sump sesi


eyüpagahÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 56
eyüpagahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2007 11:45

150x60x60h ebatlarında kuracağim bir tank var. Formda araştırdığım ve aldığım tavsiyelere göre bu ebattaki bir tanka sump yapmam daha uygun. Fakat tank benim yatığım odada oldugu için sump sistemini ne kadar gürültü çıkaracağını bilemiyorum. Tankı yapacak olanlar -sana en sesziz şikilde ayarlarız bir sorun olmaz- diyorlar ama ben yine deneyimli arkadaşların fikirlerini almak isterim.

saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2007 17:52

Merhaba,

Bende iki ay önce 150*55*65 boyutlarında bir akvaryum aldım. Sump'a giden yol akvaryumun içerisinde bir bölmede ve delik akvaryumun tabanında. Bu yüzden ses oluyor. İlk başta eve yeni girenler evde çamaşır makinesinin çalıştığını sanıyorlardı :). Daha sonra Akvaryum.com daki bir arkadaştan aldığım tavsiyelerle içini bioball doldurdum. Böylece ses bayağı bir kesildi. Bu durumda iki seçeneğiniz var. Birinci seçenekte benim yaptığım gibi yaparsınız, filtrelemeniz daha iyi olur (bu benim görüşümdür). İkincisi taşirma deliğini arka dikey yüzeyin üst kısmında yaparsınız, daha az ses olur ama sumpa giden su akvaryumun üst kısmındaki su olacağından akvaryumun dibi bir önceki alternatife göre biraz daha kirli olabilir. Size önerim benim yaptığım gibi yapın. İnanmazsınız öyle alışıyorki insan akvaryumun sesi olmadan uyuyamıyor :) Umarım yardımcı olmuşumdur. Teşekkürler.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HıcınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
HıcınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 17:34
Akvaryumun tabanını delmek suretiyle yapılan, akvaryumun içinde kule bulunan sumplarda kulenin içi bioball doldurulduğunda ses bir miktar kesiliyor ama yine de ses mevcut. Gündüz ışığında diğer seslerinde etkisiyle fazla hissedilmese de gece ses farkediliyor.
 
Şu kadar ki; sumpta bioball yokken sesten dolayı gece uyuyamıyordum, şimdi uyunuyor.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir