Sürtünme sonunda durdu....


ilhan ziniÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2007
İl: Antalya
Mesaj: 99
ilhan ziniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2010 10:15
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yüzgeç diplerinde kırmızılık,çok aşırı derecede kuma sürtünme hem solungaç hemde karın kısımlarını,yüzgeçlerde erime,pulların kabarması.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 adet yunus, 2 ahli 1 vatos

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:Dış filtre ve üst sump 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Azoo Ectoparasites Treater 
Dış parazit gidericidir. 

Azoo Freshwater Anti Protozoa 
Dış parazit gidericidir.

Azoo Bacteria Treater
Bakteriyel hastalık gidericidir.


Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Yaklaşık 15 gün önce başlayan problemler sonucunda tuz tedavisi düzenli su değişimi sera baktabor,mikofish,percell anti parazit kullanmama rağmen geçmedi ve akvaryumun biyolojik sistemi alt üst oldu.En sonunda suyu yüzde 50 değiştirdim ve sera aquatan ,nitrivec,vitamin ve tetra aqua easybalance ekledim.3 gün bekledim,sürtünme ve sürtünmeden kaynaklanan deri yaralanmaları çoğaldı.Bende biyolojik dengeyi birazda olsa düzelttikten sonra yukarda yazdığım azoo nun 3 ilacını birden kulllandım(Yanlış biliyorum siz yapmayın asla) dün akşam,yaklaşık bir saattir gözlemliyorum ama bir ahli hariç hiç sürtünme olmadı tedaviye aynı şekilde 3 gün devam edecegim.Sonuçları sizle paylaşacağım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2010 14:49
İlhan bey, sürtünme genelde, bozulan iç denge sonucu olur ve denge oluşana kadar devam eder. Siz suyunuzun sağlıklı olduğundan eminseniz, bir süre kendi haline bırakmalısınız.Aksine kimyasal ilaçlar ve gereksiz yere tuz ekleyip durarak, canlılarınıza ve biyolojik dengeye daha çok hasar verirsiniz.
 
Örneğin, ben her su değişiminden sonra kısa bir süre (1 gün kadar) sürtünme problemi yaşarım.Ama herhangi bir kimyasal katkı kullanmadan problem aşılır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir