Sump Hakkında


vivereÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 248
vivereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 00:28






İlk çizimimdeki soruların cevaplarını alabilirmiyim ? Cama delik açmak için elmas punç u nerden bulabilirim ? 2. ve 3. resmi size teyit amaçlı upload ettim aynen bu şekildemi olacak. Üst kısma yapılan kayıt ve kuşaklar işkenceyle yapışacak heralde ? Son olarak kapak olarak ne önerirsniz floresanı balastı filan kapak içerisinde olacak.. akvaryum bitkili 120 litre ölçüler 50 x 50 x 60 . Kafama takılan çok soru var kaç gündür dogru düzgün uyku uyuyamıyorum. Bi şu sorunlarıma köklüce anlaşılır çözüm bulan olacakmı acaba.

 Sumpta kule sistemi tam olarak ne işe yarıyor forumda araştırdım ama pek rastlayamadım yani direk boru dursa akvaryumun içinde ne sorun olur kule sistemi şartmıdır ? Birde şu var akvaryumun altını deldik diyelim e peki borunun geçmesi için alttaki mdf yi de delmemiz gerekmiyormu borunun alt kata inmesi için.Deleceksek o boru çapında nasıl delecegiz mdf yi ? NOt: yandan delmek istemiyorum alt katta sump olacak tabanı delmek daha pratikgeldi bana  şimdiden teşekküler. . .
vivere2011-11-15 00:30:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 02:45
Sump konusundaki bildiklerimi paylaşabilirim akvaryumun içine direk boru koyabilirsin elbet ama sumpa gidecek suyu tabandan çekersek çok daha sağlıklı çalışacaktır biyolojik döngü daha sağlam olacaktır. Kule sistemindeki amaç suyu alttan  alıp üstten aşağıya akıtmaktır bu sayde hem su oksijen kazanmış olur hemde tabana çöken pislik vs. sumpa aktarılır. Akvaryum ve sump arasındaki bağlantıyı sağlamak için bende mdf yi deldim punç setleri var ben koçtaştan almıştım 6 parça onlardan uygun olanı kullandım sen istersen ihtiyacın olan ölçüdekini herhangi inş. malzemesi satan yerden tek olarakta alabilirsin. Birde sump için bi tavsiyem olacak sumpun ilk giriş bölümüne saklama kabı veya bunu gibi birşeyi delerek ordan sumpa yağmurlama olarak akmasını sağla ve kabın içinede elyaf doldur inan bana çok faydasını görürsün ben ilk başta direk sumpa aktarmıştım içi inanılmaz kaba pislik doluyodu her hafat sump temizliği yapıyodum şimdi hafta bir iki defa saklama kabını temizliyorum sadece ve çok rahat oluyor. ( ben günde 8 defa yemleme yapıyorum )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vivereÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 248
vivereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 19:32
Yani tam nasıl oalcak tam iddrak edemedim şöyle anlatıyım yanlışlarımı düzeltin isterseniz şimdi akvaryumun taban camını deldim alttan boru bağlantısını yaptım sumpa giden e peki bitkili akvaryumumdaki en alt katmandaki torf ne olacak o delikten aşagıya kaçmaz mı ? yoksa şöylemi olacak  tabandan sumpa giden boru baglantısını yaptım tekrar akvaryum içine boru bağlantısı mı yapacagım tabandan uzak ? Mesela sitede bi arkadaş çizmiş sistemi güzelce ama o suyun ilk girdigi yere kum kaçmıyormu yoksa kum seviyesinden yukarıdamı yapılıyor ilk giriş ? Birde sumpu bu şekilde düşünüyorum siteden yine birisi paylaşmış fakat isim veremiyorum o kadar konu içinde tekrar bu konulara rastlayamadım.




vivere2011-11-15 22:01:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan.selemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Içel
Mesaj: 145
hakan.selemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 23:57
Benim kullandigim sekil 2 dekinin aynisi. Ilk giris taban camindan yaklasik 3 cm yukarda kum kacmiyor merak etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir