Taban malzemesi için önerileriniz ?


auctorÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 71
auctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2009 09:29
Akvaryumumda bir türlü nitrit ve nitrat dengesini oturtamadığım için (Aşırı yüksek) Akvaryumumda sil baştan kurulum yapmayı düşünüyorum. Şu anda elimde halen kullandığım üç malzeme var bunlar fondovivo perlit ve ceramic sand. Fondovivo en altta , perlit ortada , ceramic sand ' de üstte duruyor. Açıkcası ben perlit 'ten pek memmun kalmadım nedeni ise dip çekimi sonrasında hemen yüzeye çıkıp perlit tabakası oluşturuyor bu yüzden perliti iptal etmeyi düşünüyorum sizce yerine orta katman için ne kullanayım ? Zamanında En altta tabanda kullanmak için coco peat çok aramama rağmen bulamadım yerine ne kullanabilirim ? Önerilerinize şimdiden çok teşekkür ediyorum. auctor2009-03-31 09:30:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2009 10:16

Umut Bey,

Bana göre bozup yeniden yapmak en kolayıdır. Daha keyiflisi ise mevcut şartlardan istifade etmektir ki başarıldığı zaman daha da keyif verici oluyor.
 
Tankınıza azotu seven canlılar koyarak bu seviyeyi dengeleyebilirsiniz. Bu hususta:
-Midye
-Su mercimeği
-Bambu
İşinizi görecektir.
 
Eğer işi daha da hızlı yapmak istiyorsanız zeolit de kullanabilirsiniz. Azot yükü her zaman karşınıza çıkabilir. Her defasında tankı yeniden kurmaktansa, azotu seven ve tüketen canlılardan istifade etmek daha pratik bir yöntem gibi geliyor.
 
Ben akvaryumumda, bitki toprağı olarak da kullanılan bitki torfu kullanmıştım ve tank, içinde yalnızca su dolu bir halde 3 ay beklemişti. Oluşan fosfat ve nitrat yükünü tahmin edersiniz.
 
Fakat akvaryumu kurduktan 2 hafta sonra, yayınlarda nitrata karşı hassas olduğu belirtilen elma salyangozu var tankın içinde ve keyfi oldukça yerinde. Henüz suyun içinden kaçmaya kalkışmadı. Yalnızca ışığın kapalı olduğu saatlerde fotosentez olmadığı ve akşam saatlerinde O2 miktarı azaldığı için yüzeye yaklaşıp sifonla hava çekiyor sonra kendini tekrar aşağı bırakıyor.
 
 
Torik2009-03-31 10:33:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

auctorÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 71
auctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2009 11:07
Sinan bey nitrit ve nitratı düşürebilmek için bir çok yolu denedim örmek olarak su mercimeği , pistia , bambu , riccia , nitrat emen özel iç filtre malzemesi , su değişimi ama malesef en ufak bir düzelme olmadı :( Benim nitrit ve nitratım normalin binlerce kat üstünde diyebilirim çünki hergün düzenli test yapıyorum tek korkum bitkilerimin zarar görmesi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir