taban için öneri


ezelÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 6
ezelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2011 21:26
 

Merhaba saygıdeğer akvaryumcu arkadaşlar. Ustalarımdan bilgi alacağım. Konuya girmeden öncelikle böyle bir siteyi kurduğu için Allah razı olsun. Diyarbakır'dan saygılar...Resimde gördüğünüz akvaryum şimdiki hali. Şimdi bir sorun yok ama tabanım beni pek tatmin etmiyor. Çünkü kurduğum zaman sadece nehir kumu kullandım. Seranın tablet gübresi ve sıvı gübresi kullanıyorum. Ama şimdi yeni tabana ve sağlıklı bir tabana sahip olmak istiyorum. Bugün internette sitede yaptığım araştırmalar sonucu bu ürünlerin iyi olduğuna hemfikirim. Tetranın ürünlerini sipariş verdim. Şimdi, ben kendimce şöyle taban oluşturmayı düşünüyorum.

1 - En alta-Tetra Plant Complete Substrate 
2 - Üstüne nehir kumu 
3 - Üstüne -Tetra Plant İnital Sticks 
4 - Ardından nehir kumu 
5 -  Son olarak Seachem Flourite Red kumu yapmak istiyorum.

Şimdi değerli ustalarım, sizden bir ricam bana nerede yanlış ve doğrularımı söyler misiniz? Bana zaman ayırdığınız için teşekkürler. Kuracağım tabandan sonra tetra beslemeye geçeceğim.
vuslat2011-10-24 10:32:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafankaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,93623[/C] [B]7628,3[/B]
Kayıt: 21/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1102
mustafankaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 00:12
Merhabalar. Bitkili tankınız bence gayet sağlıklı duruyor. Keşke böyle birşey yapmaya hiç kalkışmasaydınız. Forumda birçok taban çeşiti hem söyleyenler hem uygulayanlar var. Ama çok fazla katlı tabanlara karşı olanda birçok bitkici de var. Ben fikrimi söyleyim ama doğru ama yanlış. Bence tetra comp. substrat gereksiz bir ürün. Tamam faydaları olabilir ama ondan sağlanacak fayda başka şekilde de elde edilir. Tetranın stick gübreleri fena değil onu kullanmanız isabetli. Ama bunun yerine ya da ilave olarakta seachem marka tablet gübre kullanmanız daha faydalı olacaktır. Yine bunun yanında seachem'in flourish, trace, potasium, iron sıvı gübrelerini kullanmanız da bitkilerinize çok yarar sağlayacaktır. Seachem'in kumunu hiç kullanmadım ama onu kullanmadan sadece kum ve misket gübreyle de en zor bitkileri yetiştirenleri gördüm. Yani demem o ki, sadece tablet gübreler ve sıvı gübrelerle şu an ki dere kumunuzla bu iş gayet de güzel yürütülebilirdi. İlla ki taban kumunu değiştirmek istiyorsanız, hagen'in siyah kumunu kullanın. Hem göz yormaz hem de çoğu bitki kökü için ideal bir kum. Şu an için diyebileceklerim bu kadar. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VcTRyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 258
VcTRyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 13:13
Çok katlı tabanlar özellikle bitki yerleri değiştirilmek istendiğinde ciddi sıkıntılara neden olmakta. Dere kumu pek çok bitki için gübrelemeyle birlikte yeterli olabilmektedir. Ben kendi tankımda hagen siyah kumun altında lav taşı kırığı kullanıyorum ve gerçekten bitki gelişimleri üzerinde olumlu etkileri var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ezelÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 6
ezelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 23:09

Bana zaman ayırdığınız için çok teşekkürler. Ellerinize sağlık. Sipariş ettiğim ürünler elime ulaşırsa yeni resimleri sizlerle paylaşmaya çalışırım. Saygılar.

vuslat2011-10-25 12:05:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir