sump ve dalga motoru kullanımı


tanganyikanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 14
tanganyikanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2008 14:39
Herkese merhabalar;
 
150x60x60 ebatlarında sump sistemli bir Tropheus akvaryumum bulunmakta. Sump sistemi biyolojik filtrasyon açısından oldukça iyi faaliyet göstermekte ancak mekanik filtrasyon açısından bazı tereddütlerim var. Suyun içinde hemen her zaman yüzen partiküller ve balık dışkıları görülüyor.
 
Su, sağ arka köşedeki taşırma kulesine kulenin dibe yakın kısmındaki küçük bir ızgaradan giriş yapıyor. Benim yorumuma göre de 1,5 metrelik bir akvaryumdaki tüm partiküller bu küçük ızgaraya yönelip filtrelenemiyor.
 
Fikir aldığım birkaç akvaryumcu bana 1 veya 2 dalga motoru kullanırsam sorunla mücadele edebileceğimi bildirdiler. Ancak ben yine de yaşanmış tecrübelere daha çok güvenmeyi tercih ettiğim için bu konuyu bir de forumda araştırmayı düşündüm.
 
Sump sistemli akvaryumlarında dalga motoru kullanan ya da kullanmış olan arkadaşların paylaşımlarını rica ediyorum. Teknik gerçekten işe yarıyor mu, Tropheus türü balıklar dalga motoru kullanımından rahatsız olur mu?
 
Şimdiden herkese teşekkürler.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cazirtiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 452
cazirtiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2008 15:48

Orkun bey selamlar.Öncelikle akvaryumun ve sumpun resmini koyarsanız daha iyi bilgilendiririz sizi.Sisteminizin aynısını kullanıyorum tavsiyem akvaryum içindeki kuleyi komple bioball ile doldurun 200 adet kafi gelecektir.Biobalların üstüne 2-3 kat elyaf koyun ve bu elyafı 2-3 güne bir çöpe atıp yenisini koyun.ELyafı yorgancıda silikonsuz olarak alın kg 6-7 ytl arasında ve size 6 ay 1 sene yeterli gelir.Ek kafa motoruna bence gerek yok.Dediğim gibi akvaryumunuzu içteki kuleyi ve sumpu fotoğraflama imkanınız varsa daha iyi yardımcı oluruz.Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir