Sunsun Hbl 302


CiyusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 672
CiyusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2018 11:41
Bu filtreyi motoru su içinde olduğu için tercih ettim. Motoru dışarıda olan filtrelere pek sıcak bakmıyorum güvenlik açısından. Gözlemlerimi almayı düşünenler için yazmak istedim.

Diğer şelale filtreler gibi iç malzemelerini istediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz alana sahip. Ancak filtre ile birlikte sünger gelmiyor sipariş verirseniz bunu dikkate almakta fayda var. Ben lav taşı, elyaf ve sünger kullandım. 30 - 50 litre arası akvaryumlar için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. 30 litre altına debi fazla gelebilir, 50 üstü için de az gelebilir.

Maalesef ses sorunu olması nedeniyle daha fazla kullanmaya devam etmeyeceğim. Ses sorunu derken hava motoru gibi ses çıkarmıyor yanlış anlaşılmasın titreşim kaynaklı hafif bir uğultu yapıyor. Bu uğultuyu ne yaptıysam kesemedim. Ses konusunda fazla hassas olduğum için beni rahatsız etti. Benim kadar hassas olmayanlar için muhtemelen sorun olmayacaktır.

Bunun dışında boru geçiş yerinde sus sızdırıyordu. Sızan su akvaryuma damlıyor aslında büyük bir problem değil. Ama yine işçilik açısından soru işareti oluşturuyor. Burası silikon ile yapıştırdım bu şekilde sızıntıyı önledim.

Motoru su içinde olan askı filtre olarak pek alternatifi olmadığı düşünüldüğünde alınabilecek bir ürün. İşini yapar ama beklenti düşük tutulmalı.[EDIT]Ciyus,2018-08-20 11:42:18[/EDIT]

Beğenenler: [T]1,bjkalley[/T]
Teşekkür Edenler: [T]62734,ELPRESACANARİO[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir