Tahammülsüzlük


mstfFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 457
mstfFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 15:17
Başlık nedenli doğru bilemiyorum ama beni huzursuz eden bir konuya değinmek istiyorum.Forumda açılan her ne konuda olursa olsun çoğu başlıkta konuya mesaj yazanlar arasında bi süre sonra  bir tartışma havası oluşuyor.Bu tartışma öyle bir yere geliyo ki açılan başlığın ne amaçla açıldığı bile unutuluyo.Dikkat ettiğim kadarıyla bu tartışmaların çıkmasının en önemli nedenlerinden birisi de birbirlerimizin yorumlarına tahammül edememek saygı göstermemek.Beğenmediğimiz bir yorum bir düşünce gördüğümüz an hemen arkasından üslup olarak sert küçük düşürücü iğneleyici yorumlar geliyo.Bilmiyorum bana bu konuda ne kadar katılırsınız ama sadece gözlemlerimi ve rahatsız olduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.Saygılar,sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

urukhraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1057
urukhraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 15:26
Bahsettiğiniz davranış bu foruma özgü değil, bizim toplumumuzun genel bir problemidir. Birçok zaman, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan kaynaklanan bir durumdur. Eğitim sisteminin sosyal bilimler değil, fen üzerine yoğunlaşması ile de alakalıdır. Bunu belirtiyorum çünkü; sosyal bilimler insanı insan yapan, toplum içinde varlık gösterebilmesini, düzgün konuşmasını, tarih, edebiyat, felsefe konusunda bilgilenmesini sağlayan ve adı üzerinde sosyalleştiren bilimlerdir, fen bilimleri ise meslek sahibi yapan bilimlerdir. Özellikle genç yaştaki kardeşlerimiz söyledikleri sözlerin ne anlama geldiğini bilmiyorlar, kültürel alt yapılarından dolayı ilgisiz konuları hiç alakası olmayan yerlere bağlayabiliyorlar ve ister istemez gerginlik yaşanabiliyor. Örneğin nesli tükenmekte olan bir balıktan bahsedilen konuda vatandaşın biri Her Türk asker doğar gibi ilgisiz bir cümle sarf edip konuyu farklı mecralara taşıyabiliyor. 

Bence; toplumsal kültürümüz arttığında, söz söyleme kabiliyetimiz, hitabetimiz, belâgatimiz yoğunlaştıkça bu tür sorunlar en aza inecektir. Bir de yorumları yazarken, yanımızda şöyle bir keyif çayı veya kahvesi olursa daha güzel mesajlar olacaktır. İnsanın sinirli halleri, problemli zamanları olabiliyor, normalde gayet normal tepkiler verebileceği söylemlere çok daha sert reaksiyon gösterebiliyor.

Saygılar;
urukhrai2010-12-07 15:29:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hcelikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 291
hcelikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 16:02
Daha önceden de o balık bu litrede yaşamaz üzerine birçok tartışmalar yaşanmıştı. Kimse balıkların rahatsız olacağı ortamlara destek vermez bu doğaldır. Ama bu eleştiri dozajını artıran insanların profillerine bakın baktıkları balıklarda uygun litrede değiller. Yani herkes doğruyu biliyor fakat doğruyu uygulamıyor.

Eleştiri yaparken kendimizin neleri nasıl yaptığımıza bakalım birazda.

Hayatında hiç bitkili akvaryum kurmamış, ilgilenip araştırmamış insanlar birden bitkili akvaryum üstadı kesilip bitkili tankı yanlış kuran arkadaşlara hakarete varan yorumlar yazıyor.

Kısacası Ferruh beyin de dediği gibi,

toplum olarak BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUYORUZ.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

badboy87Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 400
badboy87Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 16:06
Bir yunan araştırmacı gazeteci Türkiye' ye gelerek Türkler ne yer, ne içer, nasıl yaşar vs. konularını araştırmaya başlar ve şunu der: "hiçbir fikri olmadığı halde bu kadar çok konuşan millet görmedim" (Gerçekten bir yunan gözlemi mi onuda bilmiyorum, sadece bir yerde duymuştum)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 16:27
Evet bazen işin dozu kaçabiliyor size katılıyorum.Fakat bazı arkadaşlar da forumdaki üyeleri alenen tahrik ediyorlar.Konu açıyorlar "ne yapmalıyım" diyorlar,yapmaması gereken söylenince de "balıklarım mutlu mesut sorun yok"  tarzı akvarist gibi yorumlarda bulunuyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir