Sump için tavsiye


AxafatihÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 49
AxafatihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2008 09:52
Herkeze merhaba
 
Bir iki gün içinde 120x65x55 ölçülerinde bir akvaryum yaptıracağım.Sump kullanmayı düşünüyorum.Daha önce sump kullanmadığım için şekli konusunda kararsızım.Forumlarda değişik şekillerde yapılmış 4-5 supm gördüm.Kullanan arkadaşlar deneyimleri sonucunda en ideal ve kullanışlı şekil konusunda yardımcı olursa sevinirim.
 
Şimdiden sağolun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cAgRiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 222
cAgRiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2008 12:53
Selamlar
Sump şekline yerinize, maddi imkanlara vb. göre karar vermek lazım.
Genel kural olarak ne kadar büyük o kadar iyi diyebiliriz. Hem su miktarının artması için, hemde ilerde başka tanklarda ekleyebilme ihtimaline karşı büyük = iyi..
Sumpı 2'ye ayırırsınız,

Şaşırtmalar ısıtıcının sığacağı kadar geniş olursa iyi olur, ona yer aramazsınız. Bunun üstüne de biyolojik sünger elyaf vb malzemenin konacağı suyun dışında duracak, şelale etkisiyle suyu havalandıracak bir kule eklerseniz şahane olur.

Kulenin altındaki büyük bölümü bitkilerle doldurur ve ışıklandırırsanız, bitki ve algler biyolojik filtrasyona yardımcı olacaklardır. Ayrıca bu bölümü (refigium) yavrular için veya balık dinlendirme bölümü olarak kullanabilirsiniz. Aynı suyun içinde balığınızı ayırma imkanı bulmuş olursunuz veya başka bir tür balığa da orda bakabilirsiniz.

Sump yaparken dikkat etmek gereken şey, filtre malzemesini suyun dışında tutmak bence.
cAgRi2008-11-23 21:30:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir