Sump projeme eleştirileriniz


MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2006 15:43

Walla maşallah şahane görünüyor. Suyun berraklığıda varmak istediğim noktanın nasıl birşey olduğu konusuna açıklık getirmiş zaten. Ne diyelim darısı başıma. Akvaryumun altındaki yer sorununu çözmeye çalışıyorum eğer halledebilirsem böyle bir KULE sump kurmak istiyorum bende. Bu iç ve dış filtrelerle bu iş olmayacak. Hem suyun berraklığı hemde tank kapasitesinin bir şekilde sump ile birlikte arttığını gözönüne alırsak milyarlarca bakterininde katılımıyla suyun habitatının mükemmel olduğu bir noktaya ulaşmak mümkün görünüyor. Geriye kablo ve hortum kalabalığını en düzenli nasıl tutarım konusu kalıyor ki buna yapılabilecek en iyi şeyi yapmayı planlıyorum.

herkese sağlıklı balıklar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2006 15:49

Alper bey sump ınızın çizimleri ölçüleri elinizde mevcutsa benimle paylaşabilirmisiniz. Elimde boş bir tane 50*50*50 tank var onun içine yerleştirebileceğim bir kule yapabilirim gibi görünüyor. Ya da benim 50 lik tank buna müsaitmi? Bunu değerlendirmek isterim elbette.

Birde aklıma gelmişken sorayım su seviyesinin altında kalan kule kısmında malzeme var mı? Korkarım var ve bu malzeme (lav taşı gibi görünüyor) suyun içindemi olmalı? Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir