TABLET GÜBRE


ERAYÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7
ERAYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2007 23:44
ARKADAŞLAR 80*45*50 EBATLARINDAKİ TANKIMDA İSİMLERİNİ BİLMEDİĞİM 15 KÖK KADAR BİTKİM VE 50YE YAKIN CANLI DOGURANIM  VAR BUNLARI 2 ADET GROLÜX VE BİR TANE GÜN IŞIĞI FLARESANLA 12 SAAT AYDINLATIYORUM.. BİTKİLERİM SARI VE CANSIZ OLDUĞU İÇİN SEACHEM İN SIVI GÜBRESİNİ ALDIM VE KUTUNUN ÜZERİNDEKİ TALİMATINDA OLDUĞU GİBİ HAFTADA 2 DEFA 2 CC OLMAK ÜZERE SIVI GÜBRE KULLANIYORUM AMA İKİ HAFTA OLMASINA RAĞMEN GÖZLE GÖRÜNÜR BİR GELİŞME OLMADI BİTKİLER HALA SARI ..ŞİMDİ TABLET GÜBRE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ VE NEREDEN EN UYGUN ŞEKİLDE TEMİN EDEBİLİRİM ................İLGİLENEN ARKADAŞLARIMA ŞİMDİDEN TEŞLEKKÜR EDERİM...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ootknÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/03/2005
İl: Ankara
Mesaj: 233
ootknÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 09:54
Merhaba Eray Bey,
 
Akvaryumunuzun tabanında kullandığınız malzemeden bahsetmemişsiniz ama eğer tabanda midye kırığı veya mermer kırığı tarzı malzemeler varsa bitkileriniz gelişemez..
 
Tabletveya sıvı  gübre kullanmak inanın çok da gerekli bir şey değil..Taban malzemesi olarak doğal kum  tercih ederseniz hiçbir ekleme yapmadan çok daha iyi sonuç alabilirsiniz..kum seçerken dikkat etmeniz gerekenler  eğer akvaryumcudan alıyorsanız  boyama taş kırığı olmasın, doğadan alıyorsanız bitkilerinizin köklerininin rahat gelişmesi için özgül ağırlığı düşük olanları tercih edin..Dikkat ederseniz ticari olarak bitki gelişimi için satılan pek çok taban malzemesi, iri balıkların yüzgeç hareketi ile havalanacak kadar hafifitir. Kökleri sıkmadığı için bitki gelişimini olumlu olarak etkilerler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuralersoyÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2007
İl: Bursa
Mesaj: 60
vuralersoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 14:01

Akvaryumunuzda grolux kullandığınızı belirtmişsiniz ama kaç watt'lık oldukları konusunda bir açıklama yok. Kendi 90 lt'lik akvaryumumda ilk bitkilerim cabomba idi. Dipten başlayarak uçlara doğru devam eden sararma oluyordu. Ayrıca aldığımda üst yaprakları menekşe rengini anımsatan güzellikteki zeytin bitkim de tamamıyle yeşermişti. Bunun üzerine 25 watt'lık 5 adet floresan taktım(sanırım biraz da abarttımBig%20smile). Fakat o gün bugündür akvaryumumdaki tüm bitkilerim canlılığını koruyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir