin giderilmesinde yardımcı olucaktır.İmkanınız varsa tam bir su değişimi yararlı olucaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hani PaşaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 60
Hani PaşaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 17:31
Arkadaslar.Akvaryumdaki tüm suyu boşalttım.Balıkları farklı bi akvaryuma aldım.3-4 defa suyu yarıya kadar doldurup boşalttım.Hatta bu sırada kumuda güzelce yıkamaya calıstım.Gece tamamen su doldurdum.Herhangi bir koku yoktu.Sabah dış filtre- iç filtre- ısıtıcıyı calıstırdım. Cok cok az da olsa hafif bir koku var.Büyük ihtimal balıkları attıgım zaman bu koku artacak.Ayrıca aynı akvaryumdan arkadasımada yaptık.Aynı malzemeler var.SAdece kum farklı bende kuvartz kum onda midye kırıgı var.Onda balık sayısı daha az.Ama bir gün icerisinde (daha dün aksam 4 sularında balık attık 15 tane kadar ) kapagı kapatıp ışıgı actıktan 1-2 saat sonra aynı koku ondada belirmiş. Acaba bu dış filtredenmi kaynaklanıyor, yoksa sudan mı , bulamadık bir türlü. Yardımcı olursanız sevinirim.Sunuda belirteyim arkadasıma yaptıgımız akvaryumu 4-5 gün kurutup bekledik.3-4 günde yarıya kadar suyla bekledi.... Ne yapıcaz bir türlü çözemedim.Acaba zamanla gecermi bu koku.

Dış filtre olarak Dolphin c1000 kullanıyoruz.akvaryumumuz 250 litre 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir