Tamam mı devam mı ?


avaslÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 150
avaslÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 18:34
Merhabalar,
Herkese iyi hobiler.
Yaklaşık 1-2 aydan beri sarı prenses akvaryumum boş duruyor. Şuan elimde sadece küçük akvaryumda küçük yavrular var. Yaklaşık 1-1.5 sene bu hobiyi yaptım. Bazen düzenli ölümler oldu. Bazen yavrular aldım. 200 lük akvaryum şuanda boş. Doldurup başlasam mı yoksa tamamen kaldırsam mı diye düşünüyorum.
-Kaldırmak istememin sebebi aşırı derecede takıntı hastalığı (okb),hastalıklar ve ölümler. Bir balığın kuyruğunda ufak bir erime görsem, ''tamam,yine hastalık başlıyor'' sıkıntısı ve takıntısı. Rüyalarımda bile ölü balıklar gördüğüm oluyor. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Zaten akvaryum haricinde bir sürü taktığım şey var. Ama akvaryumda bir canlı söz konusu olunca otomatikmen daha daha takıyorum. Bu yüzden akvaryumda boşken kaldırmayı istiyorum. Yeniden kurma düşüncesiyle o kadar silis kum falan almıştım. 
-Küçük akvaryumdaki küçük balıkları görünce de hiç kaldırasım gelmiyor. Bunları büyük akvaryuma alıp boylandırmak ve devam etmek istiyorum.

Şuan bu iki fikir ve düşünce arasında çok kararsızım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizlerin de fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.
avasl2013-03-11 18:35:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 20:45
Hocam bence akvaryumunuzu kurun ama takıntı yapmadan. Rehabilite olmak için gerekli. İkincisi beni yanlış anlamayın ve affınıza sığınarak söyleyeceğim takıntı konusunda mutlaka doktor yardımı alın. Hayatınız berbat oluyor ve giderek ağırlaşıyor bu durum. Sokaktaki elektrik telinin sarkan ucundan tutunda kaldırımdaki yerinden çıkmış karoya kadar sinirlerinizi alt üst ediyor. Ve takıntılıysanız sadece kalaylayıp geçemiyorsunuz belediyeyi arayı kavga etmeler vs. Durduk yere stres yapıyor. O yüzden tedavi olun. Akvaryum bu tedavi sürecinde çok iyi alternatif tedavi aracı oluyor. Ama ölene hastalanana takmamak şartıyla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir