Sump yapımı fikir ve önerilerinz


AsiLTurK1453Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2013
İl: Erzurum
Mesaj: 1
AsiLTurK1453Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 23:20
Merhabalar Arkadaşlar,

Forumda yeniyim henuz ama baya uzun zamandır (1 yılı askın suredır ) forumu takıp edıyor sız degerlı buyuklerımın ve kardeslerımın yaptıklarıyla ılham alarak cok seyler yapmısımdır ( en son buna arka fonu ornek verebılırım :) ) 

90x50x40 ebatlarımda bı tankım mevcut ve balık olarakta sarı prenses ve yunus bulunmaktadır,
sump sıstemı cok ılgımı cektı ve bende sump yapmak ıcın ataga gectım bu gun camcıya gıdıp 

60*20*15 ebatlarında bı sump yapabılecegım sekılde camları kestırdım evde yapıstırdım fakat kac bolmelı olsun da kaldım, öncelikle sizlerin fıkrı ıle 
Sorularım : :)
1- Sump'ı 3 bolmelımı yapayım 4 bolmelımı yapayım ?
2- sump ı akvaryumun ust kısmınamı yerlestırmelıyım yoksa altamı koymalıyım?
3- üstüne koyacak olursam sadece akvaryumdan iç filtrenin  motoru ıle suyu cekıp bolmelerden gecerek en son bolmede 3-4 cm capında delık acıp ordan akvaryuma tahlıye etmeyı dusunuyorum, olurmu ?
4- alta koyup tanktan iç filtrenın motoru ıle sumpa aktarıp son bolmede kafa motoru ıle yukarı akvaryuma suyu basmayı dusunuyorum , hangısı daha saglıklı olur ?
5- Erzurum gıbı bır yerde silikonsuz elyaf bulamadım ( burda sılıkonsuz elyaf kullanılmasını okumustum 1 konuda ) akvaryumcuya sordugumda sılıkonluda olur demesıne ıstınaden sılıkonlu elyaf aldım, bu konuda sorun yasarmıyım

malzeme bu :) : 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

duman821Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 164
duman821Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 02:58
1. 4 bölmeli yapasan iyi olr su sump ta ne kadar çok gezerse o kadar iyi diye biliyorum
2.Senin şartların nereye müsaitse sumpu oraya koyabilirsin
3.Olur çokta güzel olur forumda çok güzel örnekleri var 
4.O şekilde biraz sakat olur bence çünki sumpun içindeki motorun arıza yaptığını düşünsene bir habire yukardan su pompalanacak , 2.kafa motorunun yaktığı elektriğide hiç saymıyorum.
5.Sorun yaşamaya yaşamazsın ama tam manasıyla temizlemez suyu sen akvaryumcuya bakma para için olur der onlar nede olsa işin ticari boyutunda lar.

Hadi hayırlısı yeni resimleri ekle yaptıkça bu arada buğün bir bölümde okumuştum ama nerde ve kimin lafıydı hatırlamıyorum " En kötü sump En iyi dış filtreden iyidir " güzel laf 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 07:42
"4- alta koyup, tanktan iç filtrenın motoru ıle sumpa aktarıp son bolmede kafa motoru ıle yukarı akvaryuma suyu basmayı dusunuyorum , hangısı daha saglıklı olur ?"---Bunu sakın evde denemeyin.Alt komşuyla ve ev sahibiyle papaz olursunuz.Ev ve parkeler  batar.




Resimdeki üst sumpun daha küçüğünü (5 parçadan oluşan sumpun tek parçasıyla) yapmanızı tavsiye ederim. oscarus2013-10-22 07:47:41

VEYA iç sump tavsiye ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir