Taban


VainteÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 5
VainteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 10:41

Günaydın;

Dün yeni akvaryumun gelmesiyle bitkili akvaryum kurmaya karar verdim. http://www.akvaryum.com/forum/bitkili_akvaryum_kuruyorum_k208534.asp
 
Linkte dün soru sordum ama cevaplamadılarMutsuzNeysw taban malzemsi olarak torf+sineklik+Sera Floredepot+Hagen Siyah Kum+Azoo gübre acaba burda yapığım şeyde hata var mı?Sera floredepot kullanıcam aquaclay bitki toprağını kullanmama gerek var mı?Bu tabana uygun taban bitkisi ne olabilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 10:44
http://www.akvaryum.com/forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp?PN=1
Linkte bütün açıklamalar var.Bence torfun üzerine aquacly onun üzerine sineklik ve diğer kumları ekleyin.Hem aquacly havalanmaz hemde torfun üzerinde hava alabilecek bir tabaka oluşturur.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColdFishÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 406
ColdFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 16:01

Harun kardeşim hevesini ve sabırsızlığını çok iyi anlıyorum. Ama dikkat et bir yanlış yaparsan sebebi bu sabırsızlığın olacak. Ama yılmamanı sağlayanda bu hevesin olacak.

Diğer taraftan, bence bu saydığın malzemelerin hiç birine ihtiyacın yok. Hatırladığım kadarıyla tankın 40lt kadardı. Bu boyutlardaki bir tankın tabanını katmanlardan oluşturmak heleki torf kullanımı oldukça tecrübe ister açıkcası ve çoğu kişinin harcı değildir. 40lt de su dengesini stabil kılabilmek oldukça zordur bu tarz katmanlardan oluşan tanklarda. İleride başına büyük sorunlar açıp seni bu işte yıldırabilir yada emeklerini boşa çıkarabilir. Diğer konunda acemi olduğunu söylemiş ve ilk defa bitki yetiştireceğini anlatmışsın zaten. Sana tavsiyem tabanı tek katmandan oluşturman olacaktır. Daha sonra gereken gübreyi, gerektiği miktarda test ederek ekleme yaparsın. Bakacağın bitkilerde kolay ve hızlı büyüyen bitkiler olacağı için besin alımını kök yapılarıandan çok yaprak veya gövdeden uzanan köklerle yapacağından bu tarz katmanlı bir tabana ihtiyacın olmayacaktır. Tek katmanlık tabanda, Hagen siyah kum tavsiye ederim. Tecrüben geliştikçe, çok çok güzel bir tank kuracağına eminim...

Şimdiden kolay gelsin...
 
ColdFish2008-09-23 16:04:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir