Suyum ısındı


Anıl ÖzekşiÇevrim Dışı

[B]11139,3[/B]
Kayıt: 28/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 93
Anıl ÖzekşiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 20:28
Herkese merhaba,
 

Yeni kurduğum bitkili tankımda ısıyı bir türlü düşüremiyorum. Isıtıcı devre dışı. Evin ortam sıcaklığı 24 derece ama akvaryum sıcaklığı 25,5 derece. Akvaryumu kuralı 5 gün oldu. 2 kez su değişimi yaptım hala 25,3 - 25,8 arasında gidip geliyor sıcaklık. Bu arada bir dijital, bir de cam akvaryum termometresi kullanıyorum. Her ikisi de aynı dereceleri gösteriyorlar.

Günde 8 saat ışık veriyorum. Isı yüzünden floresanları bile daha açamadım. Sadece 2 tane 7 watt lık tasarruf ampulü koydum ve buhar camından 20 cm yüksekteler.

Akvaryum 80 x 40 x 45 boyutlarında ama dizayn için en alttaki strafor, 30 kilo kum ve kayalar derken net su hacmi 102 litreye düştü. Eheim 2213 filtre var. Fıskiyesi ile suyun 5 cm altından hafif yukarı doğru veriyorum. Bu akıntıyı büyük ölçüde kesiyor. Sadece su yüzeyinde çok hafif bir kırışıklık oluşuyor.

Yeni kurduğum için balık yok. Yati kökleri, utri, cuba, fissidens ve flame moss var. ( Yani tutarlarsa olacaklar ) Başlangıçta sorunlarla karşılaşmamak adına kenara bir kaç kök çınar, zeytin bacoba gibi bitkilerden koydum. Sonra çıkarılacaklar.

Mayalı sistem co2 kullanıyorum diffüzörle çözünüyor. Potasyum, mikro element gübresi ve utriler için birkaç damla bacteriafeeder kullanıyorum.

Akvaryumumla ilgili tüm bilgiler bunlar. Sizce neden düşmüyor olabilir bu ısı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kardinalberkayÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 242
kardinalberkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 20:35
Sanırım floresanları açmamanıza rağmen sıcaklık 25? Eğer ışıkları devreye sokunca çok fark etmezse bence 25 derece bitkili akvaryumlar için çok ideal bir sıcaklık. Benim de yakın ölçülerde bir akvaryumum var ve aynı problemden muzdariptim salonun kaloriferlerini kapatınca sorun çözüldü.
Umarım en kısa zamanda çözüm bulursunuz

Sağlıklı hobiler. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anıl ÖzekşiÇevrim Dışı

[B]11139,3[/B]
Kayıt: 28/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 93
Anıl ÖzekşiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 20:50

Aslında sıcaklık bu seviyelerde kalacak olursa benimde bundan bir şikayetim olamaz. Ama normalde bir tankın içindeki su ortam sıcaklığının altında bir ısıda olmalı diye düşünüyorum. Isıtıcı çalışmazken ve suyu ısıtan floresanlar yokken suyun sıcaklığını ortam sıcaklığının 1 derece üzerinde tutan bir şey olmalı. Belki yeni kurulan tankın içinde gerçekleşen bir kimyasal tepkime yada başka bir şey.

 
Tabi birde şubatta ısıyı düşüremezken bu tankı Ağustosta kursaydım ne olacaktı diye de düşünmeden edemiyorum...:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

matasoyÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 147
matasoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 11:18
Merhaba,

Akvaryumunuzun maximum tek tarafı duvarla kapalı olmasına dikkat edin. yanı mümkünse 4 tarafı da açık olsun, mümkün değilse sadece arka tarafı duvara vb. bi yere dayalı olabilir. 

Direk güneş ışığı almamasına dikkat edin.
yakınlarında çabuk ısınan cihazlar varsa, örneğin tv. bilgisayar vs. bunları akvaryumunuzdan uzak tutmaya çalışın. aynı şekilde dış filtrenizin de sıcak bir ortamda olmamasına dikkat edin, kapalı bir dolap vs. içindeyse ve o dolap da cok sıcak oluyorsa suyun sıcaklıgının artmasına neden olabilir. 

son olarak lütfen yanlış anlamayın fakat ısı ile sıcaklık farklı şeylerdir. Sizin sorununuz sıcaklık ile ilgilidir.

Olmadı buzluğa bir tane 500 ml lik pet şişe de su dondurup akvaryuma koyun, sıcaklıgı istediğiniz dereceye düşürünce, gerekli önemleri alarak takibinizi yeniden yapın. su değişimi yaparken de eklediğiniz suyun sıcaklıgına dikkat edin.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir